BulbasaurB 89 Napisano 23 godziny temu (edytowane) @JarzynaSWDN no właśnie też tak sądzę że odrazu jak grzyby jest to atakuje wszystko. Zrobiłem tak jak mówisz zdjęcia poniżej po 1 przelaniu pokazało 5.7ph wyrownalem do 6.0 pH wody do przelania było 6.4 Ph zawsze mierzyłem miernikiem do gleby wychodzi na to że lepiej odpływ robić. Edytowane 23 godziny temu przez BulbasaurB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 780 Napisano 18 godzin temu @BulbasaurB podlewaj ją wodą o wyższym ph tak żeby odpływ był nawet większy niż 6 przez kilka razy i sprawdź odpływ później, jak by to septoria była to wydaję mi się że już była by na innych roślinach, a niskie ph i objawy mogą być mylone właśnie z symptomami septoria bo roślina nie wchłania pk i ma martwicę Tutaj znajdziesz co i jak https://www.trifectanatural.com/problem-identifier/how-to-identify-ph-fluctuations-in-plants/?srsltid=AfmBOopWV0-V8myJvU3tpAO-vD2x4FNARQrhZrLMyuT-6wOCt6VhFx2w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach