matixonn 14 Napisano 22 Maja Czy zmieszczę 3 krzaki w boxsie 50x50x120 po samym toppingu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1535 Napisano 22 Maja @matixonn zmieścić zmieścisz ale zależy ile będą miały wegetacji, bo jak długo to będzie ciasno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @Tester planuje wstawić tam moje pierwsze automaty więc nie wiem jak wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Maja Dobrać rozmiar doniczek i się jakoś zmieści. Ale im mniejsza doniczka tym mniejsza roślina i tym mniejszy plon.... Żeby nie mieć dylematu z długością wega można posadzić automaty (czego tu polecać nie będą :P ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @WBB Jaki rozmiar doniczek do automatów byś proponował? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Maja @matixonn z 5-8 litrów. Bardziej 5 bo nie wiem czy 8 tam wciśniesz.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @WBB wejść wejdą 10 okrągłe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Maja @matixonn tylko możesz mieć problem też z wysokością jak dopiero zaczynasz. No i żadnych nawilżaczy już nie wciśniesz. ps. ja bez nawilżacza jadę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Maja Doniczki materiałowe kup to będzie łatwiej je wsadzić, przy okazji możesz kupić kwadratowe materiałowe, 4 rośliny wejdą ale będziesz musiał dbać o ilość liści i wyrywać tak żeby dobry przepływ powietrza był, jak rośliny podrosną to przy takiej powierzchni wilgoci będzie w chuj więc o to sie nie martw a na początku możesz pranie powiesić i będzie gitara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @JarzynaSWDN Mam mały nawilżacz więc na początku planuje go wsadzić ale nie wiem na ile go włączać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Maja @matixonn mam rozumiec, ze dopiero zaczynasz ta przygode i na wstepie chcesz zaczac od topingu automatow. Powodzenia...😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Maja Ja osobiście wieszam ręcznik, i kilka innych osób na forum też tak robi, do nawilżania trzeba mieć kontroler, jak będzie za wilgotno to też nie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @moonka myślisz że to zły pomysł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Maja Ja bym automatów nie przycinał co najwyżej bylm wyginął a jak będą za duże to troszkę zgniatal łodygi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @JarzynaSWDN Byś wyginał aby każdy top miał wystarczająco światła tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Maja Przeoczyłem ten topping tam.... ja bym zrobił LST czyli takie wyginanie jak piszesz. Bo bez niczego to będzie problem z wysokością... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @WBB to najwyżej zrobię lst tylko wtedy ten główny top zostaje taki do góry czy lepiej odprowadzić go do boku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Maja @matixonn w LST chodzi między innymi o to żeby ten główny szczyt leżał nisko i przez to inne odrosty przejęły chęć bycia tym głównym szczytem przez co mocniej rosną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixonn 14 Napisano 22 Maja @WBB Czyli główny szczyt uziemić jak najniżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Maja @matixonn tak. Ale zanim co to pooglądasz fotorelacje jak się to robi albo kilka filmów na yt obejrzysz..... 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach