Patolog 0 Napisano 23 Kwietnia 2020 Witam. Posiadam nasionka stadwag feminizowane. Były moczone 12h w wodzie, następnie kiełkowane w chusteczkach w pudełku. Wszystkie wykielkowaly. Wsadzilem je do kostek (root it) i wsadzone do propagatora z lampa ( deep blue CFL 200W, 6400k) wilgotnosc 80-90% po tygodniu zdjąłem pokrywę I wrzuciłem wiatrak do srodka temperatura obecna to 28-31, wilgotność 70-85 Jak już pokazały się kiełki (nie duzo) postanowilem je wrzucic do kubkow z ziemia canna terra. I tu nie wiem czy nie odwalilem.. bo roślinki jakby stoją w miejscu nie wszystkie Ale większość. Dałem mała dawkę rizhotonic I canna start. Nie wiem czy może słabe światło mają I czy nie wrzucic je pod HPS? Roślinki jako tako rosna ale coś słabo z korzeniami.. Nie mają ani za sucho ani za mokro. Pierwszy raz kielkuje nasiona, poprzednio miałem klony Ale chciałem spróbować zrobić coś z nasionek. Ogolnie strasznie mi się też wyciągnęly jak widać ledwie co się utrzymują w pionie co nie które. Jakie rady? Sądzić nowe czy coś z tego będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Patolog co to za lampa? wyciągają się bliżej lampy bym je dał, jak byś ogarnął lampę to by było coś z tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog 0 Napisano 23 Kwietnia 2020 Lampa to Omega Deep Blue CFL 200w 6400k Wiem, wiem wyciągnęly się gdy były w propagatorze, niżej już lampy zawiesić nie mogłem niestety. Zostawić je pod tą lampa czy może przesądzić do innych doniczke 1L I pod hps 250/400w HPS? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Patolog dałbym je do docelowych doniczek, a te łodygi do ziemi powsadzał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog 0 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Tester dobra w takim razie jutro lecą do docelowych donic I pod lampę 400w HPS. Łodygi masz na myśli przysłał ziemia żeby nie były takie gibkie? Też o tym myślałem I miałem pytać czy jak je przysypie ziemia to nie zgnija przypadkiem? Lub coś innego im nie grozi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Patolog nie zgniją zamienią się w korzenie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog 0 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Tester w takim razie jutro działam I zobaczymy co z tego wyjdzie, dam znać za jakiś czas. Dzięki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Kwietnia 2020 @Patolog ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach