Skocz do zawartości
Monako

Wedding Gelato RQS Meringue DP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystko ponownie dawno mnie tutaj nie było 😂😂😂 ogólnie mały projekt 14 dniowy po czym będę przełączał na kwitnienie  bez jakiś treningów i manipulacji w rośliny odmiany jedną nową od Royal zobaczymy co z tego będzie i jedna już znana na tym forum od Duch Passion zobaczymy co teraz będzie jakie urosną bo widziałem projekty w taki sam sposób i wychodziły dobre liczby na wadze i jeszcze jeden plus że rośliny nie będą stresowane więc może jaja nie będzie 😂😂

Co do nawozów będą to mineralne na pewno wleci ukorzeniacz oraz enzymy będę się starał jak najbardziej się da rozbudować korzenie zdrowe oraz chce zadbać o czystość w glebie dlatego też zapodam enzymy 

Ziemia będzie PLAGRON LightMix a później GrowMix rośliny będą przesądzane w 9 l donice chce tak zrobić by ich też nie karmić dopiero później jak już będą na kwitnieniu jedynie CallMag co któreś podlanie i chce kupić Green Sensation by delikatnie na kwitnieniu już zapodawać bo już nieraz się spotkałem z opinią by PK dawać od pojawienia się włosków w śladowych dawkach co któreś podlanie i też tak zrobię odpuszczając enzymy bo będą w Green 

Lampa HydroMars FCE 3000 300w 

Wentylator 220/280m3 

Filt węglowy 350m3

Nawilżacz z Higrostatem ogólnie ostatnio dowiedziałem się że nawilżacz najlepiej trzymać do 2 tyg kwitnienia a ja go wyrzucałem już jak przełączałem lampę 

Grzejnik 200w 

IMG_0905.jpeg

Edytowane przez Monako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green tak słoiki ale one jutro zostaną ściągnięte jak im nawilżacz odpalę a po drugie sądzisz że bokiem i napowietrzana gleba nie uzyskają tego powietrza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green większość ludzi kładzie coś na górę by woda nie parowała aż tak czy to się sprawdza nie wiem 

Dzisiaj Królewny 😂😂 poszły do swojego zamku gdzie temperatura jest 24 C a RH 70% sądzę że tyle to będzie odpowiednio 

Lampa ustawiona 40 cm nad roślinami moc 30% jak narazie będzie świecić przez 7 dni 24h by rośliny się ustabilizowały wzrostowo a później na parę dni dam 18/6 i po 14 dniach przełączę na 12/12 

IMG_0910.jpeg

Mam nadzieję że mój projekt dorówna tutaj koledze bo on właśnie tą metodą swoje panny traktuje i wychodzi całkiem nieźle wręcz zajebiscie 

IMG_0912.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi