Mechanik 683 Napisano 29 Lipca (edytowane) @Kolober@ RQS to syf, mówiłem Ci, to może być półautomat, albo automat - trzymaj na 18/6 i jeżeli nie będzie kwitnąć dalej to znaczy, że to u niej normalne, jeżeli zakwitnie to ma geny ruderalis i zakwita sama. Inna sprawa, że mogła zacząć kwitnąć od stresu (za dużo cięć, lub otwierałeś namiot w nocy, kiedy lampa była włączona i światło zzewnątrz dostawało się do boxa, też fakt, że miałeś za małą doniczkę i korzenie wypełniły ją bardzo szczelnie mógł wpłynąć na to, że roślina pomyślała, że to już czas zacząć kwitnąć, bo więcej nie urośnie. Moja rada - potrzymaj je tam z tydzień i zobacz co będzie grane. Ew. te automaty do dużego, a tą jedną sztukę do małego przenieś i przełączaj, to też będzie efektywne PS: nie wierz we wszystko co pisze chat gpt, weryfikuj na innych forach o uprawie lub na tym, oglądaj fotorelacje, jest spora szansa, że takie coś już się komuś przytrafiło. Ale też jak znajdziesz jeden przypadek to od razu tego nie klasyfikuj, że to jest dowód, zawsze miej jakąś wątpliwość Edytowane 29 Lipca przez Mechanik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 29 Lipca @Mechanik wiadomo i tu masz rację i wiesz co? W uprawie zawsze warto mieć jakieś (ale) w zanadrzu i trzeba być przygotowanym dosłownie na wszystko😅 A z tą panną to tak jak mówisz na razie obserwacja tej suki 🤨😅 i mam nadzieję że jeżeli to automat to że pozostałe dwie też. A jeżeli nie no to niestety będę musiał ją kilim bo nie będę miał co z nią zrobić 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano 29 Lipca @Kolober@ jak pakowali to zapewne nikt nie brał jednej pestki jednego rodzaju z jednego źródła i dwóch tego samego rodzaju z innego, więc jeśli jedna jest automatem, to pozostałe zapewne też @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 31 Lipca @Mechanik elo👊, dzisiaj muszę przerobić lekko siatkę bo ta co ja kupiłem to ma oczka na 15cm😅 i ramkę już zrobiłem a oczka najlepiej co 5cm rozstawić nie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano 31 Lipca @Kolober@ tak, co 5 będzie git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 3 Sierpnia Siemanko 👊 dziewczyny równo elegancko i już porosły ładne sałaty i jeszcze z tydzień i pójdzie siatka. Pozdrawiam Dzisiaj wieczorem wypada podanie nawozów tak że będzie karmiono😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 4 Sierpnia Siatka założona i zaczynam się już na prawdę denerwować bo szczerze mówiąc to ustawiłem ja na wysokości 40 cm od szczytu donicy. I żeby nie nad stan który ma wylądować w drugim namiocie to ustawił bym ją na 35cm i już powoli rozkładał gałązki. A tak boję się żeby się nie okazało że namiot za wąski 😅😉 i szczerze mówiąc to już myślałem nad tym żeby wystawić te trzy sztuki na balkon ale tam szaleją jebane wciornastki i trzy rośliny prawie ojebały😟. A tak swoją drogą to zna ktoś jakiś dobry sposób na to gówno? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano 5 Sierpnia @Kolober@ teraz siatka Ci będzie tylko przeszkadzać, załóż jak będą miały 60 cm, żebyś miał co przekładać w ogóle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano 5 Sierpnia @Mechanik ok w sumie to one mają taki przyrost że zajmie im to jakieś 5 dni bo dziennie dochodzi jakieś 3-4 cm. I pytanie z drugiej beczki znasz jakiś sposób na wciornastki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano Wtorek o 12:49 @Kolober@ a nie wiem, nie miałem nigdy tego problemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 209 Napisano Piątek o 18:35 (edytowane) @Mechanik wiesz co mam pytanie tu na zdjęciu masz liderkę tej uprawy ma już ponad 50cm i myślę że chyba będzie najlepiej jak wstawię ja do tego małego samą. Chyba lepiej wstawić jedną najsilniejszą i zrobić jej dobre warunki jak wstawić dwie średnie co? Jeszcze troszkę podrośnie i akurat ostatnia co mi została zdąży dojść i wstawię tą pod siatkę. A te dwie małe na balkon i niech tak siedzą 😅 Tak na zdrowy rozum lepiej trzymać jedną konkretną jak dwie szkapy tym bardziej że ona jest po trzech toppingach i będzie ci robić 😉 ma jak dobrze policzyłem 24 szczyty główne 😁 już jej kupiłem donice 18l czy 22l będzie lepsza? Edytowane Piątek o 18:45 przez Kolober@ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 683 Napisano Piątek o 21:07 @Kolober@ też bym tak zrobił ^ ^ zalezy ile mikoryzy dasz na przesadzeniu, jak łyżeczkę to daj mniejszą, jak z dwie stołowe to daj większą 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach