Pyzatymariu 20 Napisano 2 Lutego Witam, zaczynam swoją pierwszą przygodę, liczę na wsparcje od was. - Box 60x60x120 - Mars hydro ts 1000 - wentylacja : Croco Filters 80/120 m3/h 100mm, Croro 100m 2m czarmy przewód wentylacyjny 4-warstwy AirRoxy wentylator osiowo-kanałowy (silent) 100m 104m3. - Wentylator mieszajacy - Program czasowy ineox PC-01 - doniczki 5L 23cm szerokości góra I najważniejsze nasionka ak 47 2.0 Auto, jedna peska własnie wychodzi na swiatło dzienne. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,892 Napisano 2 Lutego @Pyzatymariu trochu male te donice, wieksze by weszły spokojnie. Powodzenia 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,022 Napisano 2 Lutego (edytowane) Ziemia to chyba jakas uniwersalna z marketu? Mogla by zawierac choc troche perlitu dla lepszego napowietrzenia korzeni. Doniczki faktycznie troche za male. 9litrowe kwadraty weszly by spokojnie🙂 Edytowane 2 Lutego przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 2 Lutego (edytowane) @Cholender troche nie przemyslane, jak myślisz ze przesadzenie ma sens w pozniejszym etapie jak roślinka urośnie ? @moonka tak uniwersalny, jak na pierwszy raz mysle że nie ma co wymagac tylko żeby przetrwała, oczywiście jakies nawozy dam, ale jeśli chodzi o ziemie to polecasz coś konkretnego ? no to zakupie perlitu Jeszcze najlepsze że kupiłem przesroczyste donice i musialem to zmienic workiem na smieci i tasmą 🤣 to ten kiełek z poprzedniego zdjecia, wsadzony nasionkiem w góre a mały kiełek w dół ziemi. lampa 30 cm od donicy ma byc ? Edytowane 2 Lutego przez Pyzatymariu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,022 Napisano 2 Lutego @Pyzatymariukielek ma miec z cm dlugosci i wtedy wsadzasz to na okolo 2cm w glab ziemi. Co do ziemi to warto od poczatku sadzic w dedykowanej. Nie kosztuje kroci a nie robi sie bagno jak u Ciebie na zdjeciach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 2 Lutego @moonka a jaka ziemie polecasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,022 Napisano 2 Lutego Np plagron lightmix lub cos podobnego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 145 Napisano 2 Lutego Ja osobiście korzystam z Biobizz'a light mix. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 2 Lutego (edytowane) @moonka zamówiłem ta ziemię z mieszanka perlitem, dodtakowo : Palgron Terra Bloom 1L Palgron Terra Grow 0.1l/100ml Palgron Light-mix 50L z perlitem i tą doniczkę 12L Dostawa ma być we wtorek, ciekawe czy zdaże skoro już zaskoczyły 😆 Edytowane 2 Lutego przez Pyzatymariu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,022 Napisano 2 Lutego Do wtorku beda troche dluzsze ale dotrwaja 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 4 Lutego (edytowane) @moonka no mialeś racje, roznica jest i wieksze szanse na sukces.😃 Już wystratowały ! oczywiscie w ziemi są. Na sam początek, na jakiej wysokości ma byc lampa ? Na sam początek, na jakiej wysokości ma byc lampa ? i ile wody lać ? Edytowane 4 Lutego przez Pyzatymariu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 678 Napisano 4 Lutego @Pyzatymariu a z 20-30ml, lampa z 40cm, będziesz widział czy się wyciągają, jak tak to lampa niżej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 4 Lutego @Adi_ejol wlałem troche wiecej ale najwyzej odczekam troche przy kolejnym podlewaniu nawozy dobre ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 678 Napisano 4 Lutego @Pyzatymariu nie próbowałem Znaczy nie próbowałem na nich uprawiać, więc nie wiem czego się tam podstawowo z plagrona używa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 4 Lutego @Adi_ejol moc lampy mam na min 30% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 145 Napisano 5 Lutego Możesz sobie ściągnąć pffd meter na telefon, i tym się trochę posiłkować, osobiście tak robię, nie biorę tego za 100% pewnik, ale odzwierciedla. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,384 Napisano 5 Lutego 16 godzin temu, Pyzatymariu napisał: nawozy dobre ? Podstawa dobra. Możesz jeszcze w zależności od funduszy pomyśleć nad dodatkami jakimiś... SugarRoyal, PowerBuds, GreenSensation, PK13/14, CalMag może sie przydać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyzatymariu 20 Napisano 5 Lutego @WBB no myślę że nie zaszkodzi taki zakup, jak już coś się robi to porządnie Wilgotności dobra jak i temperatura? Aktulizacjaaaaa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,022 Napisano 5 Lutego @Pyzatymariu nie kladz na ziemi bo ciagnie od niej wilgoc😉 mozesz przyczepic opaska miernik do rurki stelaza namiotu i wtedy wskazania bede miarodajne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 149 Napisano 5 Lutego (edytowane) @Pyzatymariu minimum to dokup jakieś pk. Będziesz łączył na flo z bloom. Calmag przy ledzie wskazany. Edytowane 5 Lutego przez swistbuds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach