Skocz do zawartości
ChybaTy

Sprzęt marki AC INFINITY

Rekomendowane odpowiedzi

yo

chciałbym możliwie maksymalnie zautomatyzować uprawę, widziałem, iż spider farm posiada takowy sprzęt lecz ostatnio zaliczyli przypał (tak słyszałem, źródło raczej dobrze doinformowane)

Interesuje mnie konkretniej firma AC INFINITY, bodajże amerykańska. Chciałbym skalibrować na urządzeniu do 32  podpiętych jednostek kilka grzejników, nawilżacze,  popychy i wyloty. 

Czytałem post z maja 2024 roku lecz nie za wiele tam można się dowiedzieć 

ktoś miał styczność i może opisać?

gdzie można go kupić w korzystnej cenie?

Edytowane przez ChybaTy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ChybaTy prawie kazdy sprzęt mozesz zautomatyzowac, nie musi to byc AC czy Spider. To ze chinczycy zaliczyli przypal to nie jest powiedziane ze amerykanie go nie zalicza za miesiac czy dwa, bo watpie zeby te dane byly dobrze zabezpieczone, także lepiej unikać aplikacji i podawania jakichkolwiek danych. Są różne sterowniki programatory itd. Nie jestem specem to Ci nie powiem dokładnych modeli. Co do sprzętu od AC to jest ladny i porzadnie wykonany, nie ma się do czego przyczepić, sam mam kilka zabawek ale nie caly setup. Ja kupowalem wszystko gdzie indziej amazon/growshopy online.

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender oczywiście lecz jakoś bardziej w kwestii bezpieczeństwa przekonuje mnie amerykański sprzęt niż chiński lecz to wyłącznie moja opinia. Priorytet to kamera, która na bluetooth pokazuje się dopiero po naciśnięciu przycisku na kamerze by nikt nie mógł jej wyszukać.

Mógłbyś napisać co konkretnie masz i jak Ci się to sprawuje? Czyli rozumiem, iż nie łączyłeś tego z żadnym controlerem by sterować online? 

Jeżeli chodzi o zakupy z amazona to ściągałeś z Ameryki i opłacałeś cło czy szukałeś na europejskim rynku? btw czy jak masz, nie wiem jak to sie dokładnie nazywa bodajże amazon premium to nie płacisz za dostawy? Często koszt dostawy przewyższa cenę towaru 

Boję się trochę łączenia tego sprzętu, konfigurowania go, są tam potrzebne jakieś kable i nie bardzo wiem ile ich zakupić, może ktoś wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ChybaTy Musisz kupować wersje europejskie bo amerykańskie są na 110V, niby mozna uzyc przetwornicy, ale są to delikatne sprzęty i raczej bym nie ryzykował. Jest też opcja zamówienia bezpośrednio od producenta, ale musialbys dopytać czy wyślą ci wersje na 230V. Na holenderskim amazonie jest część sprzętu do kupienia, ale nie wszystko. Na polski rynek wiem że Weedfarma ściągał sprzęt od AC. Raczej jak będziesz miał wszystko z jednej firmy i do tego ten ich kontroler, który podobno robi robote to podlaczenie powinno być raczej proste i wssystkie kable itd powinny być w zestawie.

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender dokladnie, czytalem o tym juz w temacie z maja, pisalem do producenta czekam na odp bo o przetwornicach nie ma mowy. 

Widziałem, iż dokupuje się tam jakieś kable do łączenia, na prosty rozum biorąc każde urządzenie mogę łączyć pojedynczo więc potrzebuje 1 kabel każdego rodzaju ale wole dopytać niż zamówić i się wkurwić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi