Skocz do zawartości
mlxd7syn6k

3x Banana Kush od Anesia Seeds [DE]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, chcialbym wszystkich zaprosić do mojej pierwszej fotorelacji, a nie pierwszej uprawy outdoor!

Tak jak w tytule, przebywam aktualnie w Niemczech, niedawno na nowo przybyłem, a że mieszkam u znajomego, który nie ma nic przeciwko temu, abym hodował u Niego konopie, stwierdziłem, że zrobię fotorelację, a więc, tak oto tworzę. 

Co więcej na temat uprawy, więc tak, pestki są od Anesia Seeds, kupione w lokalnym headshopie, ziema od BIOBIZZ ALL-MIX.

Donice - jak na zdjęciach, jedna już w docelowej +/- 15l, wyciąłem w niej flexem prostokątne otwory, aby bardziej dotlenic korzeń - na wzór popularnych doniczek "HERCULES"

Panny -  wyszły z ziemi wczoraj tj. 12.07.2025.

Tak więc zapraszam do zaglądania, komentowania jak i krytykowania, pozdrawiam wszystkich ogrodnikow! 

IMG_0385[1].jpeg

IMG_0386[1].jpeg

IMG_0387[1].jpeg

Edytowane przez mlxd7syn6k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie zostawiłem luz, aby podsypywac roślinie, kiedy będzie się wyciągać, co do doniczek, to korzystałem z takowych oryginalnych HERCULESOW, miałem je w boxie 12l i nigdy korzeń nie wyszedł na zewnątrz. 

No dobra, może i przesadziłem XDDD, dzisiaj obkleję taśmą ja i zrobię mniejsze kwadratowe otwory.

W każdym razie, dwie pozostałe panny będą w normalnych donicach 11l, które zakupię dzisiaj, również w lokalnym headshopie, bo i tak muszę dokupić ziemi. 

IMG_0389.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mlxd7syn6k korzenie zaczną wychodzić bokiem przedwcześnie, i lampa będzie je stresowała, jak chcesz zeby to zadziałało to wsadź doniczkę do większej doniczki ozdobnej, lub worka materiałowego, żeby woda nie stała, to ochroni korzenie przed światłem. Jak chciałeś korzenie dotlenić lepiej, to mogłeś dodać perlitu, lepszy efekt

TYLKO CARLIN 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haluu!

Mały up, panie już w donicach docelowych, mają 3 dni. 

Doniczki niby 10l, a spokojnie na moje oko weszło z 15l, nie upychając zbytnio. Jedna panna w ziemi +/- 6l ALLMIX-A + ok. 5l uniwersalki z kauflanda 7.0ph

Poleci ktoś jakis dobry nawóz na weg i na flo? Wolalbym sie okupic wczesniej, z reguly z BIOBIZZA zawsze korzystałem, ale może są lepsze, warto zapytac. 

IMG_0410[1].jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi