Skocz do zawartości
WBB

400W HPS, 80x80x160, 9xAuto Zestaw Plagrona mineralny.

Rekomendowane odpowiedzi

Box: 80x80x160, Lampa: Lumatek 250/400W żarówka Osram HPS 400W Plantastar. Odbłyśnik Adjust-A-Wings Medium.

Ziemia: Plagron Growmix po ostatniej uprawie. 9xDonice 11L. Ceikawe czy ten experyment wypali.

Wentylacja: Mixed-Flo 125 EU-V 220/280 mh3 fi 125, wloty pasywne. Mieszający SecretJardin z oscylacją.

Nasiona: 4xDiesel Kush x Red Strawberry Banana, 5xWedding Cake x Six Shooter (oczywiście już na samym początku nieogar i nie wiem czy 5 jest tych pierwszych czy tych drugich. Postaram się do tego dojść)

IMG20250125123125.thumb.jpg.e409002d213db40e1b90624c9312bbcb.jpg

Nie poczekałem aż wszystkie nasiona puszczą kiełki i taki władowałem w te doniczki. Fotka z soboty a wczoraj jedna sztuka już była na powierzchni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kiełkach jak masz grow mix nic ci się nie dzieje? 

Ja u mnie widziałem że je skręcało lekko dla tego 1 ziemia light później 2 przesadzenie już grow  i było ok chyba że odmiana wrażliwa . I zawsze na kiełki lecę teraz light 2 tygodnie ok i grow  tak najszybciej mi rosną 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo poprzednio kiełki miałem w LighMixie, a teraz miały być w tej ziemi całkowicie bez nawozów ale cos mi się popierdoliło i kupiłem i wsadziłem do GrowMixa.... zobaczymy jak je mocno będzie wykręcało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wladimir wczoraj wszystkie na powierzchni.... tzn ostatnia dzisiaj będzie. Dzień nie zaglądałem i trochę sucho się zrobiło. No i lekko się powyciągały bo mi się podstawiać nic nie chciało a lampa dosyć wysoko była do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi