Kolober@ 212 Napisano Czwartek o 21:05 Chociaż nie najpierw je przełączę i dopiero po jakiś dwóch tygodniach na przejściu zrobię im lollipoping bo tam na górze to co ci napisałem to trochę się rozpędziłem 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano Piątek o 12:14 @Kolober@ aa w ogóle teraz patrze, że olałem tą głupę o naginaniu przesuszonej rośliny. Łodygi gdy roślina ma w sobie sporo wody, jej łodygi są elastyczne, łatwiej się wyginają, mniejsze ryzyko pęknięcia, a roślina tez szybciej się regeneruje po treningu. Jak przesuszysz to łodyga trzaśnie jak zapałka. Możesz to sam zaobserwować również teraz, podczas suszenia, zobacz jak zachowuje się łodyga, która ma w sobie wodę na początku suszenia i sprawdź za tydzień jak trzaśnie - wszak wtedy trymujesz czy od razu prowadzisz curring. Ludzie zawsze gadają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano Piątek o 13:54 Ja robiłem odwrotnie i tak w sumie to większość tych osób które znam też tak robi i nawet parę osób z tego forum również 😅 i szczerze to nigdy nie miałem problemów. I ja nie mówię o tym żeby przesuszyć tak żeby roślina wisiała i może trochę źle się wyraziłem ale chodziło mi o to że na pewno przed podaniem. I szczerze to chyba jesteś jedyną osobą która mówi mi odwrotnie i bodz mądry 😅😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano Piątek o 15:39 Elo👊 dzisiaj szybka wzmianka jak dziewczyny poradziły sobie po treningu😁 w małym namiocie mam wrażenie że chyba lepiej odbiły. Chociaż one są bardziej krzaczaste i miały więcej odrostów dlatego siatka jest bardziej wypełniona i mam wrażenie że mógł bym je już dzisiaj przełączyć 12/12 ale wstrzymam się do jutra z decyzją😉 I w sumie w namiocie spaiderka jak teraz patrzę to jakieś 60% a nawet 70% otworów w siatce jest zajęta tylko że te szczyty są jeszcze młodziutkie ale z drugiej strony roślina potrafi urosnąć na streczu do 50%. I tak się zastanawiam czy jak je jeszcze potrzymać na wegu to czy starczy miejsca 😅🤔 jak myślicie? A i teraz te w dużym czeka podlewanie w pełnej skali razem z NPK ale już z lekkim zawyżeniem Bloom 😉 powoli je szykujemy na flo i teraz już nie popełnię tego samego błędu z nawozami😅 mają być najebane po korek od początku do końca 😁 I za radą kolegi w poniedziałek lub w środę zapierdalam po pewne dodatki jak mono potas i takie tam😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano Piątek o 17:29 A tu stan pokoju po podlewaniu😅😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 689 Napisano Piątek o 19:07 @Kolober@ to nie chodzi o to co ja mówię, tylko jak to działa w rzeczywistości i dlaczego tak się dzieje. Łap tutaj coś od chatu gpt, to zdaje się bardziej trafia do Ciebie ^ ^ Z naginaniem przy przesuszeniu jest jak z chodzeniem w laczkach, spodenkach i t-shirt'cie do sklepu w zimę - niby można, ale po co ryzykować? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 23 godziny temu Siemano👊 Wiecie co miałem podjąć decyzję jutro kiedy je przełączyć, to co masz zrobić jutro zrób dzisiaj 😉😅 no i lecimy. Dzisiaj panie mają zmieniany charmonogram i przełączam je na 12/12. Dzisiaj miały lekki lollipoping i zrobiłem to ze względu że miały słabą cyrkulację powietrza od spodu😅 i nie było to nic wielkiego i że tak powiem przycinanie boków😅😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 5 godzin temu Drugi dzień po przełączaniu i tak dziewczyny lecą dalej. A dla Skywalker 2 to jestem pełen podziwu bo ma dziewczyna w sobie wigor😉 w dzień zakładania siatki była też przesadzana. A wygląda tak jakby w ogóle sobie z tego nic nie robiła 👍 Drugi dzień po przełączaniu i tak dziewczyny lecą dalej. A dla Skywalker 2 to jestem pełen podziwu bo ma dziewczyna w sobie wigor😉 w dzień zakładania siatki była też przesadzana. A wygląda tak jakby w ogóle sobie z tego nic nie robiła 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 212 Napisano 4 godziny temu I jeszcze zrzutka z warunkami 😅😉👍 Duży ⛺ I mały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach