Lubiepomidorki 3 Napisano 7 Marca Witam, jest to moja pierwsza uprawa w życiu, nie mam za dużego zaplecza wiedzy jeśli chodzi o dolegliwości itp. rośliny więc licze na wasze wsparcie. Namiot 60x60x140 Lampa mars hydro sf600 led 100w Donice 8l Nawozy zestaw bio tabs Roślinki wsadzone do ziemi wczoraj dzisiaj rano już je wyciągnęło, troche leżały w wacikach koło 4 dni. Dzisiaj jade na urlop i zostawiam roślinki na 8 dni kupiłem jakiś prowizoryczny system nawadniania mam madzieje ze wystarczy. Pierwsze pytanko, czy bio tabs stosowac wedlug zaleceń producenta i teraz przez 5 tygodni lać samą wode? Z góry dzięki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
huczpucz 39 Napisano 7 Marca (edytowane) Kuje mnie w oczy tylko wielkosc namiotu, w sumie nie wiem jaki masz plan na swoje rośliny. Ale no jezeli chcialbyś je puścić w góre to moze okej, ale jezeli chcialbys osiągnąć wiecej szczytów i je rozciągnąć, to moze być problem lekki. Widze tez, ze podlaleś wody tez przy brzegach dolnic, ogólnie na tym etapie staraj sie lac jak najblizej rośliny. Daj jej najpierw zbudować stabilny fundament korzeniowy, dopiero później poszerzaj choryzont co do wody. W takim wypadku jak teraz, korzenie bedą za mocno wedrowac po donicy co opóźni ci caly okres wegetacyjny. Edytowane 7 Marca przez huczpucz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,957 Napisano 7 Marca @Lubiepomidorki tak, rob jak w instrukcji. Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lubiepomidorki 3 Napisano 7 Marca @huczpucz Co do treningu jeszcze nie wiem, mało wiem w tym temacie, rozejrze się co inni robią w takiej wielkosci namiotach i zdecyduje. Dzięki za rade z wodą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach