Kolober@ 200 Napisano 9 Lipca Dobry pomysł bo ja kuźwa co drugi dzień 25euro na jezz wydaje i czekam aż moje dojdą, tylko kurczę ona cały czas puchnie i trochę szkoda 😅 i to fakt te małe mają w sobie jakiś urok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano 12 Lipca Elo👋 to jest ich szósty tydzień jak kwitną i cały czas puchną i teraz jak podałem im nawozy żeby zażegnać niedobory, wydaje mi się że przyspieszyły. A jednak mam wrażenie że jest jakoś licho z tymi pąkami,dlatego dzisiaj dokupiłem coś mocniejszego na kwitnienie i również mineralne. I myślę że popełniłem błąd że od początku nie ładowałem pełnych dawki bo bałem się przenawożenia mineralnych nawozów jak to często bywa u początkujących. No ale uczymy się na błędach nie😅😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano 18 Lipca @Mechanik część, mam do ciebie pytanie, jedna z dziewczyn ta nie trenowana zblokowała sie i przestała kwitnąć pH ma na granicy 6,4 a EC w przedziale 1400 czyli wszystko w normie ale po flushu chyba za szybko podlałem i mogłem ją przelać. Jaki teraz może być dla nie ratunek? @Mechanik i kupiłem dzisiaj flashclean i pewnie wiesz co to jest ale napiszę dla pewności 😉 jest to środek do flusha, pozbywa się nadmiaru nawozów i soli nagromadzonych w glebie tylko nie mam pojęcia czy pomoże w odblokowaniu rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 660 Napisano 18 Lipca @Kolober@ pokaż zdjęcia, ale jak ma liście tylko oklapnięte to po prostu nie podlewaj jej i sama wróci do siebie, ew. co możesz zrobić to, żeby lekko przesuszyć wierzch, jakiś wentylator skieruj na powierzchnię delikatnie, pod kątem, ciut szybciej wyschnie, ew. musiałbyś mieć jakiś DIY tunel i poprowadzić ciepłe powietrze do doniczki, żeby suszyło od zewnątrz bryłę, ale nie ma sensu, zostaw to jak jest i tyle, następnym razem odczekaj między jednym, a drugim podlaniem, skrzywdzisz ją mniej, gdy będzie się wyjadać ze składników niż jak ją przelejesz Patrząc po zdjęciach z soboty to one jeszcze mają sporo czasu, żeby zyskać masy, daj im czas 😁 Będzie dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano 19 Lipca @Mechanik tak jak mówisz one mają jeszcze jakies cztery jak nie wiecej tygodnie bo wczoraj zaczął się siódmy tydzień. Tak jak piszesz to poczekam ewentualnie jak to nie pomoże to wyzeruje jej ziemię tym flashclean, poczytałem trochę wczoraj i to jest zajebisty płyn. Dajesz od 1,5ml do 3ml/l i zeruje ziemię z wszystkich złogów soli i nie strawionych nawozów i jak go dodasz to po trzech czterech dniach możesz nawozić tak jak byś robił to pierwszy raz. I równocześnie pomaga odblokować rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano Czwartek o 09:57 Część wam wrzucam parę fotek żebyście ocenili jak to idzie i dzisiaj zaczął się ich dziewiąty tydzień życia od wykiełkowania a mają być gotowe od 10 do 12 tygodni ja planuję maksymalnie potrzymać je jeszcze dwa tygodnie j kosa. Jak patrzę przez lupę to samo mleko i gdzieś tam się przewinie ale minimalnie.moze 2procent🤔 I może bym je trzymał dłużej ale muszę zacząć myśleć o tej drugiej uprawie bo pospieszyłem się z nią o jakieś dwa tygodnie i troszkę za szybko je wysiałem😁😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano Czwartek o 12:00 (edytowane) A najlepsze jest to że one cały czas puchną i zmieniają się z dnia na dzień a dwie z nich dostały dwa dni temu finalpart (ripen)po 4ml/l i już jest efekt w postaci wysypu nowych pistyli z kwiatami 👍😁 Edytowane Czwartek o 12:01 przez Kolober@ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 660 Napisano Czwartek o 16:00 @Kolober@ dobrze idzie, niektóre już mógłbyś kosić, to na ostatnim zdjęciu jeszcze trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano Czwartek o 19:18 @Mechanik chcę je przetrzymać tak max do 3go sierpnia jeszcze te 10 dni żeby chociaż trochę bursztynu złapały więcej bo tam same mleko a właścicielka mieszkania ma ADHD 🤪 🤣 🤣 to wiesz trzeba ją lekko uspokoić 😉 a poza tym zobacz teraz jeszcze zrobiłem trochę bliżej zdjęcia, po ripenie jest wysyp nowych pistyli i kwiaty rosną jeden na drugim to chyba warto jeszcze chwilę zaczekać co? Jak myślisz? Bo tak jest na każdej roślinie i każdym szczycie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 660 Napisano Czwartek o 19:38 @Kolober@ wiem o co kaman, ale musisz sam wiedzieć o ile to jest naturalny etap, a na ile roślina zaczyna "nadkwitać"? że tak to ujmę. Bo jeżeli już masz za sobą etap puchnięcia i dojrzewało, to nie powinno puchnąć dalej, to co obserwujesz jako nowe pistyle to tworzące się foxtaile od lampy, roślina myśli, że może tworzyć nowe pąki. Mogą one być na szczycie i mogą tworzyć się z boku rośliny. O ile roślina nie ma takich predyspozycji genetycznie, to odbije się na plonie, na smaku/zapachu, (bo jezeli byla wysoka temperatura w tych miejscach to wyżarło terpeny). Na dole zdjęcie jak to u mnie wyglądało. No ale mówię, to musisz wiedzieć sam ile to już kwitnie, jak wyglądają trichomy pod lupą, sprawdzić z kilku stron, ew. uciąć sampla, wysuszyć, spalić. No i jeżeli tylko jeden szczyt tak dobrze wygląda, a reszta nie doszła to możesz rozważyć kosę na raty, albo pogodzić się z tym tak jak ja i czekać aż wszystko razem dojdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano Czwartek o 20:31 @Mechanik wiem o co ci chodzi bo już gdzieś czytałem o tym zjawisku nadprodukcji 👍 z tym że to jest ich dziewiąty tydzień od wykiełkowania a sam producent podaje że są gotowe od 10-12 tygodni i ja też biorę poprawkę na to co oni piszą ale roślina też to mówi bo trichomy są mleczne gdzie niegdzie jeszcze kryształ ale są też bursztyny i obserwuję je pod lupą dlatego myślę że warto je jeszcze chwilę potrzymać te 7 dni minimum 😉 jeszcze jej trichomy były by chociaż w dziesięciu procentach to bym ciachał ale tu jest więcej kryształu jak bursztynu 🤔 I akurat w tej wszystkie są takie same szczyty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 660 Napisano Czwartek o 21:43 @Kolober@ to wiesz co robisz 😁 Ja właśnie stestowałem z ojcem blancika, chociaż ja to może za dużo powiedziane, bo 3 machy wziąłem, ojciec dokończył robotę. Po takim czasie bez jarania to poczułem wystarczająco, ale ojciec jako grupa kontrolna potwierdził moje odczucia. Siada fajnie, a to była część właśnie mleczna, boję się aż co to będzie z tym bursztynem 😁 Nie mogę się doczekać masła jak z 20stki zrobię, będzie zabawa 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano wczoraj o 04:58 @Mechanik no to gratuluję i z tego co się zorientowałem przez ten czas to ty nie jarasz nie? Bo ja znów tylko palę i tylko blanta. Jak żyłem w Hiszpanii to tam trochę po gotowałem bo tam było tyle heszu że masakra. Za gieta standardu płaciłem 50 centów jak brałem 250g, później to już kopać nie chciał to właśnie zaczęło się gotowanie😁 ale masła jeszcze nie robiłem i może kiedyś może coś się zrobi tylko jeszcze nie wiem jak ale jak coś to myślę że miem gdzie się zgłosić 😉😁 i powiem ci szczerze że korci mnie żeby zrobić im kosę jutro ale najpierw pokroje sampelki i spróbuję i jak będzie ok to lecę z nimi i przesadzam moje maleństwa do 18l i pod siatkę 😉 a te w małym namiocie dwie sztuki wsadzę chyba do jedynastek i niech sobie rosną i też pod siatkę. Tylko nie wiem co zrobić z tą co potrzebuję jeszcze czasu🤔 bo jeżeli małe będą miały ustawioną lampę na 50-60% to może jej nie wystarczyć nawet jak postawie ją pod samą lampę co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechanik 660 Napisano 21 godzin temu @Kolober@ jak faktycznie nie masz miejsca to małe możesz przysłonić czymś na przykład, z sezonami się nic nie stanie. Lampę możesz dać wyżej, pod kwitnącego ustawioną, a resztę roślin schować przed bezpośrednim światłem. ew. jak pogoda dopisuje w szwablandii to na parapet. Tak, nie paliłem nic już z dwa lata, to była słuszna decyzja 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolober@ 200 Napisano 21 godzin temu @Mechanik jasne i powiem tobie że ja mam też takie zaskoki bo zdarza mi się od tak sobie przestać palić tak jak to ostatni miało miejsce.😁 Pracowałem na betoniarni w Polsce i jakoś zaczęło mnie palenie męczyć i z dnia na dzień odstawiłem i nie paliłem półtora roku. I też tak uważałem i uważam nadal bo teraz robię sobie też przerwy ale tak dwu trzy tygodniowe ale po takiej długiej przerwie jak zapalisz to prawie tak jak za pierwszym razem😉😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach