Skocz do zawartości
Kolober@

Czy wszystko z nimi ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry pomysł bo ja kuźwa co drugi dzień 25euro na jezz wydaje i czekam aż moje dojdą, tylko kurczę ona cały czas puchnie i trochę szkoda 😅 i to fakt te małe mają w sobie jakiś urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo👋 to jest ich szósty tydzień jak kwitną i cały czas puchną i teraz jak podałem im nawozy żeby zażegnać niedobory, wydaje mi się że przyspieszyły. A jednak mam wrażenie że jest jakoś licho z tymi pąkami,dlatego dzisiaj dokupiłem coś mocniejszego na kwitnienie i również mineralne. I myślę że popełniłem błąd że od początku nie ładowałem pełnych dawki bo bałem się przenawożenia mineralnych nawozów jak to często bywa u początkujących. No ale uczymy się na błędach nie😅😉

IMG_20250712_192213.jpg

IMG_20250712_192138.jpg

IMG_20250712_191959.jpg

IMG_20250712_191949.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik część, mam do ciebie pytanie, jedna z dziewczyn ta nie trenowana zblokowała sie i przestała kwitnąć pH ma na granicy 6,4 a EC w przedziale 1400 czyli wszystko w normie ale po flushu chyba za szybko podlałem i mogłem ją przelać. Jaki teraz może być dla nie ratunek?

@Mechanik i kupiłem dzisiaj flashclean i pewnie wiesz co to jest ale napiszę dla pewności 😉 jest to środek do flusha, pozbywa się nadmiaru nawozów i soli nagromadzonych w glebie tylko nie mam pojęcia czy pomoże w odblokowaniu rośliny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ pokaż zdjęcia, ale jak ma liście tylko oklapnięte to po prostu nie podlewaj jej i sama wróci do siebie, ew. co możesz zrobić to, żeby lekko przesuszyć wierzch, jakiś wentylator skieruj na powierzchnię delikatnie, pod kątem, ciut szybciej wyschnie, ew. musiałbyś mieć jakiś DIY tunel i poprowadzić ciepłe powietrze do doniczki, żeby suszyło od zewnątrz bryłę, ale nie ma sensu, zostaw to jak jest i tyle, następnym razem odczekaj między jednym, a drugim podlaniem, skrzywdzisz ją mniej, gdy będzie się wyjadać ze składników niż jak ją przelejesz

Patrząc po zdjęciach z soboty to one jeszcze mają sporo czasu, żeby zyskać masy, daj im czas 😁 Będzie dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik tak jak mówisz one mają jeszcze jakies cztery jak nie wiecej tygodnie bo wczoraj zaczął się siódmy tydzień. Tak jak piszesz to poczekam ewentualnie jak to nie pomoże to wyzeruje jej ziemię tym flashclean, poczytałem trochę wczoraj i to jest zajebisty płyn. Dajesz od 1,5ml do 3ml/l i zeruje ziemię z wszystkich złogów soli i nie strawionych nawozów i jak go dodasz to po trzech czterech dniach możesz nawozić tak jak byś robił to pierwszy raz. I równocześnie pomaga odblokować rośliny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi