Gienek0086 1 Napisano 5 Grudnia 2024 Witam Panie i Panów. Mam mały problem, za jakiś czas w pracy będę musiał zrobić test, któremu muszę się poddać dobrowolnie. Dodam, że od prawie trzech lat używam marihuany na receptę, lecz jeden pan postanowił mi zaszkodzić i zgłosił sprawę mojemu pracodawcy, że nie powinienem prowadzić pojazdów. Dodam, że paliłem według zaleceń lekarza 0,10 grama dziennie, około 20-21. Czytałem sporo na temat wykonywanych testów, i martwi mnie test na mocz, że może się utrzymać bardzo długo. Na śline niby nie wyjdzie nic po 14 godzinach, i o tym wiem bo znajomy miał nie tak dawno robiony test po około 15 godzinach od palenia i test wyszedł negatywny. Czytałem też jak się przyspieszyć detoksykację organizmu, ale obawiam się, że dwa tygodnie mogą nie wystarczyć. Może był ktoś w podobnej sytuacji i może coś podpowiedzieć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,706 Napisano 5 Grudnia 2024 @Gienek0086 jesli paliles tylko te 0.1g dziennie to w moczu nie powinno wyjść po 2tyg jak przez ten czas bedziesz pil duzo wody itd. Ale we krwi juz tak. Swoją drogą jeśli Tobie kaza robic testy w pracy to powinni przebadać całą firmę w innym przypadku podchodzi to pod nękanie, szykanowanie i mobbing. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek0086 1 Napisano 6 Grudnia 2024 @Boczelli chodzi o to, że ojciec mojej żony mi się przysłużył. I chodzi tylko o mnie. Akurat w firmie wiedzieli, że palę medyczną, ale przez polskie prawo mogę mieć problemy. Testu na śline się nigdy nie obawiałem, bo zawsze paliłem gdzieś o godzinie 20. Obawiam się tylko testu na mocz. Akurat jestem na urlopie, planuje jeszcze wziąć chorobowe, i się mocno przepłukać. Dodam że mam jedną podwójną nerkę, i bardzo dobra przemianę materii, pewnie się tylko pocieszam, ale mam nadzieję że się do powrotu oczyszcze. Myślałem też poddać się testowi przed rozpoczęciem pracy, aby w razie czego jej nie stracić i nie pozbyć się uprawnień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach