Skocz do zawartości
hazera

Deficyt magnezu kilka dni po treningu LST?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, kilka dni po treningu LST zauważyłem,ze 2 panny maja na coponiektorych lisciach zielone zylki i wchodzacy w limonkowy kolor srodek liscia. Czy to moze byc deficyt magnezu? Dodam, ze wszystkie 3 maja tyle samo dni a roznice wzrostu miedzy 2x gelato a fatbanana widac golym okiem. Doradzicie cos? Rosliny 23 dni. 

20250514_073330.thumb.jpg.989006cc59cc3105764dba8811d8ba0f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Lady in Green Dostawaly tylko RootJuice i ActiVere od Biobizza. Woda 6-6.5ph. Nawozow jeszcze nie lałem, bo siedza w Lightmix'ie

Edytowane przez hazera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@hazera mnie osobiście też na problemy z azotem to wygląda (niedobór) ale ja się nie znam i dziwne że ta trzecia taka nim nabita. 🙄  Ph sprawdzasz? Daj zdjęcie bez lampy w dziennym świetle, pewnie inni też się jeszcze wypowiedzą. 

Nie pękła Ci nigdzie łodyga przy tym lst? Bo jeśli bardzo je uszkodziłeś to może w sumie i być problem z dostarczaniem ale powinny się już ogarnąć. 👍

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ph sprawdzam co podlanie, bo musze zbijac PhDown, a wode biore z akwarium brata. Azot raczej bym wykluczyl, bo ta FatBanana nabita nim po kokardke, a nawozow w startowce starczy na 4tygodnie wedlug peoducenta. 

20250514_113348.thumb.jpg.79fade4e585d25e7324fd9f024e2f9c0.jpg20250514_113354.thumb.jpg.180407e501cf786f6143144e4c8fb121.jpg

Tu 2ga sztuka

20250514_113413.thumb.jpg.b10daeffb2dad33670168d8e081139f9.jpg20250514_113426.thumb.jpg.a2dbbb8eed8a3ee909026a5a0bfc8f96.jpg

Dopiero teraz zauwazylem, ze ciut dojebalem z tym gieciem tej panny, ale mimo tego powinna sie podniesc. Czy probowac odginac? 

@WBB Jakbym mial dawac jej CalMag to w jakich proporcjach 1ml/1l? I opryskiem czy podlewac? Ostatni raz podlewalem w poniedzialek

Edytowane przez hazera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hazera ja daję zawsze z podlewaniem bo pryskać to mi się nie chce. Pewnie masz tego z BioBizza to maksymalną dawkę walnął bym.... 1-2ml/litr.

Ale ona jest tam mocno pokiereszowana.... odginając to nic nie naprawisz a ona już raczej sama stała już nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@hazera nic już nie odginaj. Wg mnie problem z dostarczaniem przez zmasakrowane łodygi ale powinna się odbudować i być silniejsza. 👍

Calmag w ilości zalecanej przez producenta też nie zaszkodzi. 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady in Green @WBB Dzieki Wam za diagnoze i pomoc👊 

Fakt, przez to hardcorowe giecie moglem zablokowac jej dostarczanie skladnikow, a przy bananie moglem poprostu miec farta, bo gieta byla tak samo. Także CalMag przy nastepnym podlewaniu i trzymanie kciukow ze sie zregeneruje. Udanego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi