Skocz do zawartości
matixonn

Czy zmieszczę rośliny

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrać rozmiar doniczek i się jakoś zmieści. Ale im mniejsza doniczka tym mniejsza roślina i tym mniejszy plon....

Żeby nie mieć dylematu z długością wega można posadzić automaty (czego tu polecać nie będą :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Doniczki materiałowe kup to będzie łatwiej je wsadzić, przy okazji możesz kupić kwadratowe materiałowe, 4 rośliny wejdą ale będziesz musiał dbać o ilość liści i wyrywać tak żeby dobry przepływ powietrza był, jak rośliny podrosną to przy takiej powierzchni wilgoci będzie w chuj więc o to sie nie martw a na początku możesz pranie powiesić i będzie gitara 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@matixonn mam rozumiec, ze dopiero zaczynasz ta przygode i na wstepie chcesz zaczac od topingu automatow. Powodzenia...😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja osobiście wieszam ręcznik, i kilka innych osób na forum też tak robi, do nawilżania trzeba mieć kontroler, jak będzie za wilgotno to też nie dobrze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja bym automatów nie przycinał co najwyżej bylm wyginął a jak będą za duże to troszkę zgniatal łodygi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeoczyłem ten topping tam.... ja bym zrobił LST czyli takie wyginanie jak piszesz. Bo bez niczego to będzie problem z wysokością...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB to najwyżej zrobię lst tylko wtedy ten główny top zostaje taki do góry czy lepiej odprowadzić go do boku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@matixonn w LST chodzi między innymi o to żeby ten główny szczyt leżał nisko i przez to inne odrosty przejęły chęć bycia tym głównym szczytem przez co mocniej rosną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi