Skocz do zawartości
Xmatty

Siemka, pierwsze sadzonki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej, moja pierwsza uprawa, 5x milkyway f1, 2x pink  runtz i 3 xwhite widow. Box 1.2x2.4m, 2xmars hydro fc3000evo, odciąg 20cm z dużym przepływem i sondą. Dziś mija tydzień od wysadzenia, które zrobiłem o wiele za wcześnie, bo kilka dni po wykiełkowaniu. Wysadziłem prosto w donice 10L. 5 donic z ziemią do kwiatów z marketu, zmieszaną z perlitem, a kolejne 5 CANNA TERRA PROFESSIONAL. Roślinki po 7cm wysokości, kombinuję z wysokością lamp, są włączone 18/6 Tu oczywiście pytanie, aplikacja z mars hydro sugeruje, żeby włączyć lampy na 10%, ja mam je ustawione na 100% Działają 18/6h. Przykręcić je, czy zostawić na 100%? Dodam, że wszystko co teraz robię wyczytałem, wyoglądałem na forach i poradnikach, nie mam znajomych, którzy się zajmują uprawą, więc nie ukrywam, że liczę na pomoc- za co z góry dziękuję

Screenshot_1.png

Edytowane przez Xmatty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Siemanko 🙋

Jezeli chcesz uzyskać, najwięcej pomocy to załóż fotorelacje i wstaw zdjęcia plantów. 
Przy młodych siewkach, daj lampę na mniejszy procent ~25% (Musisz wstawić zdjęcia żeby zobaczyć, jak wygląda)

Masz za małą wilgotność ja przy pierwszym tygodniu utrzymuje około 70~80%

Edytowane przez Dr.Grün

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi