Ciniminis13 6 Napisano 11 Lutego 2020 Siema, chcąc niechcac mam ziemiorki, zastosowałem plastry żółte na owady od substrala i mam nawóz na te robactwo ale przeczytałem że to może być woda utlenianiona na larwy, pytanie brzmi czy to jest zwykła woda utleniona ta z apteki, czy zapobiegawczo podlać wszystkie rośliny z tym antidotum i czy ta proporcja jest dobra 250 ml wody utleniona /1 litr wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) @Ciniminis13 proporcja dobra, raczej zwykła woda utleniona taka z apteki, tu coś też jest wspomniane o tym Edytowane 11 Lutego 2020 przez Patrick 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 11 Lutego 2020 A zapobiegawczo wszystkie pomidorki podlać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 11 Lutego 2020 @Ciniminis13 możesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) @Tester podlalem dziś i następne jest za dwa trz dni Mogę zrobić flush z wodą utleniona? Edytowane 11 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 11 Lutego 2020 @Ciniminis13 słyszałem że można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 12 Lutego 2020 @Tester stało sie podlałem. Wszystkie woda utleniona, zmartwiony że zaatakowalo mnie robactwo zapomniałem że jadę już z rizotonic canna a tam wyraźnie napisane "Nie używać zH2O2", co się stanie ty najbardziej się znasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Lutego 2020 @Ciniminis13 tego nie wiem obserwuj czy się coś dzieje z roślinami i czy te ziemiórki będą nadal @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 12 Lutego 2020 Będę obserwował, i robię ten wywar z czosnku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 12 Lutego 2020 @Tester według ciebie jedno takie podlanie powinno wystarczyć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Lutego 2020 @Ciniminis13 może tak może nie, zależy ile tego tam dziadostwa jest, a to na pewno ziemiórki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) @Ciniminis13 do @Tester Dwa denaty, to raczej ziemiórki. O godz 6:00podlalem z roztworem z wodą narazie e jest ok, Uwielbiam żółty kolor?? @Tester chcem critical przesadzić do większej doniczki, już czeka zapobiegawczo przelać ja roztworem z czosnku czy czekać ( według mnie to z ziemi problem się wziął) nie przelewam zawsze czekam aż wyschnie ziemia dwa razy sprawdzam, nie zaczni się od. Nowa Edytowane 12 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 12 Lutego 2020 Nie czekając na tester odp, Dla bezpieczeństwa przelałem nowa Ziemię, żeby mi tu jakiś ostatni ledwo żywy nie przeżył i zaatakował nowo przesadzonej roślinki,tym razem już nie H2O2, posadzilem w 1,5 l przelalem wywarem z czosnku, i przesadzilem critical,.od12.00 żadnej ziemiórki nie widzę dlatego jak wyżej. Może ktoś coś powiedzieć czy dobrze zrobiłem z tym wywarem do nowej ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 12 Lutego 2020 @Ciniminis13 dobrze, obserwuj i pilnuj czystość żeby te ścierwa się nie pojawiły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 12 Lutego 2020 Jak przesuszysz ziemie też powinno być ok miałem to samo i po przeuszeniu ziemi uciekło mi to gówno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 13 Lutego 2020 @Scatman@Patrick @Tester panowie jak podlałem H2O2 to muszę czekać do następnego podlania aż gleba wyschnie i wtedy drugi raz antidotum czy mam przelewać ziemię do momentu aż nie znikną? Dziś zobaczyłem jedna przyklejaną do plastra, a drugą kilim palcem. Mam wywar z czosnku tylko niewiem czy czekać czy aplikować wilgotnej ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 13 Lutego 2020 12 minut temu, Ciniminis13 napisał: @Scatman@Patrick @Tester panowie jak podlałem H2O2 to muszę czekać do następnego podlania aż gleba wyschnie i wtedy drugi raz antidotum czy mam przelewać ziemię do momentu aż nie znikną? Dziś zobaczyłem jedna przyklejaną do plastra, a drugą kilim palcem. Mam wywar z czosnku tylko niewiem czy czekać czy aplikować wilgotnej ziemi. A masz ich dużo? Ja co do podlewania się nie będę wypowiadać bo nie mam takiej wiedzy ale tak jak pisałem wcześniej ziemię przesuszylem i zginęły wszystkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 13 Lutego 2020 (edytowane) Dużo to znaczy dwie dziś zobaczyłem, poczekam na tester może się wypowie, wczoraj miałem z8 i do nocy (Roślinom) ani jednej nie widziałem, tylko w po pomieszczeniu mi latały. Z3. Edytowane 13 Lutego 2020 przez Ciniminis13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Lutego 2020 @Ciniminis13 w ogrodniczym możesz też zapytać o jakąś chemię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciniminis13 6 Napisano 13 Lutego 2020 @Tester Pewnie będzie dłuższy efekt mam, #polysect#na ziemiórki, tylko powiedz czy mam już przelana ziemię znowu przelać z antidotum czy czekać a z wyschnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach