Skocz do zawartości
mateo

Frozen Black Cherry

Rekomendowane odpowiedzi

17429991134299102903077801189358.jpg

17430036742918639175276411971715.jpg

17430053958736698334824898490252.jpg

Rośliny po goleniu i oprysku dodatkowo podlane nawozami

Pierwszy raz robiłem taka wycinkę,zobaczymy czy to coś faktycznie zmienia normalnie bym usuwał po listku  w trakcie kwitnienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie, podoba mi się. Karmisz trochę? Takie krowy to apetyt mają pewnie, bo coś jasne się robi i listki od dołu słabo wyglądają. Przede wszystkim ta z przodu po lewej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już daje 5 ml na 1l myślisz żeby dać im więcej ?albo zrobię im mix 5ml na litr i mam czysty azot dodam w ilości 1ml na litr

Widziałem ich kolory dziś po wycięciu mają taki kolor przez mały namiot było od ściany do ściany gęsto i prawie powietrze nie miało ruchu od przeniesienia nie widać nowych liści z planami wcześniej chyba się dusiły tam teraz jest przewiew dam im trochę calmaga jutro jeszcze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie tak myślę teraz  że mają mniej liści to nie będą potrzebowały tyle azotu miały 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Cholender dobrze wiedzieć👍  bloom i tak daje co podlanie,coś tam liści zostało wiem że zapotrzebowanie jest większe jak duże rośliny ,okres na największe zapotrzebowanie już minął myśle że teraz co podlanie wystarczy im podawać normalna dawkę czy się mylę 

Dziś dostana 2x jeszcze oprysk na stres i od przyszłego tygodnia zaczynam podawać GS i royalsugar

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Plagrona? Kiedyś miałem ale to na indukcję jest i na pierwsze tygodnie kwitnienia

I nie widziałem różnicy szczerze dla tego na tą uprawę nie traciłem kasy za to sumo active boost z shoguna oprysk na początku i ok 5-6 tydzień wydaje mi się że daje coś bo po oprysku imperium w 5 tygodniu kiedy rośliny przystopowały  to po oprysku ładnie je obsypało

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo ja ładuje zaraz na początku flo..... i teraz patrzę, że tak też piszą "Używaj tej odżywki od momentu przestawienia uprawy z fazy wzrostu na fazę kwitnienia."

W sumie to mógłbym dawać o tydzień/dwa szybciej.... jak tak teraz czytam 🙂

Chociaż przy auto mi nie zależy na przyspieszeniu kwitnienia... to chyba dobrze leję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja próbowałem z i bez , i tu i tu po ok tygodniu były pierwsze włoski i uważam że to strata kasy wystarczy dawać im na indukcji więcej grow bo się wyciągają z delikatnym mixem bloom

2,3 tydzień daje pk

Od 4 Gs i royalsugar czasami dorzucam im extra pk

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ładowałem PowerBuds i GS zdrowo jednego razu i jakoś spektakularnych wyników nie było. Teraz chyba będę dawał PowerBuds na zmianę z GS. Tak robiłem ostatnio bo miałem mało nawozów i rekord pyknął w zbiorze 🙂 

PK teraz też dałem, w 4 tygodniu flo...

RoyalSugar to już leję jak zaczęło kwitnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powerbuds nie daje tyle co Gs używałem również purezym plagrona i też uważam że to strata kasy i szybko się psuje po 2-3 tygodniach od otwarcia śmierdziało już z butelki jak ktoś chce używać polecam mle butelki

To lepiej pk z Gs na zmiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To żeby metabolizm rośliny przyspieszyc też miałem 1 uprawę z 2 bez i nie widzę roznicy

Z plagrona zestaw który już spr i będę uzywal to

grow

bloom

Roots 

pk z canna na początek kwitnienia 

i później Gs i sugar royal sprawdzałem resztę i szkoda kasy 

Jeszcze są witaminy ale używam monotrace mix pierwiastków 10e 1l chyba

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo żeby to posprawdzać w miarę wiarygodnie to musielibyśmy mieć jakieś warunki, powtarzalność itd do takich badań... 

A GS widzisz różnicę/moc tego specyfiku? Ja teraz podałem pierwszy raz z GS i nie wiem czy zbieg okoliczności ale sypnęło szronem po topach prawie u wszystkich roślin 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie inne opakowanie ale z każdej marki specyfiki na poprawę kwitnienia i smaku dziqlaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo ale co inne opakowanie? Bo teraz się zakręciłem 😛

Aha.... że każdy ma coś podobnego tylko opakowaniami się różni 🙂

Ale droższego od GS to chyba nie ma 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt kiedyś plagron miał stężenie fajne bo było chyba do 2ml grow na nim napisane a teraz 5ml ml to i cenowo się opłacało a teraz to wszystko to samo w i mych butelkach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roślinki zaczeły bardzo ładnie puchnąć

17431651301824214229073653349692.jpg

Pokazują też że chcą więcej światła lampa 5cm w dół jeszcze mam 15%mocy do dyspozycji na najbliższe 2 tygodnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi