Skocz do zawartości
GrowIndoor15

Problem z wilgotność

Rekomendowane odpowiedzi

A więc do rzeczy sprawa wygląda tak . 

Pomieszczenie w którym stoją dwa boxy to 15-20 M2

Box 0,72 - 7 roślin 

Box 0,36 - 4 rośliny 

Aktualnie w dużym boxie znajduje się osuszacz 12l/24h temperatura w dzień to 27-30 Rh 55-60 , w nocy to 20-22°C Rh 60-62.

W małym boxie temperatura w dzień to 25-27 Rh 60-62, w nocy 20-22 Rh 65-68

Dodam że dokupilem drugi większy osuszacz 30l/24h do pomieszczenia w którym stoją boxy i zbił wilgotność do 50% . Ale w boxach wiele się nie zmieniło.

Dodam że nie mam możliwości wyprowadzic powietrza na zewnątrz więc wszystko wraca do pomieszania.

Teraz pytanie co mogę zrobić żeby zbić ta wilgotność do 40-50% . Zaczynam 4 tydzień Flo i już brakuje mi pomyslow jedynie co mi przychodzi do głowy to jeszcze karmazyt na wierzch donic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obniż wilgotność w całym pomieszczeniu, otwórz w boxach dolny wlot powietrza i włącz wyciąg. RH w boxie powinno się wyrównać z tym w całym pomieszczeniu.

Jeśli masz dobrą cyrkulację powietrza w boxie to 60% przy kwitnieniu nie powinno być problemem, choć jest to zaproszenie dla pleśni która może zaatakować kwiaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi