BulbasaurB 89 Napisano wczoraj o 11:51 (edytowane) @JarzynaSWDN no właśnie też tak sądzę że odrazu jak grzyby jest to atakuje wszystko. Zrobiłem tak jak mówisz zdjęcia poniżej po 1 przelaniu pokazało 5.7ph wyrownalem do 6.0 pH wody do przelania było 6.4 Ph zawsze mierzyłem miernikiem do gleby wychodzi na to że lepiej odpływ robić. Edytowane wczoraj o 11:53 przez BulbasaurB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 782 Napisano 23 godziny temu @BulbasaurB podlewaj ją wodą o wyższym ph tak żeby odpływ był nawet większy niż 6 przez kilka razy i sprawdź odpływ później, jak by to septoria była to wydaję mi się że już była by na innych roślinach, a niskie ph i objawy mogą być mylone właśnie z symptomami septoria bo roślina nie wchłania pk i ma martwicę Tutaj znajdziesz co i jak https://www.trifectanatural.com/problem-identifier/how-to-identify-ph-fluctuations-in-plants/?srsltid=AfmBOopWV0-V8myJvU3tpAO-vD2x4FNARQrhZrLMyuT-6wOCt6VhFx2w 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach