[email protected] 5 Napisano 10 Sierpnia Siema, Mam tu małą dżunglę od 5 maja w ziemi, od 5 dni na 12/12 i… sam już nie wiem czy one chcą kwitnąć, czy szykują się na Eurowizję 🌿🎤. Wilgotność w nocy jak w tropikalnej dżungli – 80%, w dzień spada do 50%. W bonusie mam żółte liście w stylu jesień w Tatrach i jakieś brązowe plamy jak po imprezie 🍺. Podlewam co 2 dni, BioBizz + CalMag, pH gleby wyszło 7.0, a ja patrzę na to i mam wrażenie, że one patrzą na mnie. Wrzucone fotki – pomóżcie, bo może ja tu już wchodzę w fazę przedkwitnienia, a może to faza „przed katastrofą” 😂. Zdjęcia w załączniku – zapraszam fachowców i kabareciarzy do komentowania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano 10 Sierpnia @[email protected] powykręcane są jak od przenawożenia, czarne na dole, żółte u góry, i martwicze plamy, aż mi się wierzyć nie chce, że ph 7. Jak mierzysz ph ziemi? Mierzysz też zasolenie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
[email protected] 5 Napisano Niedziela o 14:12 Miernikiem gleby ale jutro albo pojutrze dostanę miernik pH do wody żeby już podlewać z odpowiednią pH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano Niedziela o 14:43 @[email protected] tym niedokładnym? co to tylko pokazuje przedział? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
[email protected] 5 Napisano Poniedziałek o 04:02 Tak, tym najprostszym – pokazuje tylko orientacyjny zakres. Wiem, że nie jest dokładny, dlatego zamówiłem już miernik pH do wody i roztworu, żeby podlewać z właściwym pH i móc też sprawdzić dokładniej odciek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano Poniedziałek o 05:50 @[email protected] powykręcane są trochę, jakby za dużo nawozów dostały i w pewnym momencie gleba skwaśniała, dlatego żółkną i plamy są, bo przyblokowało mikroelementy, taką mam teorię, ale to musisz dokładnie ph runoffu sprawdzić, ew. co możesz teraz zrobić to obwicie wodą podlać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano Poniedziałek o 18:23 obwicie 🤣🤣🤣 obficie* mój mózg już nie funkcjonuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach