Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@WBB  @szamayo mu dobrze napisał, dookoła donicy, żeby lał. Jak się człowiekowi powie, że ma rondo wkoło objechać to logicznie rzecz biorąc, będzie objeżdżał je po drodze dla samochodów, a nie po chodnikach, czy trawie, które są dalej. Nie wiem, dzisiaj ludziom trzeba zdjęcie zrobić i zaznaczyć, paluszkiem pokazać, a najlepiej za nich zrobić, żeby było to dobrze zrobione. Ale to dobrze, to dobrze. Im głupsze społeczeństwo, tym łatwiej fachowcom na nich zarobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Mechanik a czy ja powiedziałem, że źle zostało napisane? Ale jak ja bym pierwszy raz takie info przeczytał może identycznie bym podlewał... 😛

ps. ja tej techniki nie stosuję.... ja walę wodę na raty tak żeby tylko przez rant doniczki się nie przelewało i czekam aż sobie sama wsiąknie. Mój korzeń nie ma szukać wody tylko ma sobie lajtowo lecieć tam gdzie chce przez mokra glebę...

ps2. no i ja mam plastikowe doniczki to sobie tak podlewam

ps.3 musze to dopisać.... tylko takim małym to nie do końca tak od razu leję po brzeg doniczki..... tak z wyczuciem trzeba ilość wody dopasować....

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB no napisałeś, że żeśmy mu tak kazali to tak zrobił, jak to inaczej rozumieć, niż, że źle to zostało napisane? Nie wiem. Ale dobrze wytłumaczyłeś teraz, na pewno bardziej szczegółowo, koleżka teraz już na pewno będzie wiedział, bardziej łopatologicznie się nie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Mechanik napisał:

no napisałeś, że żeśmy mu tak kazali to tak zrobił, jak to inaczej rozumieć

ano zrozumieć tak, że nie wszystko zostało dokładnie w szczegółach opisane..... jak Wam tu niczego nie zarzucać przeca 😛

ps. ale skoro oboje tak to odczytaliście to może jak to źle przekazałem... w takim razie sorry 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@matixonn ale koło wyszło prawie idealne😅  moim zdaniem lepiej jest jak zaczniesz od mniejszej dolniczki. Automaty niby nie lubią być przesadzane ale ja przesadzam i problemu żadnego nie mam. Ale jak zaczynasz dopiero przygodę z uprawą polecam zacząć od dolniczki 3l i chociaż raz przesadzić, lepiej będzie ci wyczuć podlewanie. Bierzesz w rękę na wyczucie ile waży przed podlaniem i później wyczuwasz po podlaniu. I podlewasz jak znów będzie lekka. I ja robię dokładnie tak jak napisał WBB.

@matixonn i na drugi raz odradzam ziemię uniwersalną 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi