divi0000 114 Napisano 25 Stycznia Dla mnie topki są jakieś takie biedne 😔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 26 Stycznia Moze być, że od lampy się tak poprzypalała? Już nie było gdzie podnieść w tak niskim boxie. Już jest wyższy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paradwuchlorobenzen 168 Napisano 26 Stycznia (edytowane) 10 godzin temu, Optymalizator napisał: Moze być, że od lampy się tak poprzypalała? Już nie było gdzie podnieść w tak niskim boxie. Już jest wyższy. Problem dotyczy nowych liści na górze rośliny. Stawiałbym, że coś złego dzieje się w donicy. 1.Korzenie mają za mokro i przez to roślina nie przyjmuje fosforu (flush + przesuszenie podłoża) 2. Za duże stężenie soli w podłożu (flush) Edit: osobiście odstawiam że opcja 1 bonwidze że lejesz dużo płyny jak na tak mała donice Edytowane 26 Stycznia przez paradwuchlorobenzen 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 26 Stycznia 7 minut temu, paradwuchlorobenzen napisał: Problem dotyczy nowych liści na górze rośliny. Stawiałbym, że coś złego dzieje się w donicy. 1.Korzenie mają za mokro i przez to roślina nie przyjmuje fosforu (flush + przesuszenie podłoża) 2. Za duże stężenie soli w podłożu (flush) Edit: osobiście odstawiam że opcja 1 bonwidze że lejesz dużo płyny jak na tak mała donice Czy jak ją przesuszę będzie ok czy muszę robić flusha? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paradwuchlorobenzen 168 Napisano 26 Stycznia 1 minutę temu, Optymalizator napisał: Czy jak ją przesuszę będzie ok czy muszę robić flusha? Gdybym robił to u siebie to przed przesuszeniem zrobiłbym porządnego flusha żeby mieć pewność że nie odłoży się sól (bo korzystasz z nawozów mineralnych). 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 26 Stycznia (edytowane) 27 minut temu, paradwuchlorobenzen napisał: Gdybym robił to u siebie to przed przesuszeniem zrobiłbym porządnego flusha żeby mieć pewność że nie odłoży się sól (bo korzystasz z nawozów mineralnych). Ile litrów wody na taką donice muszę mieć? Kranówa ma u mnie ph 7.7 wiec chyba odpada (6l mam odstanej) Edytowane 26 Stycznia przez Optymalizator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paradwuchlorobenzen 168 Napisano 26 Stycznia (edytowane) 22 minuty temu, Optymalizator napisał: Ile litrów wody na taką donice muszę mieć? Kranówa ma u mnie ph 7.7 wiec chyba odpada (6l mam odstanej) Flusha powinieneś robić wodą z pH w okolicach 6,5. Generalnie mając mineralne nawozy powinieneś się starać podlewać wodą o takim pH. Na 11 litrową donice wykorzystałbym jakieś 25-30 litrów. Edytowane 26 Stycznia przez paradwuchlorobenzen 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 26 Stycznia Godzinę temu, paradwuchlorobenzen napisał: Flusha powinieneś robić wodą z pH w okolicach 6,5. Generalnie mając mineralne nawozy powinieneś się starać podlewać wodą o takim pH. Na 11 litrową donice wykorzystałbym jakieś 25-30 litrów. Działam za moment, woda ze sklepu, obniżyłem pH do około 6.5 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano wczoraj o 16:18 Dzień 60 Po flushu nadal nie podlewana 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 123 Napisano wczoraj o 16:49 @Optymalizator coś zbierzesz ale bez szału. Kończ i zaczynaj od nowa będzie lepiej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano wczoraj o 16:50 (edytowane) 2 minuty temu, swistbuds napisał: @Optymalizator coś zbierzesz ale bez szału. Kończ i zaczynaj od nowa będzie lepiej. Dzięki za radę, pestka już czeka Kiedy ścinać? Edytowane wczoraj o 16:52 przez Optymalizator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 123 Napisano wczoraj o 16:52 (edytowane) @Optymalizator slabo spuchło żeby nie powiedzieć że wcale. Masz jakąś za to naukę z tego grow. Ps nawet jeśli ja po trzymasz dłużej to dużo to nie zmieni . Co czeka następne do wysadzenia? Edytowane wczoraj o 16:56 przez swistbuds 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 23 godziny temu 4 godziny temu, swistbuds napisał: @Optymalizator slabo spuchło żeby nie powiedzieć że wcale. Masz jakąś za to naukę z tego grow. Ps nawet jeśli ja po trzymasz dłużej to dużo to nie zmieni . Co czeka następne do wysadzenia? Mam pestki od royal queen seeds do-si-dos auto, zastanawiam się czy nie lepszy byłby nie automat... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano 22 godziny temu Automaty nie wybaczają każdy bład odbija się na plonie i jakości jeżeli zaczynasz przygodę to na sezony lepsze 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 123 Napisano 13 godzin temu @Optymalizator odpuść auto jak zaczynasz dopiero. Sezon Ci więcej wybaczy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 13 godzin temu Tak też zrobie, tylko teraz stoję przed wyborem odmiany, boxa mam 40x40x140 , na jedna roslinke powinno wystarczyć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swistbuds 123 Napisano 12 godzin temu @Optymalizator jeśli lubisz rqs to ciritical od nich jest niski ale dość plono dajny. Przeczytaj sobie opis. Ja miałem kilka razy tego ciritical i faktycznie nie wyciąga się tak do góry 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,970 Napisano 12 godzin temu Rowniez przeszedl mi przez mysl critical. Fajnie sie rozrasta i daje sporo szytow z rosliny a przy tym nie jest wysoka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Optymalizator 45 Napisano 8 godzin temu Wybór padnie na criticala , wczoraj właśnie o tej odmianie czytałem 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach