Skocz do zawartości
Iceland

Cos zjada moje liście

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie staram się nie dawać wcale nawozów jedynie jak czegoś brakuje . 
@Lady Green a zobacz tego planta , wszytkie to te same nasiona 60days grapefruit a wygląda całkiem inaczej druga sprawa tamte już dawno kwitną 

IMG_9004.jpeg

IMG_9003.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 05/01/2025 o 15:32, Lady Green napisał:

@Iceland nawozy na kwitnienie lejemy dopiero gdy rośliny już kwitną. 👍🏻

Nawozy na kwitnienie lejemy od samego początku gdy zaczynamy nawozić tylko w mniejszych dawkach niż np azot. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lady Green napisał:

To może doprecyzuj jeszcze jakie konkretnie nawozy i w jakich podłożach, no chyba że chcesz komuś "przypadkiem" uprawę zniszczyć. 🤔

@cichy00711

Ziemia light mix z dodatkiem perlitu i włókien kokosa. Nawozy na weg głównie bio-grow do tego cal-mag, sensizym, alg-a-mic. W mniejszych ilościach np 1/3 dawki bio-bloom. Gdy zacznie kwitnąć odstawiasz bio-grow bo bio-bloom ma już w sobie niewielkie ilości azotu co na flow jej w zupełności wystarczy. Taki roztwór do podlania powinien mieć ph 5,8 do 6. Jeśli chodzi o PPM to w okolicach 600 i będzie git. 

A nawracając do zniszczenia komuś uprawy to nie będę brać z cb przykładu bo z twych wcześniejszych wypowiedzi i podpowiedzi zniszczyłaś komuś uprawę (olejek neem) 

Teraz, cichy00711 napisał:

Ziemia light mix z dodatkiem perlitu i włókien kokosa. Nawozy na weg głównie bio-grow do tego cal-mag, sensizym, alg-a-mic. W mniejszych ilościach np 1/3 dawki bio-bloom. Gdy zacznie kwitnąć odstawiasz bio-grow bo bio-bloom ma już w sobie niewielkie ilości azotu co na flow jej w zupełności wystarczy. Taki roztwór do podlania powinien mieć ph 5,8 do 6. Jeśli chodzi o PPM to w okolicach 600 i będzie git. 

A nawracając do zniszczenia komuś uprawy to nie będę brać z cb przykładu bo z twych wcześniejszych wypowiedzi i podpowiedzi zniszczyłaś komuś uprawę (olejek neem) 

Zapomniałem dodać, że gdy zaczyna kwitnąć to prócz bio-bloom dodajesz top-max i hesi boost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lady Green napisał:

@cichy00711 kolega nie zastosował go zgodnie z przeznaczeniem, za to odpowiedzialności już nie ponoszę.

Gaslighting to nie na mnie toksyku. 

Najpierw uznałaś, że to przez twoje źle doradztwo a teraz używasz rączki toksyczna istoto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Lady Green napisał:

@cichy00711 to zapewne przez coś co ludzie nazywają kulturą osobistą ale pewnie to pojęcie jest Ci obce. 🤷‍♀️

Pomimo tego fakty pozostają faktami. 0tongue.gif

Zszarganej reputacji nie dasz rady naprawić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cichy00711 to straszne, co ja biedna teraz pocznę z takim życiem i taką reputacją... Na niczym innym nie zależy mi przecież bardziej jak na opinii innych na mój temat, a szczególnie na Twojej... 😱

Btw, skoro tak bardzo się wczuwasz w to co piszę do innych to może pogratuluj mi też że jako pierwsza i jedyna trafnie zidentyfikowałam przyczyne problemu - kotka. 😊 

I pokaż też może jak te Twoje kwiatki rosną z nawozami na kwitnienie na wegu, bo nikt tu chyba ich jeszcze nigdy nie widział? Znałam kiedyś jednego mitomana, nic mnie chyba już nie zdziwi choć kto wie... 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Lady Green napisał:

@cichy00711 to straszne, co ja biedna teraz pocznę z takim życiem i taką reputacją... Na niczym innym nie zależy mi przecież bardziej jak na opinii innych na mój temat, a szczególnie na Twojej... 😱

Btw, skoro tak bardzo się wczuwasz w to co piszę do innych to może pogratuluj mi też że jako pierwsza i jedyna trafnie zidentyfikowałam przyczyne problemu - kotka. 😊 

I pokaż też może jak te Twoje kwiatki rosną z nawozami na kwitnienie na wegu, bo nikt tu chyba ich jeszcze nigdy nie widział? Znałam kiedyś jednego mitomana, nic mnie chyba już nie zdziwi choć kto wie... 😂

https://www.**************/blog-substancje-odzywcze-czemu-jak-i-kiedy-odzywiac-rosliny-konopi-n329

Proszę bardzo.. Doedukuj się. Nie musisz dziękować..

A propo kwiatków to na chwilę obecną nie hoduję. Planuję za miesiąc posadzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cichy00711 i nie masz żadnych zdjęć? O jaka straaaaaaszna szkoda... 😐 Ja na wegu używam czego używam i przy tym pozostanę, dodatkowe nawozy nie są potrzebne moim roślinkom. Z Twoim nawożeniem myślisz że moje wyniki były by lepsze niż są? 🤔 Wole mimo wszystko posłuchać w tej kwestii producenta nawozów niż Ciebie. A link nie działa, coś go zjadło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Lady Green napisał:

@cichy00711 i nie masz żadnych zdjęć? O jaka straaaaaaszna szkoda... 😐 Ja na wegu używam czego używam i przy tym pozostanę, dodatkowe nawozy nie są potrzebne moim roślinkom. Z Twoim nawożeniem myślisz że moje wyniki były by lepsze niż są? 🤔 Wole mimo wszystko posłuchać w tej kwestii producenta nawozów niż Ciebie. A link nie działa, 

Screenshot_20250127_105456_Messenger.thumb.jpg.f43fb15a446904d60b4ab191eb5e903e.jpg

Wpisz sobie ten link bo nie można go najwidoczniej udostępniać

Edytowane przez cichy00711

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green przepraszam za długą przerwę ale życie to życie. 

wiec tak mają się bardzo dobrze , ta co nie kwitła ładnie zakwitła i już nie odstaje od sióstr 🙂 

IMG_9156.jpeg

IMG_9120.jpeg

IMG_9122.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi