H1gh4di 15 Napisano 11 Maja Witam Przy moim poprzednim poście stwierdzono, że moja roślinka gnije, prawdopodobnie zalana i ziema zła. Uznaje to za falstart i brak doświadczenia. Więc postanowiłem, że zapytam konkretniej właśnie o ziemię. Przymierzam się do zakupu BioBizz Light mix i all mix. Trochę przejrzałem forum i komentarze, jednak dla pewności dopytam. Która ziemia kiedy? Z tego co wyczytałem, to LightMix do 4-5 tygodnia, później AllMix? LightMix z torfem czy bez? I tym samym all mix z torfem czy bez? Perlit raczej w obu przypadkach jest, tyle że nie wiem ktora lepsza. Czy wymieszanie dwóch ziem (1/3 light+2/3 all) jest dobre w przypadku wrzucenia wykiełkowanego nasionka do docelowej donicy, tak by juz do końca żywotności wytrzymała, jest dobre? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 11 Maja @H1gh4di Bez sensu mieszać, jak już masz jedną to od razu wrzuć do lightmixa bo na start allmix będzie za mocna, co do końca żywotności to jeszcze nie stworzyli takiej ziemi w której wsadzisz ziarno i nic nie musisz dodawać, zawsze musisz dodać nawozy bo bez nich Twoja uprawa ma małe szanse, żeby odniosła sukces. 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 11 Maja @Dr.Grün chodziło mi bardziej o przesadzenie po 4-5 tygodniu do all mixa. Dziękuję za odpowiedź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 11 Maja @H1gh4di Tak czy siak musisz się uzbroić w podstawowe nawozy. Co planujesz zasadzić auto, sezon ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 11 Maja @Dr.Grün Tequila auto. A jaka jest różnica między auto a sezon? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 11 Maja @H1gh4di Przełączenie światła, czas rozwoju, treningi, cykl światła za dużo jest różnic żeby wszystkie wypisać, możesz zobaczyć na forum wszystko masz wypisane na forum. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 11 Maja @Dr.Grün rozumiem. Poczytam. Co do ziemi miałbym jedno pytanko jeszcze. Upychać i ugniatać ziemię w doniczce? Czy tylko stuknąć doniczką o ziemię i tyle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja @H1gh4di lekko ubij bo siadzie podczas podlewania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 11 Maja @moonka ok. Dziękuję za odpowiedź 😌 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Grün 119 Napisano 11 Maja @H1gh4di Ale dosłownie lekko, ew zostaw i jak roślina Ci będzie się wyciągać to dosypiesz ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
H1gh4di 15 Napisano 11 Maja @Dr.Grün rozumiem. Dziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach