sebulbul 97 Napisano 29 Marca Moja pierwsza w życiu uprawa, jak również pierwsza fotorelacja. Namiot 70x70x100, ale niebawem zmienie na wyższy bądź tego przerobie o 50cm w górę, bo widzę że braknie miejsca. Lampa Mars hydro TS 600 + heckerman 225LED 40W, narazie wisi Mars i nie wiem czy jest sens ten drugi panel dokładać? Nawozy Canna Start i Power roots, ziemia terra profesional, doniczki 15l Wentylacja narazie wyciąg wykeciłem z łazienki xD, docelowo 1040m3/h + filtr węglowy, nie wiem czy to nie za dużo? Pestki taniesianie gorilla cookie auto Pestki wjechały bezpośrednio do ziemi 22.03 . Pierwszy kiełek pojawił sie po dwóch dniach. Teraz mamy dzień 8 Jako że jestem totalnym amatorem i rolnictwem nie miałem nic a nic do czynienia także liczę na pomoc i wskazówki. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Marca Napewno za malo ziemi. Duzo za malo. Gdy roslinki sie wyciagna to podsyp do pelna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 29 Marca 1 minutę temu, moonka napisał: Napewno za malo ziemi. Duzo za malo. Gdy roslinki sie wyciagna to podsyp do pelna ok. było do pełna ale strasznie luźna ziemia była. ugniotłem delikatnie i tak sie obiżyło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Marca @sebulbul doloz regulator obrotow do tego wyciagu i się nada, tak samo do lampy potencjometr, a na flo doloz tą drugą bo będzie malo. No i 100cm wysokosci to jakic box na sadzonki, na pewno bedzie za niskoz także kombinuj wyzszy tym bardziej ze widze ze masz miejsce. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Marca Powodzonka w uprawie, będę zaglądał bo ciekawi mnie ta odmiana 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 29 Marca (edytowane) 5 godzin temu, Cholender napisał: @sebulbul doloz regulator obrotow do tego wyciagu i się nada, tak samo do lampy potencjometr, a na flo doloz tą drugą bo będzie malo. No i 100cm wysokosci to jakic box na sadzonki, na pewno bedzie za niskoz także kombinuj wyzszy tym bardziej ze widze ze masz miejsce. Powodzenia zmieszcze sie w 145 cm? mam dobrą wizję jak tego podnieść i na tyle starczy mi materiału Edytowane 29 Marca przez sebulbul @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 13 Kwietnia ojjj, forum klękło, nie było jak relacjonować. szybki update koniec 3 tygodnia. od dzis terra bloom, boost, i power roots. chyba ładnie wygląda? filmik 24h w 24s dzień 19. 24hw24slolow.mp4 pare fotek. dzień 20. komentarze mile widziane 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1531 Napisano 13 Kwietnia @sebulbul no wyglądają na zdrowe dobry kolor liści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 15 Kwietnia po przebudzeniu i podlaniu. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 16 Kwietnia końcówki górnych lici takie zółte się zrobiły w jednym. Ktos pomoże, o co chodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady in Green 2959 Napisano 16 Kwietnia @sebulbul ma azotu "po kokardę". Samą wodą podlewasz czy z nawozami? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 16 Kwietnia 2 godziny temu, Lady in Green napisał: @sebulbul ma azotu "po kokardę". Samą wodą podlewasz czy z nawozami? Z nawozami delikatnie, terra blom, power roots i boost @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 16 Kwietnia @sebulbul bloom trochę za wcześnie... bo tam jeszcze nie kwitnie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 17 Kwietnia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Kwietnia Ładne rośliny, a te końcówki to się nie martw, ja praktycznie wszędzie gdzie oglądam o uprawie to ktoś ma te końcówki, jak sie zrobią dużo uschnięte i będą się zawijać itp to wtedy się martwić trzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 47 Napisano 17 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 13:37, sebulbul napisał: Z nawozami delikatnie, terra blom, power roots i boost Nie lej nawozów na kwitnienie kiedy roślina nie kwitnie. Ona teraz nie zjada ani fosforu ani potasu. Lej normalnie grow albo start up. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 17 Kwietnia Na moje oko przydałby się jakiś trening LST, żeby poodsłaniac szczyty. Warto coś pokombinować? nie chciałbyum połamać moich maleństw;] @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Kwietnia (edytowane) @sebulbul glowna lodyga jest juz chyba troche za gruba zeby to wygiac. Gdyby to byl sezon to poprostu bym ja zlamal ale z automatem taki manewr moze przyniesc wiecej zniszczen niz pozytku Edytowane 17 Kwietnia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Kwietnia Jak nie da rady wygiąć to możesz spróbować leaf tucking, duże wiatraki uginając do dołu i zahaczać je tak żeby szczyt pod spodem był odsloniety, ale możesz poczekać aż ziemia wyschnie i spróbuj wyginać tak żeby był większy łuk, zrobić dziurkę w donicy gorącym śrubokrętem i wiązać do boku, tylko będziesz musiał wiązać w połowie, i dopiero wtedy wyżej za czubek, żeby napięcie w kilku miejscach było rozłożone bo mogą pęknąć jak łodyga jest twarda, coś takiego jak tu na zdjęciu, tylko żeby nie zagiąć łodygi w jednym miejscu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebulbul 97 Napisano 17 Kwietnia jutro będę się bawił. drzewka nr 1 i 2 sporo wyższe niż 3 i 4 , które się strasznie rozrastają na boki , w sałate? pewnie kwestia światła? tylko nie moge dojść czy za wysoko czy za nisko? i czy wogóle taka konfiguracja ledów może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach