Skocz do zawartości
Mlody221293

Pierwsze krzewy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym kupić namiocik i posadzić dwa krzewy czy ktoś by mógł mi doradzić czy punkt który wrzucam powyżej z zestawem będzie wporzadku pod dwa krzaczki ? I jakie nasionka najlepiej kupić ? 
system podlewania chyba nie potrzebny .. poniżej link 

https://www.amazon.de/dp/B0F79WSP1D/?smid=A2LZDQSJLEBKTZ&tag=preisvergleich-idealode-mob-21&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B0F79WSP1D&ascsubtag=2025-07-31_02f376a8b4a95828a04036e228eec18c3425bf491b8e809075903bbac178bc56&th=1&psc=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mlody221293 na dwa krzaki będzie

a na siona to zależy możesz automaty możesz fotoperiody co wolisz, automatom trzeba zapewnić dobry start bo nie skorygujesz błędów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tester hej znalazłem jeszcze inny namiot mógł byś zerknąć ? Bo mogę mieć 4 rośliny na legalu i chyba chce coś większego tak żeby na 3 pasowało poniżej link looknij proszę czy na 3 krzaki będzie dobra też ta lampa pozdrawiam 

https://www.otto.de/p/plantigrow-gewaechshaus-plantigrow-growbox-komplettset-indoor-gewaechshaus-mit-150w-vollspektrum-led-lampe-dimmbar-1680d-carbon-filter-inline-kanalventilator-abluftschlauch-anzuchtzelt-zuchtzelt-S0ZE20IT/#ech=29235600&variationId=S0ZE20ITSB6L

@Tester I pytanie co do filtra czy on wciągać powietrze w miejscu który zaznaczyłem strzałką ? Bo zależało by mi żeby nie śmierdziało 😂 

IMG_2699.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mlody221293 napisał:

I pytanie co do filtra czy on wciągać powietrze w miejscu który zaznaczyłem strzałką ?

nie wiem o co ci chodzi 

no 3 wejdą rośliny, pod tą lampą będzie rosło ale  ona nie jest z najwyższej półki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Tester ok 😅 tak ale może jakiś zestaw poprostu bd miał lepsza na co zwracać uwagę ? No i wyrośnie chyba bez problemu pod taką lampą czy komplikacje jakieś będą ? 😂

@Tester  Znalazłem jeszcze coś takiego lampa Samsung Led q120 200w 

https://ebay.us/m/ZzFViX

które według Ciebie było by najlepsze ?? 
poniżej linki 

https://ebay.us/m/ZzFViX

https://www.otto.de/p/plantigrow-gewaechshaus-plantigrow-growbox-komplettset-indoor-gewaechshaus-mit-150w-vollspektrum-led-lampe-dimmbar-1680d-carbon-filter-inline-kanalventilator-abluftschlauch-anzuchtzelt-zuchtzelt-S0ZE20IT/#variationId=S0ZE20IT2VER

Edytowane przez Mlody221293

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://spiderfarmer.eu/products/sf100070x70x160cm-grow-tent-kits/ tu masz kumpel link do zestawu 300 euro ale porządny sprzęt i lampa i 200% lepsza na diodach Samsunga 

I trzy automaty na luziku wsadzisz a nawet jak się uprzesz to cztery? I gdzie ty mieszkasz że możesz cztery krzaki mieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mlody221293 200 w optymalnie do 4 krzaków, do 80x80 namiotu, do metra już lepszej jakości 300w, 1,5metra jakoś 450-600w ale lepiej mieć zapas zawsze. Do wybierania wentylacji uzywaj kalkulatorów na stronach z growsetupami, przeliczy Ci jak wydajny musi być wlotowy i wylotowy, do tego mieszak i higrometr, sprawdź jakie warunki masz w lungroomie i wtedy dobieraj dodatki jak klima, osuszacze powietrza czy nawilżacze. Do tego coś do trymowania, doniczki, podstawki, ziemia, druty w otulinie do lst, coś do podlewania jakaś konewka czy inny zbiornik, gruszki 30ml do mniejszych sadzonek

NO I NAWOZY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik mam namiot 70x70x160 od spider farmer lampa SF 1000 LM301H Evo samsung 100w , czy ta lampa styknie ? Dwa krzaki chce posadzić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mlody221293 na swojej stronie spider farm pisze, ze ta lampa ma zasieg max 3x3 stopy lub 2x2 w rdzeniu, ale ilość światła jaka dociera na obrzeżach nie jest wystarczająca, mogą sobie pisać co chcą, ale to bzdura. Zresztą, nie sądzę nawet, żeby spełniali i drugie co opisali, że przy 2x2 działają przy pełnej mocy tej lampy, wynosi to takieś 60x60. Masz namiot 70x70 więc pomyśl, jaki % namiotu pokryje Ci lampa i ułóż krzaki tam jakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik Bardziej w środki ustawic doniczki oto ci chodzi tak? Bo już nie wiem czy wkoncu starczy ta lampa czy nie każdy inaczej pisze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mlody221293 nie w środku doniczki, tylko w środku namiotu, czy Ty masz w ogóle blade pojęcie o rzeczach, które kupiłeś, czy kupiłeś na pałe i liczysz, że my zrobimy uprawę za Ciebie? Poświęć trochę czasu, poczytaj. Uprawiasz to, bo Cię to interesuje, czy jesteś tylko kolejnym narkomanem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik ja widzę że właśnie zamiast samemu poczytać i zainteresować się o szczegóły to ludzie wolą iść na skróty i mieć podane na tacy wszystko😅 i wiadomo człowiek pomoże ale bez przesady. A i mu chodziło chyba o to żeby donice postawić bardziej na środku namiotu tylko dziwnie to ujął.@Mlody221293 ale trzeba samemu się zainteresować i dopasować sprzęt do wymagań. I ja ci polecałem zestaw z lampą z serii G1500 jak i cały zestaw co z resztą napisałeś że kupiłeś 😅 I ja Stary też zaczynam przestawać nadążać za tobą 🤨

@Mechanik jeszcze trochę to będzie trzeba po chatach jeździć i palcem pokazywać 😂 ale z drugiej strony ja chyba też byłem nie lepszy bo męczyłem pewnego gościa 🤣 tylko że moje pytania dotyczyły bardziej problemów z uprawą i zjebał nie w końcu 😅  Ale to podziałało motywująco to samo jak mieliśmy tą mała wymianę zdań 😅  To też mnie zmotywowało i już wiem jak dokładnie stosować te nawozy których używam żeby były kontabilne z tymi suplemetami. Bardzo ważne jest w nich kolej wlewania do wody i zagłębiłem się w tym głębiej i tak jest. Np. nie wiedziałem że silicate to krzemian i trzeba go dodawać do wody jako pierwszy. Podnosi pH i potrzebuje ustabilizowania przed dodaniem nawozów. Fulvic i humic są chelatorami i najlepiej działają jak woda nie jest przesycona siłami mineralnymi. I tak dalej.😅 Swoją droga dzięki za mobilizację ale dzięki temu moje roślinki dzisiaj rosną jak szalone 😉😁

17546769496225355220356738389328.jpg

17546771591072040608977248403516.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz scrina apki i temperatury z miesiąca 

Screenshot_2025-08-09-16-10-30-942_com.sf.meizhi.jpg

Screenshot_2025-08-09-16-09-53-955_com.sf.meizhi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi