Skocz do zawartości
mateo

Frozen Black Cherry

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy jest możliwe zmiana światła bo świece od 19 do 7 a chciał bym od 7 do 19 wcześniej miałem 2 namioty na mijanke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmieniałem ale tylko o 2 godzinki jakoś tak.... musiałbyś im noc przeciągnąć do tej godziny jak Ci pasuje. 

Chyba tak to było bo na kwitnieniu nie możesz zakłócać im nocy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Światło zmienione ale co im dolega. Światło jest na ok 40 do 50 cm od roślin ok 450w aktualnie nie powinno ich palić ,czyli co im może być ? Jedynie problem z dobra cyrkulacja dziś idą do boxa 1.5x1.5 jeszcze nie chce wycinac bo to dopiero będzie 1,5 tygodnia kwitnienia jeszcze około tydzień o będzie fryzjer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na wszelki wypadek dziś idzie boom boom sprey

Bo ta lampa ma więcej niebieskiego widma i rośliny były trochę stresowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie pracować trzeba by mieć ok 50 roślinek to już by było spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minutes ago, mateo said:

Żeby nie pracować trzeba by mieć ok 50 roślinek to już by było spoko

Cały pokój 😂🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z 5 ok kg na 4 miesiące, razy 10 to masz 40k e  dało by się rade😅

😍

Screenshot_2025-03-21-20-16-19-870_com.android.chrome.jpg

Kolejny krok może coś takiego

Tylko trzeba by się uczyć na nowo ale plus nie ma pleśni w glebie i żadnych robali nawozy łatwiej wchodA 50%zmartwień odpada i można na wyjazdy latać jakieś na kilka dni

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inside hydro na YouTube on uprawia w rdwc i też pokazuje jak tanio i dobrze zrobić taki system, jedyny przeciw mam taki że jak zaczną gnić korzenie w jednej roślinie to rozniesie sie to po wszystkim, no i jak z nasion rośliny to każda może jeść inaczej i jednej może brakować a druga będzie popalona.

Sprawdź sobie jeszcze metodę flood and drain table 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo nie zrobisz 200g ze sztuki w 4msc  nawet hydro, Twoja obecna uprawa bedzie trwala pewnie z 7msc i nie wiem czy tyle wyciagniesz. Realnie przy wiekszych projektach jest liczyc 50g/sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec kwietnia jakoś wychodzi koniec , tej może 1szy tydzień maja czyli ok 5 miesięcy zobaczymy ile wyjdzie mówisz że w 7 bym nie zrobie 200g 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@mateo poczatek grudnia zacząłeś i jak skończysz poczatek maja to jest pol roku 🙂 Jak wyciągniesz 200g z planta to super gratuluję. Tylko wyobraź sobie tyle zabawy z 50 roslinami, a nie 4. A z resztą co ja sie bede produkował, podpatrzcie duze uprawy to sami zobaczycie jak to wygląda, tylko nie takie robione pod kontent z YouTube tylko prawdziwe 🙃

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z 50 to ręcznie bym się nie bawił gdzieś było indor na sporym metrażu chyba tam wyszło ok 4 kg z hydro z 16 sztuk w niecałe pół roku

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już chyba lepiej by było stagered harvest robić, tylko tak jak wcześniej mówiłeś ty robisz raz na rok więc trochę lipa. U ciebie to tylko ilościowo da radę dużo,  miałem ci wczoraj napisać jeszcze zamiast rdwc albo flood table, autopot system też się sprawdza,  tu w uk jest to popularne, mieszasz odżywki w zbiorniku i wyjeżdżasz na wakacje, no i nie musisz się martwić ze ci pompa wody padnie albo pompa powietrza, bo wszystko działa na grawitację 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko autopoty jak oglądałem yo kilka osób mówiło że system się zaciął nawet u mopsa coś było nie tak 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi