Skocz do zawartości
julson

Automat BARDZO wolno rośnie

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Uprzedzam, że jeszcze nigdy w życiu nie miałam doczynienia z uprawą, ale mega chciałam spróbować, jednak jest jeden problem który mnie niepokoi. Zakupiłam nasionko LSD Auto. Na początku mega szybko się rozwijało, aż do momentu wypuszczenia pierwszych listków. Naświetlałam ją zwykłą lampką z żarówka o zimnym świetle. Teraz mam już niewielką lampkę led, ale po upływie 3 tygodni jest niesamowicie mała! Czy ona jeszcze ma szansę na wzrost? Dziękuję za góry za odpowiedzi i porady :))

17317904701041979912396029683459.jpg

Edytowane przez julson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@julson po opisie bez zdjęć: 

- brak optymalnych warunków przez co roślina nie miala możliwości odpowiednio się rozwinąć

- z racji, że to automat to zaraz będzie kwitnął (o ile już nie kwitnie) i niezależnie od warunków już wiele nie urośnie

tzw. Farma karłów a uściślając to jednego karła 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol I właśnie nie wiem co robić, bo ona wygląda jakby cały czas się rozwijała, ale jest mega mała. Co do lampki która teraz mam, to dołączam zdj:

Ps. nabyłam ja bardzo niedawno i czy jest szansa, że ona pomoże? Naświetlam 20/4

17317909343148039635083145589331.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem kupić jakiś gotowy zestaw i próbować z sezonem, do tego prowadzić relacje i gwarantuje, że bedzie pani zadowolona 

@julson nie no ona wygląda jakby miała 3 dni a nie 3 tygodnie, to się nie nadaje do niczego 

Do śmieci i od nowa 

https://marshydro.eu/products/ts-600-completed-grow-kits-2/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAouG5BhDBARIsAOc08RS5cqY21f9YsFyOBSFUw6SfEmx1ywpjwq2oTBvKe2dUnleOk1HYRg0aAo2IEALw_wcB 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@julson automat ma tak że jak skopiesz mu start to duży nie urośnie bo jak sama nazwa wskazuje to roślina automatyczna zakwita po określonym czasie przeważnie ok. miesiąca a rośliny fotoperiodyczne możesz trzymać na wegetacji ile chcesz dając przynajmniej 18h światła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@julson Wody to jest masakra ( nie przelewaj nigdy tak rośliny ) ona sobie lepiej poradzi z brakiem wody jak z nadmiarem a tam wygląda jakbyś wlała wiadro 😄

Lampa  musi być dobra tu nie ma o czym gadać  ( jeśli chcesz to robić jak najlepiej i osiągać jak najlepsze wyniki  i jakość ) 
Mars Hydro , Spider Farmer , Lumatek  ( to takie topowe marki  niby 😄

Opisz jak najwięcej szczegółów odnośnie twojej uprawy i sprzętu, wtedy będziemy mogli w pełni Ci pomóc 😉

Edytowane przez Resio666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi