Elo42O.O 7 Napisano 4 Maja 2020 Siemanko ja z pytaniem posadziłem pięć roślinek z tego dwie już wyszly po trzech dniach. I minął piąty dzień a trzech dalej nie widać żeby wychodzily co robić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Maja 2020 @Elo42O.O Czekaj jeszcze dwa dni, jak nie wyjda to mocz nowe pestki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elo42O.O 7 Napisano 4 Maja 2020 Chciałbym lecz brak funduszy już na pestki nie da rady tych odratować w jakiś sposób @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Maja 2020 @Elo42O.O jak zgniją to nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elo42O.O 7 Napisano 4 Maja 2020 A jeśli nie zgniją to na wacik czy jak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 4 Maja 2020 @Elo42O.O jak wyjdą to poco na waciki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 4 Maja 2020 Jak wyjdą to wyjdą. Jak nie to zgniją w ziemi. Czasem spóźnione wychodzą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Maja 2020 @Elo42O.O Ok, jest jeszcze jedna mozliwosc. Delikatnie wykop je z ziemi (delikatnie bo moze puscily juz kly) , i zastosuj precrushing. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elo42O.O 7 Napisano 6 Maja 2020 Odkopałem jedna pestke i ma kielek ale dalej nie wychodzi ona wyjdzie czy nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Maja 2020 Precrushing @Elo42O.O @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Maja 2020 @Elo42O.O Jesli ma juz kiel to powinna wyjsc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elo42O.O 7 Napisano 6 Maja 2020 Odkopałem jeszcze jedna pestka była obok i kielek sam to wy rośnie normalnie? I dotknąłem kiełka to nic? Kielek z 2 cm I przełożyłem do innej donicxki i nw czy dobrze go włożyłem czy kielek był w dole poradzi sobie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 6 Maja 2020 @Elo42O.O jak nie uszkodziłeś to powinna pokazać się roślinka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elo42O.O 7 Napisano 7 Maja 2020 Pokazal się kielek czyli wyjdzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 7 Maja 2020 Tak @Elo42O.O.@Elo42O.O. wychodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 11 Czerwca 2020 Siema mam nasionko w ziemi z 5 dni, nie wychodzi, kilkowalem na wacikach. Co robić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 11 Czerwca 2020 @Tmgsmm czekać cierpliwie ? nie rozgrzebuj palcem bo możesz uszkodzić roślinkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmgsmm 1 Napisano 11 Czerwca 2020 @SicWolf odkopałem dzisiaj i normalnie kiełek jest tylko w górę idzie i lekko przykryłem ziemia. Możliwe że za głęboko był, deszcz cały czas padał może przez to. Nic się nie stanie przez to że odkopalem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 11 Czerwca 2020 (edytowane) @Tmgsmm tak, mógł być zbyt głęboko, noce mogły być za zimne jeśli kielkujesz na out i to tez opóźni sprawę. Wiem, ze ciężko się wyczekuje aż roślinka wyjdzie z ziemi ale to najlepsze co możesz dla niej zrobić ? Edytowane 11 Czerwca 2020 przez SicWolf @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach