matixonn 14 Napisano 9 Czerwca Czy wszystko jest git jest to automat odrazu wstawiony do końcowej doniczki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 884 Napisano 9 Czerwca @matixonn jest git, wodę lej dookoła donicy a nie pod liście, korzeń ma szukać wody dookoła donicy żeby się lepiej rozrosł 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 13 Czerwca Dzień 9 zacząłem podlewać nawozem bio bizz grow i nie wiem kiedy zrobić trening lst 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 642 Napisano 13 Czerwca @matixonn za mało wody, jak Ty podlewałeś ją z nawozem taką małą ilością wody? co to za ziemia w ogóle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 13 Czerwca @Mechanik uniwersalna @Mechanik tam jest z 400 ml wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4837 Napisano 13 Czerwca @matixonn niech odrośnie trochę od ziemi bo będziesz ją topił w błocie jak ja położysz na ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 642 Napisano 13 Czerwca @matixonn 400ml wody, a pośrodku nie ma nic, potem kółeczko, a dookoła kółeczka aż się skały porobiły z wysuszenia? to jak tyś to podlewał? pipetą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 13 Czerwca @Mechanik tak żeście mu kazali wokół lać to lał 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 642 Napisano 13 Czerwca @WBB @szamayo mu dobrze napisał, dookoła donicy, żeby lał. Jak się człowiekowi powie, że ma rondo wkoło objechać to logicznie rzecz biorąc, będzie objeżdżał je po drodze dla samochodów, a nie po chodnikach, czy trawie, które są dalej. Nie wiem, dzisiaj ludziom trzeba zdjęcie zrobić i zaznaczyć, paluszkiem pokazać, a najlepiej za nich zrobić, żeby było to dobrze zrobione. Ale to dobrze, to dobrze. Im głupsze społeczeństwo, tym łatwiej fachowcom na nich zarobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 13 Czerwca @Mechanik to jest w końcu dobrze podlewane cz nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 13 Czerwca (edytowane) @Mechanik a czy ja powiedziałem, że źle zostało napisane? Ale jak ja bym pierwszy raz takie info przeczytał może identycznie bym podlewał... 😛 ps. ja tej techniki nie stosuję.... ja walę wodę na raty tak żeby tylko przez rant doniczki się nie przelewało i czekam aż sobie sama wsiąknie. Mój korzeń nie ma szukać wody tylko ma sobie lajtowo lecieć tam gdzie chce przez mokra glebę... ps2. no i ja mam plastikowe doniczki to sobie tak podlewam ps.3 musze to dopisać.... tylko takim małym to nie do końca tak od razu leję po brzeg doniczki..... tak z wyczuciem trzeba ilość wody dopasować.... Edytowane 13 Czerwca przez WBB 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 642 Napisano 13 Czerwca @WBB no napisałeś, że żeśmy mu tak kazali to tak zrobił, jak to inaczej rozumieć, niż, że źle to zostało napisane? Nie wiem. Ale dobrze wytłumaczyłeś teraz, na pewno bardziej szczegółowo, koleżka teraz już na pewno będzie wiedział, bardziej łopatologicznie się nie da @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 13 Czerwca 3 minuty temu, Mechanik napisał: no napisałeś, że żeśmy mu tak kazali to tak zrobił, jak to inaczej rozumieć ano zrozumieć tak, że nie wszystko zostało dokładnie w szczegółach opisane..... jak Wam tu niczego nie zarzucać przeca 😛 ps. ale skoro oboje tak to odczytaliście to może jak to źle przekazałem... w takim razie sorry 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 190 Napisano 13 Czerwca @matixonn ale koło wyszło prawie idealne😅 moim zdaniem lepiej jest jak zaczniesz od mniejszej dolniczki. Automaty niby nie lubią być przesadzane ale ja przesadzam i problemu żadnego nie mam. Ale jak zaczynasz dopiero przygodę z uprawą polecam zacząć od dolniczki 3l i chociaż raz przesadzić, lepiej będzie ci wyczuć podlewanie. Bierzesz w rękę na wyczucie ile waży przed podlaniem i później wyczuwasz po podlaniu. I podlewasz jak znów będzie lekka. I ja robię dokładnie tak jak napisał WBB. @matixonn i na drugi raz odradzam ziemię uniwersalną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 21 Czerwca Czas na trening ? Może polecacie zrobić coś jeszcze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 25 Czerwca Dzień 21 zrobiłem trening i odrosło może coś źle bo pierwszy raz 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 25 Czerwca @matixonn to ma odrastać... ale nie widać jak to tam porobiłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 25 Czerwca (edytowane) @WBB tak zrobiłem (zdjęcie z 2 dni temu ) Edytowane 25 Czerwca przez matixonn 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 25 Czerwca Dobrze jest 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach