Skocz do zawartości
Mechanik

4x Exodus Cheese x Ruderalis 0,36m^2 [GHS] SCROG

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne tu też się z tobą zgodzę bo ludzie jak wbiją do głowy to będą się tego trzymać rękami i jakoś nawet nogami 😉 a jeszcze niech znajdzie się parę osób i stworzy się grupa to już w ogóle masakra i choć żyją w błędnym założeniu po będą bronić tego do upadłego.😅 Po prostu idą za tym jak osioł za przysłowiową marchewką 😉 a co do nawózw to mam dostawie każdą butelkę z zestawu czyli pełny set w stu procentach , no w 99% bo nie mogłem znaleźć pro Bloom i pro roots to już są dodatkowe akceleratory do Boosterów Bloom i roots. A tak ten cały zestaw kosztował mnie jakieś 150 euro. A organiczną podstawę też mają z tej firmy i powiem ci że ta organika cały czas chodzi mi po głowie i większość osób z którymi rozmawiałem to używają właśnie nawozów organicznych. I przy następnej uprawie chyba spróbuję.

A teraz ci powiem co ja od jebałem wczoraj masakra😅 zabrakło mi ziemi dosłownie pół doniczki to myślę sobie huj jak skończę do sklepu i kupię uniwersalną i zmieszany ja razem z to co mi została to przecież nic się nie stanie 😅 Kurwa wczoraj wracam z pracy patrzę na Sundea Driver a ona ma Nadole liście żółte i pokryte są jakby rdzą i jak ją podlałem i sprawdziłem EC to oczy mi wyskoczyły z orbit ponad 3900 EC 🤣🤣🤣  To zrobiłem jak od razu płukankę tym flashclean i mam nadzieję że jej to pomoże 😅 a już tak ładnie odbiła po tym jak sobie ten liscień urwała i już prawie dorównała innym. A tu znowu klops 😅😟

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ noo z tymi uniwersalnymi trzeba uważać, dobrze czytać, bo niektóre są nawożone na ponad 6 miesięcy, albo te z wolnodziałającym nawozem, można się nadziać 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 83 HARVEST

Skosiłem je już, nie ma co przedłużać. Zważyłem je osobno na mokro, policzyłem ile będzie suchego jak zostanie około 20% wagi, jest to waga z łodygami, więc total będzie mniejszy pewnie o około 20g. Do tego 20g śrutu leci na masło. Nie ma rekordu, ale poprawiłem swój czas uprawy o 22 dni, jestem zadowolony. Jaka będzie waga faktycznie, zobaczymy po wysuszeniu, bo może się okazać, że zaniżyłem %, jak myślicie? Obstawiajcie w komentarzach 🙂

Screenshot_20250723_200010_Samsung Notes.jpg

20250723_192937.jpg

20250723_192941.jpg

Edytowane przez Mechanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze panie żeś ty zadowolony 👍 i moje gratulacje i smacznego masełka 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lecisz i podam ci adres to weź tam puść jakiegoś gołębia z kawałkiem ciacha do kolegi po fachu to ocenimy twoje wypieki i uprawę 😉😁 ja pamiętam jak z haszem zrobiliśmy Ala makowca mmmmm petarda. Tylko smaka narobiłeś idę do edeki chociaż po zdechłą roladę 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Kolober@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik i to bardzo dobra zasada 👍

A trymowanie na sucho robisz?

Bo teraz patrzę na te twoje krzaczki i mnie olsniło że są bez trymowania powieszone 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ oczywiście, nie ma to sensu w moim przypadku innego poza perfekcjonizmem, bardziej to sztuka dla sztuki, no ale słowo się rzekło to zrobię. 20-21 stopni, 60% rh i jakoś to idzie, kolejny dzień. Bovedy i słoiki kupione, nowa ziemia, coco i perlit również. Jak wsadzę wszystko do słojów to wtedy małe prace elektryczne, czyszczenie namiotu, wszystkiego naokoło no i znów pestki do wody 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na mnie już czekają małe krzaczki i powiem ci że to ostatnie od Royal Queen Seeds i nie dlatego że są złe ale Dlatego że widziałem lepsze 😉 chodź by z naszego polskiego sklepu choć i oni mają oferty od Royal Queen ale też od akseeds i mają też swoje krzaki bo zaczęli Chodowa w Hiszpanii swoje odmiany i mówię o THC-THC i właśnie następne pestki czekają od nich i tam też fajne odmiany takie jak fast Bruce Banner fotoperiod, Express Gelato i fast heiz no i cieszą się fajną opinią. A tak poza tym to mam od nich pestki za darmo 😁👍 ale wiadomo jak będą lipa to i za darmo nie wezmę 😉😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolober@ Ja się trzymam GHS, solidny seedbank, dobra selekcja, nie zawiodło mnie jeszcze. Barneys farm będę teraz testował, też dobre opinie słyszałem, ale GHS robi robotę

a RQS to tutaj niejeden i niejedna miał/miała i straszne dziwolągi rosły, nie widziałem nic imponującego jeszcze, ale może taki fart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mechanik tak jak mówisz tyle że pestki są w miarę tanie i łatwo dostępne ale nic specjalnego no i niestety te co już rosną też są od RQS ale jak już rosną to niech rosną ale tak jak pisałeś te nie widziałem nie szczególnego z ich pestek. I ciekawi mnie jedna odmiana a mianowicie Sundea Driver bo podchodzi pod fiolet a przynajmniej tak pokazują zdiecia i muszę ci powiedzieć że musi mieć dobre geny bo ona przy wychodzeniu z łupinek oberwała sobie jeden liscień i strasznie wolno się zbierała i jak inne w tym czasie miały trzy piętra to ta wypuszczała pierwsze. A teraz wyprzedziła inne i nawet mimo tego że podpaliłem ją jeszcze nawozami. I jak byś przewinął moja fotorelację to byś wiedział jak wyglądała a jak wygląda teraz 👍 to jest pierwsza w środku 😉

IMG_20250724_201722.jpg

I od przekarmienia nic jej jeszcze nie podawałem oprócz supli i przy następnym podlewaniu dostanie papu😁

A teraz właśnie idę po ziemię muszę przytargac 70l😅

Kupiona 50 w worku i 20 na plecach😉😁 i w niedzielę przesadzanko😁

17534415392441974973727100713337.jpg

Dzisiaj pościnane te poblokowane to zostaną trzy sztuki i przekładam je do małego a młodzież do dużego i za tydzień kosa tych trzech i dylemat rozkminiłem 😉😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma to sens i pewnie masz rację a ja właśnie skończyłem pracę i później wrzucę parę fotek po rewolucji a i tak będę miał dylemat do obgadania ja będziesz miał możliwość i chwilę żeby mi doradzić to będę wdzięczny. Ale to jak coś to naświetle jak już będę w domu. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi