Skocz do zawartości
Zimny404

Auto Gorilla, Blue Amensia Auto, 60-Day-Grapefruit, Auto Amensia Bubba F1. - Lampa LED 250 W Grow The Jungel Nemmesis

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Kochani!

Chciałbym zaprosić Was do śledzenia oraz wspierania mojej pierwszej uprawy. Całość odbędzie się w namiocie o wymiarach 120x60x180, posiadam wentylację 158 m² z filtrem węglowym oraz lampę GTJ Nemessis 250 W. Moja uprawa będzie nawożona nawozem GHE Terra Aquatica TRIPACK FLORA HARD, mam również Cal-Mag oraz stymulator kwitnienia.

Nasiona zostały wysiane i umieszczone w ziemi 01.12.2024, a wzeszły 02.12.2024. PS. Za chwilę dojdzie 4. nasiono Auto Gorilla, muszę wysiać je od nowa, ponieważ jedno nasiono zniszczyłem.

Mam pewien problem – gdy włączam wentylację, trudno mi utrzymać temperaturę na poziomie około 23 stopni. Sąsiad z dołu nie żyje, przez co mam zimno w mieszkaniu. Jak myślicie, czy mogę wyłączyć klimatyzację i zostawić wloty i wyloty pasywne do momentu, gdy nie zwiększę mocy lampy? Aktualnie jest ona ustawiona na 20% mocy w odległości 55 cm od gleby. Awaryjnie mam również farelkę, która może wydmuchiwać gorące powietrze przez wlot pasywny.

Poniżej kilka fotek!

IMG_6026.jpg

IMG_6027.jpg

IMG_6028.jpg

IMG_6029.jpg

IMG_6030.jpg

IMG_6031.jpg

IMG_5978 (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, moonka napisał:

@Zimny404 dobrze by bylo miec cyrkulacje powietrza juz od startu

ok to włączę klimatyzację, chyba na razie bez filtra żeby się nie moczył od nawilżacza. Będę co 1h włączał farelkę na 15 minut to podbije temp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green Haha, chodzi o kabel zwisający nad czy o co chodzi haha? Muszę mieć taki na stanie, wszystkie kaloryfery włączone, a na chacie 19,5 stopnia. Chyba będę musiał iść do administracji, aby włączyli kaloryfery w pustym mieszkaniu pode mną 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zimny404 oprócz tego że nic nie może dotykać kratki jest jeszcze kwestia podłoża i odległości od obiektów, ta farelka ma możliwość ustawienia tmp czy tylko biegi? Roślinki też nie będą happy jak żar będzie na nie buchał. Lepiej i bezpieczniej będzie podnieść tmp w całym pokoju.

No i prąd prądem a ogień ogniem. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zimny404 ja na Twoim miejscu od razu bym się przyznał do błędu, przeprosił i przytakiwał LadyGreen 🤣

Ja mam podobna farelkę ale taką gównianą, że jak chce się przy boxie ogrzać bo siedzę tam nie wiadomo po co 2, 3 godzinę to zakrywam ją z tyłu kartką żeby mnie zimnego zasysała. Raz zapomniałem o tej kartce a farelka zamiast przepalić grzałkę cały wyświetlacz miała już czarny. Ale się naprawiła i dalej ją tą kartką przytykam 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy na forum kolejnego Macgyvera 🙃 

Poki roslinki są malutkie mozesz wyłączyć wyciag, ale wlacz wentylator mieszajacy zeby troche kręcił powietrzem. Ale to rozwiazne na pierwsze 2tyg życia roslinek. Chociaz 23 stopnie to dobra temperatura, u mnie ostatnio spada do 10 stopni w nocy 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lady Green napisał:

@WBB tak... a na koniec Was tu wszystkich poćwiartuje i zjem... 🤷‍♀️

W każdym wypadku dzięki za czujność, gdy zobaczyłem to zdjęcie, a potem twoj komentarz poczułem się zaopiekowany 😉 

@Boczelli tak zrobiłem, szkoda prądu na farelkę w tym momencie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green regulacja pokrętlem, jest spory zakres. Roślinki będę dostawać z pewnej odległości. Biorąc sobie twoje rady do serca będę wtłaczać gorące powietrze do szczeliny ściana - namiot i naturalnie się wymiesza przez wlot namiotu. 

@Boczelli dzień dobry!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB Ty takie rzeczy przyjmujesz że Ciebie to najpierw badaniom będę musiała poddać czy się w ogóle nadajesz do spożycia... Ale nie martw się, jak wyjdzie coś nie halo to i tak potraktuje Cię jak skarb. Zakopę. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi