Mlody221293 3 Napisano 31 Lipca Witam chciałbym kupić namiocik i posadzić dwa krzewy czy ktoś by mógł mi doradzić czy punkt który wrzucam powyżej z zestawem będzie wporzadku pod dwa krzaczki ? I jakie nasionka najlepiej kupić ? system podlewania chyba nie potrzebny .. poniżej link https://www.amazon.de/dp/B0F79WSP1D/?smid=A2LZDQSJLEBKTZ&tag=preisvergleich-idealode-mob-21&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B0F79WSP1D&ascsubtag=2025-07-31_02f376a8b4a95828a04036e228eec18c3425bf491b8e809075903bbac178bc56&th=1&psc=1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1543 Napisano 31 Lipca @Mlody221293 na dwa krzaki będzie a na siona to zależy możesz automaty możesz fotoperiody co wolisz, automatom trzeba zapewnić dobry start bo nie skorygujesz błędów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia @Tester hej znalazłem jeszcze inny namiot mógł byś zerknąć ? Bo mogę mieć 4 rośliny na legalu i chyba chce coś większego tak żeby na 3 pasowało poniżej link looknij proszę czy na 3 krzaki będzie dobra też ta lampa pozdrawiam https://www.otto.de/p/plantigrow-gewaechshaus-plantigrow-growbox-komplettset-indoor-gewaechshaus-mit-150w-vollspektrum-led-lampe-dimmbar-1680d-carbon-filter-inline-kanalventilator-abluftschlauch-anzuchtzelt-zuchtzelt-S0ZE20IT/#ech=29235600&variationId=S0ZE20ITSB6L @Tester I pytanie co do filtra czy on wciągać powietrze w miejscu który zaznaczyłem strzałką ? Bo zależało by mi żeby nie śmierdziało 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia @Tester I jeszcze jedno pytanie co do lampy czy od początku ustawiać na moc 150w bo tam widzie idzie regulować moc jeśli się nie mylę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1543 Napisano 3 Sierpnia 2 godziny temu, Mlody221293 napisał: I pytanie co do filtra czy on wciągać powietrze w miejscu który zaznaczyłem strzałką ? nie wiem o co ci chodzi no 3 wejdą rośliny, pod tą lampą będzie rosło ale ona nie jest z najwyższej półki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia @Tester ma pan jakiegoś seta po 3 rośliny do tej kwoty ? Z lepszą lampą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1543 Napisano 3 Sierpnia @Mlody221293 tu nie ma panów... z lepszą to raczej nie kupisz w tej kwocie całego zestawu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia (edytowane) @Tester ok 😅 tak ale może jakiś zestaw poprostu bd miał lepsza na co zwracać uwagę ? No i wyrośnie chyba bez problemu pod taką lampą czy komplikacje jakieś będą ? 😂 @Tester Znalazłem jeszcze coś takiego lampa Samsung Led q120 200w https://ebay.us/m/ZzFViX które według Ciebie było by najlepsze ?? poniżej linki https://ebay.us/m/ZzFViX https://www.otto.de/p/plantigrow-gewaechshaus-plantigrow-growbox-komplettset-indoor-gewaechshaus-mit-150w-vollspektrum-led-lampe-dimmbar-1680d-carbon-filter-inline-kanalventilator-abluftschlauch-anzuchtzelt-zuchtzelt-S0ZE20IT/#variationId=S0ZE20IT2VER Edytowane 3 Sierpnia przez Mlody221293 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1543 Napisano 3 Sierpnia @Mlody221293 na lampach to ja się nie znam, może ktoś powie więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 3 Sierpnia https://spiderfarmer.eu/products/sf100070x70x160cm-grow-tent-kits/ tu masz kumpel link do zestawu 300 euro ale porządny sprzęt i lampa i 200% lepsza na diodach Samsunga I trzy automaty na luziku wsadzisz a nawet jak się uprzesz to cztery? I gdzie ty mieszkasz że możesz cztery krzaki mieć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia @Kolober@ w de mieszkam styknie taką wielkość na 3 krzaki ? Możesz na priva ? @Kolober@ co jeszcze do tego zestawu muszę dokupić? Rurę na wyciąg ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia @Kolober@ 100w styknie na 3 krzaki ? W tym zestawie co wrzuciłeś lampa ma 100w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano 3 Sierpnia @Mlody221293 200 w optymalnie do 4 krzaków, do 80x80 namiotu, do metra już lepszej jakości 300w, 1,5metra jakoś 450-600w ale lepiej mieć zapas zawsze. Do wybierania wentylacji uzywaj kalkulatorów na stronach z growsetupami, przeliczy Ci jak wydajny musi być wlotowy i wylotowy, do tego mieszak i higrometr, sprawdź jakie warunki masz w lungroomie i wtedy dobieraj dodatki jak klima, osuszacze powietrza czy nawilżacze. Do tego coś do trymowania, doniczki, podstawki, ziemia, druty w otulinie do lst, coś do podlewania jakaś konewka czy inny zbiornik, gruszki 30ml do mniejszych sadzonek NO I NAWOZY @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano 3 Sierpnia Zakupiłem namiot 70x70x160 na dwie powinno być git tak jak polecał @Kolober@ powyżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano Piątek o 08:49 (edytowane) @Mechanik mam namiot 70x70x160 od spider farmer lampa SF 1000 LM301H Evo samsung 100w , czy ta lampa styknie ? Dwa krzaki chce posadzić Edytowane Piątek o 08:49 przez Mlody221293 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano Piątek o 11:11 @Mlody221293 na swojej stronie spider farm pisze, ze ta lampa ma zasieg max 3x3 stopy lub 2x2 w rdzeniu, ale ilość światła jaka dociera na obrzeżach nie jest wystarczająca, mogą sobie pisać co chcą, ale to bzdura. Zresztą, nie sądzę nawet, żeby spełniali i drugie co opisali, że przy 2x2 działają przy pełnej mocy tej lampy, wynosi to takieś 60x60. Masz namiot 70x70 więc pomyśl, jaki % namiotu pokryje Ci lampa i ułóż krzaki tam jakos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlody221293 3 Napisano Piątek o 11:57 (edytowane) @Mechanik Bardziej w środki ustawic doniczki oto ci chodzi tak? Bo już nie wiem czy wkoncu starczy ta lampa czy nie każdy inaczej pisze Edytowane Piątek o 12:09 przez Mlody221293 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano Piątek o 17:38 @Mlody221293 nie w środku doniczki, tylko w środku namiotu, czy Ty masz w ogóle blade pojęcie o rzeczach, które kupiłeś, czy kupiłeś na pałe i liczysz, że my zrobimy uprawę za Ciebie? Poświęć trochę czasu, poczytaj. Uprawiasz to, bo Cię to interesuje, czy jesteś tylko kolejnym narkomanem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano Piątek o 18:00 @Mechanik ja widzę że właśnie zamiast samemu poczytać i zainteresować się o szczegóły to ludzie wolą iść na skróty i mieć podane na tacy wszystko😅 i wiadomo człowiek pomoże ale bez przesady. A i mu chodziło chyba o to żeby donice postawić bardziej na środku namiotu tylko dziwnie to ujął.@Mlody221293 ale trzeba samemu się zainteresować i dopasować sprzęt do wymagań. I ja ci polecałem zestaw z lampą z serii G1500 jak i cały zestaw co z resztą napisałeś że kupiłeś 😅 I ja Stary też zaczynam przestawać nadążać za tobą 🤨 @Mechanik jeszcze trochę to będzie trzeba po chatach jeździć i palcem pokazywać 😂 ale z drugiej strony ja chyba też byłem nie lepszy bo męczyłem pewnego gościa 🤣 tylko że moje pytania dotyczyły bardziej problemów z uprawą i zjebał nie w końcu 😅 Ale to podziałało motywująco to samo jak mieliśmy tą mała wymianę zdań 😅 To też mnie zmotywowało i już wiem jak dokładnie stosować te nawozy których używam żeby były kontabilne z tymi suplemetami. Bardzo ważne jest w nich kolej wlewania do wody i zagłębiłem się w tym głębiej i tak jest. Np. nie wiedziałem że silicate to krzemian i trzeba go dodawać do wody jako pierwszy. Podnosi pH i potrzebuje ustabilizowania przed dodaniem nawozów. Fulvic i humic są chelatorami i najlepiej działają jak woda nie jest przesycona siłami mineralnymi. I tak dalej.😅 Swoją droga dzięki za mobilizację ale dzięki temu moje roślinki dzisiaj rosną jak szalone 😉😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano wczoraj o 14:14 Tu masz scrina apki i temperatury z miesiąca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach