Skocz do zawartości
Cholender

60x60 Mars Hydro FC1500- Wedding Cake, PR0BL3M

Rekomendowane odpowiedzi

@Lady Green sposobów jest duzo, szukaj pod nazwami rso, Rick Sinpson Oil, łzy feniksa itd. Wbrew pozorom nie ma w tym nic trudnego i pracochłonnego.

Ja potrzebowałem najtańszy garnek do gotowania ryżu, można zastąpić kuchenka elektryczna, kompiela wodna, piekarnikiem itd. Chodzi o to żeby odparować alkohol i go przy okazji nie podpalić i nie nawdychac się oparów.

Alkohol- ja użyłem izopropanol, ale można użyć np. Spirytusu.

Filtry do kawy papierowe, żeby przecedzić namoczony siuwaks, ja użyłem zamiast tego siatki 25 mikronów która mi została po budowie sitka do kiefu.

Polecam robic w maseczce i na dworze w wietrzny dzień lub przy wiatraku albo przy mocnym wyciagu w dobrze wentylowanym pomieszczeniu bo opary są bardzo lotne i boli gardło jak się ich nawdychasz 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj żeby nie wysadzić chaty w powietrze. Szukać w googlach łzy feniksa Rick Simson Oil (RSO) tam wszystko opisane.

Ogólnie paleni rso nie polecam, lepiej oralnie przyjmować. Można zrobić różnorakie edibles i tym podobne.

Dlaczego nie polecam palić? Bo jest straszne w smaku, alkohol podczas procesu wyciaga wszystko z rośliny łącznie z chlorofilem... Dlatego też to jest najlepsza forma leczenia - full spectrum olej.

Do palenia lepiej wybrać metodę tworzenia koncentratu takie jak, haszysz, BHO (Butan Hash Oil) lub Rosin, bądź nadkrytyczne CO2 (abstrakcja dla zwykłego Kowalskiego)

Oczywiście są jeszcze inne metody ekstrakcji, ale mniej popularne.

Nie widziałem że dutchguy już odpisał. Dodam jeszcze że łatwiej jest cały materiał wsadzić w rajstopę i wrzucić do alkoholu, odpada mozolny proces odcedzania suszu.

Zwracać uwagę na czystość izopropanolu najlepiej używać 99%++

często są domieszki z innymi rozpuszczalnikami, nawet w komentach na allegro ktoś gdzieś napisał że zioło zmarnował bo chujowy izopropanol.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardzo intrygują te nowoczesne metody przetwarzania towaru zaczynając od samego kiefu przed RSO, BHO, Rosin najbardziej mi na oko podszedł... niczego oprócz kiefu nie było mi dane próbować 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam zacząć od kupna pralki turystycznej(100zl na olx) worka 220u na zamek i zestaw woreczków full mesh na wiadro z aliexpress za drugą 100.

Porób trochę bubble haszu dla wprawy i za jakiś czas prasę sobie kup, albo same płyty grzewcze z aliexpress jak masz dostęp do prasy hydraulicznej.

Pozostaje jeszcze kwestia wapowania tego koncentratu, przydał by się jakoś banger do bonga i palnik,  vaporyzator z komorą na koncentraty, e-nail, vapcap z wkładem na koncentraty.

Można pójść inną drogą i rosin/bho przerobić na liquid do e-peta...

Także jak złożymy wszystko w kupę to parę zł się zbiera. Dobrze rozłożyć to w czasie i zacząć od tworzenia haszu.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu wspominal o pomidorach i papryczkach na sezon. Ja wrzucilem nasionka do propagatora, ale chyba nie mam weny zeby znowu walczyc w tym roku ze ślimakami 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi