Fishu64 19 Napisano 6 Kwietnia 2020 WItam, chciałbym przedstawić swój malutki projekt. Bez owijania w bawełnę: - 5 x Fast Blue Carmel od Big Seed Bank (Blueberry x Gelato) - 2 x Cream Carmel Fast Version od Sweet Seeds - 3 x Candy Kush Express Fast Version od Royal Queen Seeds Całość będzie sadzona w foliaku, podłoże zostanie wymienione mam przygotowane: -1000l Ziemi -250l perlitu -5 KG hydrożelu - worek dolomitu - Kurzy obornik granulowany Narazie jestem na etapie kopania pod krzaki także za dużo się nie dzieje. Będe dodawał zdj wraz z jakimś tam postępem żeby nie zaśmiecać bezsensownymi fotkami. Bardzo chętnie przyjmę wszelkie porady i sugestie. Na pytania też bardzo chętnie odpowiem. Essa 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 6 Kwietnia 2020 Czuję że może być ciekawie będę zaglądać jeśli będę mógł jakoś to doradze z sadzonkami się wstrzymaj żeby ich chuj nie strzelił niby słoneczko ale noce zimne. Widać że w ogródku jesteś. Zapach będzie się nosił także z fartem bez przypału ryzykowny temat jakby nie patrząc ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) @Legalize@LLBanditos Mieszkam dosyć wysoko w górach, a dokładniej to w samym lesie ? Także sąsiadów mam 4 z czego 3 przyjeżdżają tylko na weekendy lub święta etc. A co do sadzonek to też tak myślę do zimnej zośki mamy jeszcze czas ? Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Fishu64 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Kwietnia 2020 @Fishu64 no dobra sprawa foliak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 6 Kwietnia 2020 I kolegom się nie chwal że coś kminisz bo to różnie bywa ? mi to sąsiad wyjebal krzaka wsumie 2 konkretne ale za rękę nie złapałem dziada starego ? no ja zaczynam kielkowac 20 kwietnia trzymam w domu do 15maja zobaczymy jaka pogoda będzie trzeba terwz być na bieżąco ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 6 Kwietnia 2020 Dziś zrobiony zoststał drenaż przyszłego foliaka ponieważ ze skarpy non stop lała się woda i teren był podmokły. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 7 Kwietnia 2020 Widzę nie poddajesz się. Inwestycja finansowa oraz fizyczna w plonach powinna Ci wynagrodzić ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 8 Kwietnia 2020 UPDATE Foliak stoi, ziemia wysypana teraz czekamy na koniec przymrozków ? Zachęcam do obserwowania tematu Essa 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Kwietnia 2020 @Fishu64 foliak nowy kupowałeś czy miałeś stary ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 8 Kwietnia 2020 Interesujacy projekt, bede sledzil. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 8 Kwietnia 2020 @Tester foliaczek nowy ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szaman_#1 8 Napisano 8 Kwietnia 2020 Szapo ba ?napracowałeś się trochę!! Powodzonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Kwietnia 2020 Kurde fajne to to. Tylko ta folia mnie zastanawia pod ziemią. Czy to dobry pomysł? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 9 Kwietnia 2020 @Bimbrownik doszliśmy z kolegą z forum ze tak będzie najlepiej, przepływała tam woda o kolorze tęczy wiec wolałem to odizolowac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Kwietnia 2020 Albo to, albo wkopanie krzakow w donicach. Ja w tym foliaku przewiduje niezly rozpierdol ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 10 Kwietnia 2020 Zajebiscie zaglądać będzie.. Tylko czy nie będzie parowac od korzeni bo szkoda twojego wysiłku a korzenie żeby nie gnily? Fajna zajawka pozdro i zasiadam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 10 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditosWydaje mi się że nie, na roślinę przypada ponad 170l podłoża, myślę że to wystarczająca ilość aby wykonać taki manewr, pilować się tylko z podlewaniem i będzie gitarka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szaman_#1 8 Napisano 11 Kwietnia 2020 170l podłoża na jedną roślinę to jest naprawdę dużo!??sam zamierzam sadzić w skrzynkach tych standardowych one mają chyba 50l . szkoda tylko właśnie, że ta folia jest na dnie ?nie lepiej byłoby zrobić tam jakiś drenaż? Jak napewno już wiesz roślina,by prawidłowo się rozwijać, prócz wody potrzebuje także powietrza – oddychać lubi zarówno łodyga,liście, jak i korzenie rośliny. Korzenie oddychają tlenem, który znajduje się w podłożu, dlatego tak ważne jest by było ono przewiewne. Służą temu odpowiednio przygotowane podłoże (np. z dodatkiem perlitu, piasku, steropianu, Jeśli roślinę przelejemy i woda nie będzie mogła swobodnie wypłynąć, korzenie „uduszą się” i zaczną gnić. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fishu64 19 Napisano 11 Kwietnia 2020 @Szaman_#1 drenaż zrobiłem jak już pisałem, może porobie dziury w tej foli, z podlewaniem tez będę się pilnować żeby nie narobić bagna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 11 Kwietnia 2020 Interesujący projekt czuję że będzie hardkor czekam na kolejne relacje ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach