Tester 1,408 Napisano 13 Lutego 2020 @Ciniminis13 możesz przelać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) @Tester wstaje sprawdzam a tu dwie ziemiórki,przelałem wszystkie moje rośliny wywarem z czosnku, (gleba byla wilgotną), jeśli to nie pomoże to idzie chemia, albo w sobotę albo w poniedziałek, ewentualnie jeszcze raz czosnkiem zleje, proporcje dałem tak 1 ząbek czosnku, 1 szklanki wrzątku, i 2l wody próbowałem nie było mocne ale czosnek wyraźnie było czuć, Tylko obawiam się ciągle tej wilgotnej przelewaniej gleby Edytowane 14 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Lutego 2020 @Ciniminis13 a skąd one Ci się tam wzięły? ziemie nową używałeś? czysto masz tam w boksie i wokół boksa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) Wydaje mi się że ziemi jaką kupiłem, sprawdzałem co to jest za ziemia (jak wygląda i wogule), to już widziałem w niej jakieś robactwo, myślałem że to naturalne, w boxie mam czysto dokoła też,pędze winko w pokoju 50 l ale raczej nie o tego o naj wyżej owocowki. Dziś wszystko przelałem z wywarem x z czosnkiem , jak nie poskutkuje idę po chemię. MOŻE TO OD KERMAZYTU,nawliłem z zwiezrzchu, bałem się o wilgoć i słabo to wyszło jak go zdejmowałem to źle to wyglądało @Tester wszystko z nimi chyba ok,powiedz nie grozi mi zgnilizna korzeni,dwa razy przelałem ale dałem i z 4 5 godzin na słoneczku, zawsze, przesadzilem te specjal trzy żeby wszystko czasowo razem Podlewać Edytowane 14 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Lutego 2020 @Ciniminis13 nie grozi zgnilizna, musiało by być tam dłużej błotko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 19 Lutego 2020 zapodalem im wczoraj chemie na ziemiorki, bo nie znikly po naturalnych sposobach,musialem przesadzidz planty, oto ich korzenie wedlug mnie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Lutego 2020 @Ciniminis13 są ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 19 Lutego 2020 od kermazytu kolorku troche maja, ale wiecej nie dam bez powloki oddzielajacej, musiałem go wydlubywac, ale jest ok, przesadzilem do do celowych 11l, dwa tygodnie w 1,5l byly wiec pora. zrobiłem fiming, wyslalem foto @Tester ale sie nie odzywa, niewiem czy dobrze, pewnie takich jak ma na peczki, ale chyba dobrze zrobilem. @Andi po jajkim czasie od fiming mozna zrobic toping i czy nie udany fiming może zostać, nie psujac nic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Lutego 2020 18 minut temu, Ciniminis13 napisał: zrobiłem fiming, wyslalem foto @Ciniminis13 gdzie wysłałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Lutego 2020 19 minut temu, Ciniminis13 napisał: po jajkim czasie od fiming mozna zrobic toping i czy nie udany fiming może zostać, nie psujac nic @Ciniminis13 możesz kolejne szczyty przycinać jak odrosną trochę aby było co przycinać o ile to nie automat bo automat zacznie kwitnąć po 3-4 tygodniach i nie zdążą odpowiednio urosnąć szczyty, jak źle zrobisz fima to urosną inne odgałęzienia i tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 19 Lutego 2020 (edytowane) w wiadomosciach do ciebie w których mi pomagales ale nic to aktualbe foto fiming z soboty aktualne foto z dzisiaj panowie dzis wchodząe do boxa a pale od 20 lat przeszlo nawet wiecej, a tu ogarną mnie zapach cieplego świeżego zioła, piękne, i to na weg niemoge sie flo do czekać. te dwa po przesaadzeniu to narmalene ze maja bielsze liście hujowe foto, ale Góra jest zielona a pare bielszuch listków na dole. tak sie bielą od razu mowie ze przed przesadzeniem tak nie było, ogolnie wszystkie tak maja dzis przezadzilem 4 do 11l Edytowane 19 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lutego 2020 @Ciniminis13 jakieś takie oklapnięte może korzenie jednak zostały uszkodzone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 20 Lutego 2020 wedlubalem znich ten kermazyt, moze, toche je uszkodzilem robilem to delkatnie, (nie położyłem agrowlokniny,) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 20 Lutego 2020 (edytowane) @Tester to chyba nie dobór azotu, wczoraj przesadzilem do wiekszej donicy i tak sie zaczęło dziać, ale w nowej ziemi go jest,obserwuje. zanim korzenie sie dotrą z nowa ziemia troche minie. co sądzisz? Edytowane 20 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lutego 2020 @Ciniminis13 kilka dni myślę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lutego 2020 @Ciniminis13 a już tych szkodników nie widać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 20 Lutego 2020 (edytowane) musiałem przesadzac a robactwo bylo, więc poszła chemia w donicach1,5l polysect na ziemiorki, (24 h lezaly nie ruszane,) chemia dziala do 21 dni wiec jest narazie ok, ziemie w 11l pare dni przesuszalem,przed przesadzeniem,. jak przesadzalem to tylko po brzegach lalem wode aby nie wypllukac z ziemi 1,5 l tego srodka,, dalem też ,olej z neem i kilka kropel olejku z drzewa herbacianego na glebe spryskalem, mam sie czyn bronic, jajk mnie zaatakuje znowu to slabo bo ten srodek proporcje sa takie 6 ml na 100ml wody na 1 litr ziemi a ja juz w 11l jade. a w butelce najwieksza dawka to 100 ml nie ma wiekszych(specjalnie żeby ludzi na kase robić) Narazie ich nie widze, jest ok, ? zapach mnie motywuje i może wygrały bitwe ale nie wojne. pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2020 przez Ciniminis13 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 22 Lutego 2020 (edytowane) @Tester siema, jak czesto robic opryski z oleju neem? na te robactwo rzecz jasna.znowu sie pojawiły ale w miseczkach z octem jabłkowym itd. martwe Edytowane 22 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Lutego 2020 Godzinę temu, Ciniminis13 napisał: jak czesto robic opryski z oleju neem? @Ciniminis13 o tym oleju nie słyszałem, one w tej ziemi chyba starej były bo przecież jak przesadzałeś to całej nie wymieniłeś ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 23 Lutego 2020 @Tester no cóż , zobaczym te nicienie, niechcenm chemi dawac bo to ostatecznosc. Naprawde nieslyszalewś otym olejku bdb na robaki pleśń i choroby i inne dziadostwo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach