Gość Napisano 21 Kwietnia (edytowane) Siema forumowicze, kupilem nasiona dwarf auto, uprawe chce prowadzic oszczednie i wiec nie kupuje nic poza nawozami, ziemia i nasionami. Mam okno od strony południowej, slonce w pokoju jest caly czas, i pomyslalem sobie, czy to nie bedzie za duzo swiatla dla rosliny ? Myslicie ze wyrosnie kilkanascie gram z tej rosliny na parapecie ? Edytowane 21 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 22 Kwietnia @rybson222 chyba za mało światła, jak tam słońce dochodzi to będzie rosła i możesz zebrać jakiśplon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, jak wyżej tester powiedział, jak jest słońce to gitara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia (edytowane) dobra dzieki za odpowiedzi, bede informowal na biezaco jak na razie pestki sa w drodze do mnie uprawialiscie kiedys ta odmiane ? a i jeszcze jedno, jakie nawozy polecacie dla początkującego ? ja mam na celowniku zestaw biobizz i zestaw hesi, które lepsze ? Edytowane 22 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia Ja za to mam calkowicie odnienne zdanie. Na parapecie to co najwyzej paprotka wyrosnie a nie temat do palenia. Bedziesz jej swiecil sloncem a czy przemyslales, ze musisz ja odseparowac calkowicie od innych zrodel swiatla, dodac jakis wentylator zeby sie nie polozyla pod wlasnym ciezarem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Będzie odseparowana od innych swiateł, u mnie w pokoju praktycznie nic sie nie swieci chyba ze diody od routera i glosników ale to nie problem je pozaklejac czy cos, monitor jest odwrócony i nie swieci na parapet, lampki nie zapalam, wiec jak juz siedze dluzej w nocy to swieci tylko monitor kompletnie w inna strone, zreszta moge ograniczyc korzystanie z kompa w nocy. O wentylatorze nie wiedzialem, a ostatnio myslalem ze otworze okno i po prostu bede okno mial otwarte na osciez caly czas zeby dostarczac jej swiezego powietrza. a wentylator tez moge kupic, ale mówie chce robic to mozliwie jak najbardziej oszczednie Edytowane 22 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Kwietnia To jest Auto więc jej izolatki robić nie trzeba.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia Na parapecie to można sobie rzeżuchę uprawiac, a nie ziolo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia To juz nie wiem, próbować,j czy odlozyc kase na jakis zestaw grow box ? Ale jak okno bedzie na osciez, to w sumie troche jakbym hodowal ziolo outdoor XD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Kwietnia W tym otwartym oknie to jeszcze Ci ją ktoś przylooka. Dojdzie problem z zapachem jeśli by kwiaty wypuściła... Box rozwiązuje dużo problemów... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Mam luz z tym ze ktos to zobaczy, mieszkam na wsi, ulica jest z tyłu domu i w dodatku jakies 100 metrów trzeba podejsc zeby byc na ulicy , wiec sobie moge wystawic, slonca bedzie miala bardzo duzo a z zapachem fakt moze byc problem. Więc jaki zestaw nawozów lepszy ? biobizz czy hesi ? Edytowane 22 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia Jak mieszkasz na wsi to wsadz w duza donice i na podwórko albo bezpośrednio do gruntu i wyjdzie to dużo lepiej niż jakis parapeciak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 22 Kwietnia Weź sobie BioBizz bo wszyscy początkujący jadą na tym i prawie całe nasze forum też to będzie miał kto podpowiadać... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia 13 minut temu, Cholender napisał: Jak mieszkasz na wsi to wsadz w duza donice i na podwórko albo bezpośrednio do gruntu i wyjdzie to dużo lepiej niż jakis parapeciak W jakim miejscu to postawić ? ale rownie dobrze moge postawic donice na zewnętrzym parapecie bo mam duzy, bedzie chyba to samo. Dawać nasiono od razu do tej duzej donicy ? 6 minut temu, WBB napisał: Weź sobie BioBizz bo wszyscy początkujący jadą na tym i prawie całe nasze forum też to będzie miał kto podpowiadać... dobra dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 22 Kwietnia @rybson222 ja miałam kiedyś parapeciarza i całkiem przyzwoicie to się zakończyło. Warunek to dobrze naświetlony pokój, duże okna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia 10 minut temu, Lady in Green napisał: @rybson222 ja miałam kiedyś parapeciarza i całkiem przyzwoicie to się zakończyło. Warunek to dobrze naświetlony pokój, duże okna. mam dwa okna, jedno troche mniejsze a drugie wieksze, wiec mysle ze wystarczy, i tez moge wystawic na parapet zewnetrzny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia @rybson222 na Twoim miejscu bez zastanawiania sie sadzil bym na zewnatrz jesli masz dyskretne miejsce za domem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Cytat Własnie takich miejsc u mnie brak, bardziej dyskretnych dlatego wedlug mnie najlepsza opcją byłoby wystawienie rosliny na zewnetrzny parapet, lub wewnetrzny i trzymac rosline w otwartym oknie Sąsiedzi są bardzo ciekawscy Edytowane 22 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia @rybson222 wiec jesli beda chcieli to i na oknie wypatrza. Moim zdaniem parapet to kiepski pomysl ale to nie moja pestka i nie moj czas🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia no dobra to jak juz outdoor bede robil, to w donicy czy bezposrednio do gruntu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach