Paweł121212 2 Napisano 18 Czerwca (edytowane) Siemano, czy moge roslinke wsadzic bezposrednio do ziemi ? bez jakiekolwiek kupczej ziemi, bede podlewał bio hummusem i bede robił jakies odzywki ze skorek bananów i skorupek z jajek. No ewentualnie moge troche dac torfu do dziury którą bym wykopał. słonca bedzie miała praktycznie caly dzien, jak jest sezon to czesto chodze tam oddawac mocz, wiec azotu jest duzo. W zasadzie to moge zebrać tej ziemi z ogrodka i wsypac do doniczki zeby roslina byla bardziej mobilna Wyjdzie cos takiego ? Z góry dzieki za odpowiedzi Edytowane 18 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 18 Czerwca @Paweł121212 lepiej kupić jakąś uniwersalną ziemię i nawozy to groszowe sprawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 18 Czerwca (edytowane) 21 minut temu, Tester napisał: @Paweł121212 lepiej kupić jakąś uniwersalną ziemię i nawozy to groszowe sprawy Okej dzieki, ale na innym forum mi pisali ze bio hummus i takie nawozy domowe bedą git no ale widzialem ze niektórzy normalnie bez ziemi uprawiają. Znalazlem troche ziemi, w tej ziemi byly posadzone pomidory, czy to w czyms przeszkadza ? i moge bezpiecznie sadzic ziółko czy nie ? i moge tez do tej ziemi dac czystego torfu bo podobno poprawia jakosc gleby Edytowane 18 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 18 Czerwca 48 minut temu, Paweł121212 napisał: Znalazlem troche ziemi, w tej ziemi byly posadzone pomidory, czy to w czyms przeszkadza ? i moge bezpiecznie sadzic ziółko czy nie ? i moge tez do tej ziemi dac czystego torfu bo podobno poprawia jakosc gleby zależy jakie ph ma gleba, lepiej kup nową masz pewność, to pare groszy kosztuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 18 Czerwca (edytowane) 6 minut temu, Tester napisał: zależy jakie ph ma gleba, lepiej kup nową masz pewność, to pare groszy kosztuje no dobra kupie, a tak z ciekawosci, jakbym wsadzil rosline do ziemi z ogródka to co by sie stalo ? ziemia była uniwersalna, wiec miedzy 5,5 a 6,5 ph Edytowane 18 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 18 Czerwca 2 godziny temu, Paweł121212 napisał: no dobra kupie, a tak z ciekawosci, jakbym wsadzil rosline do ziemi z ogródka to co by sie stalo ? jak ma dobre ph i jakieś pierwiastki są to by normalnie rosło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 18 Czerwca (edytowane) 47 minut temu, Tester napisał: jak ma dobre ph i jakieś pierwiastki są to by normalnie rosło znalazlem jakas doniczke 3 litrową, i wsadzilem kielek, jak podrosnie to przesadze w donice 10 litrową, bo to automat dosypałem troche samego torfu do tej ziemi Edytowane 18 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlbaPPP 15 Napisano 19 Czerwca To najlepiej wez butle 5 litrów z ropa włóż szmate niech się nasączy i zostaw koło rosli bo zwierzątka mogą się dobrać proponuję cos na ślimaki kup sobie brosa naturalny granulat i posyp roślinę granulat kosztuje około 70zl plus ropa ponad 6 zł za litr nie duże koszta a zwierzyna odejdzie bokiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 20 Czerwca W dniu 19.06.2025 o 09:55, OlbaPPP napisał: To najlepiej wez butle 5 litrów z ropa włóż szmate niech się nasączy i zostaw koło rosli bo zwierzątka mogą się dobrać proponuję cos na ślimaki kup sobie brosa naturalny granulat i posyp roślinę granulat kosztuje około 70zl plus ropa ponad 6 zł za litr nie duże koszta a zwierzyna odejdzie bokiem Dzieki za pomoc, ropy mam duzo, granulat tez mam jakis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 20 Czerwca mała aktualizacja, kiełek juz wyszedl z ziemi, i doniczke wyniosłem na dwór na słońce, zeby nie przypalilo sadzonki postawilem na niej polowe butelki zeby miala wieksza wilgotnosc, moge juz ja zostawic na noc na dworze czy brac ja do domu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 21 Czerwca W dniu 20.06.2025 o 16:57, Paweł121212 napisał: mała aktualizacja, kiełek juz wyszedl z ziemi, i doniczke wyniosłem na dwór na słońce, zeby nie przypalilo sadzonki postawilem na niej polowe butelki zeby miala wieksza wilgotnosc, moge juz ja zostawic na noc na dworze czy brac ja do domu ? @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 21 Czerwca @Paweł121212 możesz ale mniejsza bardziej narażona na zjedzenie a ta butelka to po co @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 21 Czerwca (edytowane) no bo na sloncu stoi, i wyczytalem z neta ze takie sadzonki potrzebuja wiekszej wilgotnosci dlatego postawilem butelke @Tester Edytowane 21 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 21 Czerwca @Paweł121212 to ją jeszcze udusisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 21 Czerwca (edytowane) 27 minut temu, Tester napisał: @Paweł121212 to ją jeszcze udusisz wyciąłem dużą dziure na powietrze, plus moge jeszcze odkrecic zakrętke @Tester Edytowane 21 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 22 Czerwca @Paweł121212 ściągnij ten szajs.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca @Paweł121212 pokaz jakies zdjecia jak to wyglada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 22 Czerwca (edytowane) @Tester @Cholender, wiem ze ma sucho ale ją podlałem to jest automat jakis, i wiem ze chujowo zrobilem ze dalem do doniczki 3 litrowej, przesadze ja w najblizszym czasie do 10 litrowej donicy lub wykopie dołek i wsypie ziemie, co bedzie lepsze ? Edytowane 22 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca @Paweł121212 dołek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł121212 2 Napisano 22 Czerwca (edytowane) 1 minutę temu, Cholender napisał: @Paweł121212 dołek Okej, czekac az roslina sie zrobi wieksza czy jutro już ją przesadzic ? @Cholender Edytowane 22 Czerwca przez Paweł121212 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach