JarzynaSWDN 778 Napisano 4 Marca 12 minutes ago, Cholender said: @JarzynaSWDN a co to ma na celu? Odciążyć muj kręgosłup bo nie jestem w stanie sie schylać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano 4 Marca @JarzynaSWDN ale wodę tam lejesz czy jak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 4 Marca Just now, PogromcaBaobabow said: @JarzynaSWDN ale wodę tam lejesz czy jak ? Wodę do butelki i później butelkę do góry nogami obracam, pozwala mi to na podlewanie na stojąco, czy tak czy siak używałem tej butelki i węża bo nie miałem jak dojść pod roślinę ale mam dysfunkcje stawu biodrowo krzyżowego i nie mogę sie za bardzo schylać, wiec wpadłem na taki pomysł, nie wiem czy się sprawdzi czy nie, ale gdyby ludzie nie probowali to dalej żyli by w jaskini 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano 4 Marca @JarzynaSWDN współczuje ogólnie dało by się to pewnie prościej zrobić zobaczysz czy będzie całą wodę wchłaniać może będzie dobrze @JarzynaSWDN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 4 Marca 13 minutes ago, PogromcaBaobabow said: @JarzynaSWDN współczuje ogólnie dało by się to pewnie prościej zrobić zobaczysz czy będzie całą wodę wchłaniać może będzie dobrze @JarzynaSWDN Mogę ja podlewać od spodu bo mam 3L podstawkę ale problem polega na tym że do wody dodaje mikroby a one opadają na dno więc sie nie wchłoną przez materiał, użyje tego jutro i zobaczę jak sie sprawdza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,984 Napisano 4 Marca @JarzynaSWDN w takim przypadku to spoko patent 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 7 Marca A więc powoli zaczyna się wyjadać, więc od dziś dostaje jedzonko, liście zaczynają się robić jaśniejsze, obstawiam że najmniej zostało azotu ze względu na 53 dni vega 😅 ale profilaktycznie dostaje też bloom 3ml/L grow + 2ml/L bloom Kilka podlań i zobaczymy może będzie trzeba zwiększyć dawkę o bloom się nie martwię bo mam też syntetyki od canna i nie zawaham się ich użyć 😁 A poza tym gitara, dzisiaj na obiad był krupnik 😂 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 10 Marca A więc jest dzień 68 od kiełka. Niedobór dalej się powoli posuwa, kilka listków poszło bo były już zjedzone, inne dalej robią się jaśniejsze i na niektórych pojawia się rdza, wiec tak naprawdę w doniczce brakuje powoli wszystkich składników, nie dziwi mnie to bo 2 miesiące i 4 dni dostawała samą wodę. Dziś dostanie sytą dawkę, zamienię grow na fish mix bo ma więcej azotu ale ma mniej PK dlatego biobizz poleca używać grow w czasie kwitnienia bo wtedy proporcje NPK są inne ale ja spróbuję czegoś innego Na 3 L wody dostanie myco 15ml fish mix1 15ml bio bloom 3ml Canna pk 13/14 Poczekam jeszcze trochę bo dopiero wstała a ja wróciłem od osteopaty i sie zginąć za bardzo nie mogę 😂 Oby obyło się bez spalonych końcówek, no ale do odważnych świat należy 💪 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 12 Marca (edytowane) Zjadła, bekła, pierdła... prawdziwa Słowianka 😂 Nie robi sie gorzej, chyba, ciężko powiedzieć bo dopiero 2 dni minęły, za wcześnie żeby pozwolić jej się wyjadać to dopiero pierwsza połowa kwietnia, jak by to był jeden liść ale niestety nie jest, kilka już się wyjadlo, jutro dostanie kolejną srogą dawkę biobizz tylko już bez PK bo nie chcę zasolić ziemi, raz w tygodniu wystarczy Edytowane 12 Marca przez JarzynaSWDN 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 13 Marca Kolejna zdrowa dawka biobizz w doniczce nie robi sie źle chyba się powoli zatrzymuje oby tylko zwolnić wyjadanie na kolejne tygodnie później niech się wyjada z azotu ile chce 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 17 Marca Dzień 74, około 4 tydzień od pokazania się kwiatów może nawet 5, trochę ją przysmolilo ale nic poważnego, wczoraj dostała normalną dawkę bloom, trochę PK, i dałem jej pierwszy raz calmag, niby liście się zrobiły ciemniejsze ale rdza dalej sie pojawia, azotu na razie dostawać nie będzie bo się ciemna robi, a no i w bloom też jest azot 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 17 Marca 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 20 Marca Dzień 74 Dostaję calmag i normalną dawkę bio bloom Niedobór nie robi sie gorszy, co raz bardziej widać że to calmag był problemem, najwyraźniej w krańcówce jest wystarczająco dużo na veg i początek flo ale w późniejszym okresie trzeba dodawać. Jest ciemna wiec nie dostaję azotu. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem 💪 To te same liście z przed 2 tygodni jak by dalej był problem to chyba już by ich nie było 🧐 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,305 Napisano 21 Marca Jak niedługo zostało to ja nie przejmował bym się plamami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 21 Marca @mateo teraz już nie ale to się zaczęło 2 czy 3 tygodnie temu i próbowałem wykombinować co i jak, wygląda na to że calmag trzeba było dawać, a czy długo czy nie długo to jeszcze zobaczymy bo producent podaje że około 10 tygodni, powoli zaczyna nabierać kolorów, mam nadzieję że zrobi się różowa jak na zdjęciach 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,305 Napisano 21 Marca Z calmagiem na kwitnieniu trzeba uważać bo blokuje wchłanianie pk i mogą pąki nie puchnąć jak należy dla tego ja bym zostawił i tylko pk lądował i dodatki @JarzynaSWDN Jak chcesz wyciągnąć kolory podobno temperaturę trzeba zbic U mnie dopiero zaczeły zmieniać ale nie było już czasu trzeba było ciąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 21 Marca No jak napierdziele calmag całą donicę to na pewno, ale z biobizz jest trochę inaczej, poprzednia roślina dostawała calmag od początku i nie miałem problemu z wchłanianiem, to najczęściej występuje w coco, szczególnie jak kupuje się nie buforowane, ziemia biobizz nie ma coco tylko mech i torfowiec, mi nie chodzi o kolor liści, ja wiem że temperaturę można zbić, chodzi o kolor topów, ona powinna być różowa a nie zawsze się to pokazuje, zobaczymy jak to wyjdzie, blue dream wyszedł aż bordowy 🤤 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano 25 Marca (edytowane) Źle dni w tamtym tygodniu policzyłem, dzisiaj jest dzień 84, jeszcze trochę, poucinalem liści i ja trochę rozciagnolem żeby dolne bobki odsłonić, lampa była na prawie 90% przez jakoś 5 dni i troszkę jej górne listki przypaliło, nie ma tragedii, lampa na 75% teraz A no i zapomniałem dodać że teraz znowu będzie dostawała tylko samą wodę Edytowane 25 Marca przez JarzynaSWDN 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano Niedziela o 19:31 Dzień 89 chyba 😅 Zapach zajebisty, trochę ją przysmoliło 😁 Trochę za dużo światła no i chyba tym PK od canna też jej się odbiło 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 778 Napisano Poniedziałek o 17:41 Myślę że jeszcze z 2 do 3 tygodni, niby ma 90 dni ale zaczęła kwitnąć około dnia 45 -50 więc zobaczymy 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach