Jakub8022 2 Napisano 29 Kwietnia 2020 Odmiana : Shot Adrenaline - Samsara Seeds Oświetlenie : hps 150w Temperatura: 25-30°C. Wilgotność : 45-60 % Roślinka stoi w wentylowanym boxie o wymiarach 45x45x120cm. Problem polega na tym gdyż roślina ma już 30 dni i wydaje mi się że jak na ten czas jest bardzo mała, a drugim problemem są brązowe plamki na liściach. Czym to może być spowodowane? Z góry dzięki za odpowiedzi ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Kwietnia 2020 @Jakub8022 tymi liśćmi bym się nie przejmował one i tak będą usychać, taka mała bo albo jakieś geny lipne albo coś musiałeś zepsuć z warunkami na początku uprawy, ona już kwitnie więc nic już nie zrobisz, coś tam i tak zbierzesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strems325 0 Napisano 30 Kwietnia 2020 Cześć, podpinam się pod temat, tez mam problem z rośliną, mianowicie kilka dni temu pojawiły się białe plamy, a sama roślina wydaje się być dość blada. Royal Dwarf - 2 tyg, Stoi w boksie wilgotnosc: 50-60% temp: 21-22’C Oświetlenie: custom 80W LED @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Kwietnia 2020 @strems325 a jaka gleba? nowa? nie ma ona tam za sucho albo za mokro ? ph może być też lipne albo azotu mało w glebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strems325 0 Napisano 30 Kwietnia 2020 5 minut temu, Andi napisał: @strems325 a jaka gleba? nowa? nie ma ona tam za sucho albo za mokro ? ph może być też lipne albo azotu mało w glebie Gleba jest nowa - Bison Eco Terra Proffesional, podobno ma składniki odżywcze na 3 tyg wiec nie dawałem jej nic dodatkowo. Na początku podlewalem mniej więcej co 2 dni, gdy wierzchnia warstwa ziemi (jakoś do 5 cm) była już sucha. Myslalem ze problem może być ze zbyt obfitym podlewaniem, ze względu na stosunkowo jeszcze małą roślinkę jak na doniczkę w której się znajduje. Teraz trzymam już od kilku dni bez podlewania. najbardziej się zaniepokoiłem właśnie białymi plamami, myslalem ze może to jakiś rodzaj infekcji, są one jednak jakby we wnętrzu liścia a nie na jego powierzchni. Wodę reguluje zawsze do poziomu 6,5 PH, zbijam cytryną. Może w tym problem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Kwietnia 2020 7 minut temu, strems325 napisał: Wodę reguluje zawsze do poziomu 6,5 PH, zbijam cytryną. Może w tym problem? możliwe, podlał bym tą roślinkę wodą z dolomitem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach