Skocz do zawartości
Dude

Krzaczek w foliaku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Cześć jestem tu nowy i mam pytanie odnośnie jednego krzaczka w foliaku wśród rosnących sobie pomidorów.

Czy podczas kwitnienia powinienem się obawiać nadmiernego zapachu na zewnątrz? Czy olać zagadnienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Dude bedzie czuc ale jak mocno to zalezy od odmiany. Ja sadze w szklarni i na flo wieczorami zapach czuc czasami kilkanascie metrow dalej (jak nie kilkadziesiat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@Dude nie mialem w doniczkach ale mialem w joincie. Jesli podczas flo smierdzi tak jak przy paleniu... bedzie czuc. Praktycznie kazda odmiane bedzie czuc. Musial bys szukac jakis malo intensywnie pachnacych ale to i tak nie zmienia faktu, ze z wiatrem zapach bedzie sie roznosil

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka

Można coś temu zaradzić? Jakieś pochłaniacze czy coś w tym stylu?

Małżonka będzie się niepokoić 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka

To będzie słabo. Bo to panikarą🙃

Nie mam w planach jej nawozić niczym. Czy to jest jakaś okoliczność łagodząca? I tak w ogóle dzięki za info👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka

Tak dla frajdy, że coś urosło. I że, swoje, ekologiczne. Miałem już parę epizodów, w domu, na oknie. Co prawda trochę rachityczne te roślinki i plony mizerne. Ale coś tam do palenia zawsze było i satysfakcja. Ale w foliaku  to wygląda całkiem przyzwoicie także myślę, że będzie o niebo lepiej. Ale nie odpowiedziałeś na pytanie. Czy fakt, że nie będę nawoził może trochę zneutralizować zapach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka

O i to jest w końcu dobra wiadomość.

I nie  śmierdzieć, a pachnieć 😁

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi