Skocz do zawartości
szatan

co im się dzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Przesadziłem do autopot, używam systemu biotabs jako nawozów, a tu takie cuda w 2/8.

Dodam, że ta zieleń jaśniejsza w realu jest znacznie jaśniejsza.

Dziękuję z góry.

Pozdro!

IMG_20250814_145109.jpg

IMG_20250814_145131.jpg

IMG_20250814_145140.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szatan a uniwersalną jakie ma pH i wartości nawozów?

Po mojemu to wygląda jak by była i przelana i poblokowana od złego pH ale mogę się mylić 

To wygląda tak jakby nie mogły dobrać się do azotu potrzebnego do wzrostu, zobacz nowe piętra jak wyglądają! Tak jakby nie miały się z czego rozbudować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ chyba tak jest. wyciągnąłem z ziemi, przepłukałem korzenie. część jest brązowawych, ale są też białe. wsadziłem do nowej kostki i ziemi. podlałem nawozem wodą o ph 6.2. ph gleby obecnie tak w granicach 6-6.5. warto o nie walczyć, czy już raczej nic z tego nie będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szatan to automaty? Czy sezon bo jak sezon to można niby walczyć bo powinny odbić. Ale jak miały brązowe korzonki to czyli gniły i ja bym się nie pierdolił bo zanim one odbija i odbuduję się system korzeniowy to trochę minie i w tym czasie pewnie miał byś już coś większego. O ile je w ogóle od ratujesz 😅. I piszesz że dałeś im nowa ziemię a i jeszcze coś tam nawoziłeś? A ziemia nie miała już w sobie nawozów? I jak chcesz je ratować to podaj im jakieś dopalacze na korzenie👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi