Skocz do zawartości
Mechanik

2xTarte Tatin [GHS] 2xPurple Punch (Barneys Farm) 0,36m²

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, namiot posprzątany, zdezynfekowany, kontakt naprawiony, doniczki wypełnione ziemią, pestki w szklankach wody, czas START! 

Plan jest taki: 4x11l donice, tak jak poprzednio. Najpierw daje je do 1l donic pierwszy topping i przesadzam do 11-stek. Następnie czekam aż odżyją, zbudują 2-3 piętra i wtedy drugi topping. Następnie LST po 7 dniach od ostatniego toppingu i przełączam na 12/12. Oczywiście, po drodze i tak pewnie wszystko pozmieniam, zależy co podyktują roślinki, ale taki jest wstępny plan. Enjoy! 

20250803_202502.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik elo, nie zwalniamy tępa widzę 👍😁 jestem ciekaw tego purple punch i ogólnie Barney farms bo słyszałem w sumie to same pozytywne opinie. I grubaśnych topów 👍👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 2

Chciałem dać szansę Purple Punchom, więc czekałem z upem do drugiego dnia, ale niestety, oba zdechły. Jeden nie wyszedł z ziemi, jakby za mało siły, a drugi zatrzasnął się w pestce i zmarł po wyjściu. Barneys do kosza. 

Dokupiłem więc Passion Fruit od Dutch Passion, @Tester, zmień proszę nazwę tematu, zamiast 2xPurple Punch (Barneys Farm) daj 2xPassion Fruit (Dutch Passion). 

Tarte Tatin od GHS bezproblemowo.

Pestki już w wodzie, jutro pewnie do ziemi, będą trochę do tyłu, ale do tygodnia nie ma tragedii 🙂

20250809_225305.jpg

20250809_225309.jpg

20250809_181724.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I h.j tyle z Barney farms i purple punch 😅 no i mojej ciekawości 😉. Farta z resztą 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ brak relacji to też jakaś relacja 😄 Chciałem wziąć purple puncha znowu, ale byłem w Amsterdamie w seedbanku i mieli tylko 5-cio paki, jeszcze ceny z kosmosu w pięciopaku, a cena jak za 1 sztukę. Nie chciałem czekać na dostawę, żeby dużej różnicy nie było między roślinami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiadomo i ja dlatego kiełkuje więcej nasion z zamiarem selekcji tylko ta selekcja później bokiem wychodzi bo ciężko mi jest pozbyć się roślinek. I później kombinuje jak koń pod górę 😅😁. To tak jak teraz z tą drugą uprawą, mam za dużo o dwie rośliny i oczywiście co zrobiłem trzymałem je do wczoraj w namiocie i popołudniu poszły na balkon. Zawszę to parę gietów będzie więcej a i roślinki nie zabijam i mogę pobawić się troszkę z treningiem i popróbować nowych taktyk uprawowych😅😉😁

A do tego te pieprzone wciornastki na balkonie roślinki mi jedzą 😡 Ale zamówiłem już środek żeby się tego pozbyć bo zobacz co zrobiły mi z trzema roślinami 

17548233979234062638987749908872.jpg

IMG_20250810_125720.jpg

IMG_20250810_125818.jpg

IMG_20250810_125742.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ no mi szkoda kasy na selekcjonowanie i zawsze brałem z GHS i zawsze to był strzał w dziesiątkę, każda pestka wychodziła, zawsze dobre geny, nawet byłem w tym seedbanku to tam roślina na kwitnieniu dużo słabsze topy niż jakakolwiek moja uprawa miała (mają namiot, gdzie można sobie zobaczyć jak kwitnie dana odmiana). A tu pierwszy raz spróbowałem czegoś innego i skucha, zawiodłem się trochę. Jak ogarnę miejsce to będę klonował, może nawet jakąś swoją odmianę zrobię, myślałem, żeby wysadzić dwie jakieś losowe odmiany, wszczepię graft, przełączę i wtedy ją zapylę pyłkiem z rośliny od której wziąłem graft po użyciu na niej tiosiarczanu srebra. Uzyskane nasiona wysadzę, zobaczę, która roślinka najlepiej będzie się rozwijać na wegu i ją zostawię na matkę, a resztę po prostu dokończę uprawiać. Matkę będę trzymać do 1,5 roku i wymieniać ją na nowe klony, rzecz jasna o ile będzie to naprawdę fajna odmiana, taka że będę chciał ją uprawiać dłużej. 

Kurwa, ale pojebało Ci te krzaki, a próbowałeś oleju neem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi