michov115 2 Napisano 5 Listopada Cześć, mam automat (18 dni). Kupiłem Biobizz TRY-PACK INDOOR i mam kilka pytań. czy roślinka nie jest jeszcze za mała na nawożenie? częstotliwość podlewania: w tabelkach od BioBizz, zalecają nawożenie przy każdym podlaniu, ale czy to nie za dużo? Może bezpieczniej będzie nawozić 2x w tygodniu? czy na razie wystarczy podlewać BioBizz BioGrow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Listopada @michov115 w jakiej ziemi jest roślinka? Nawozy w niej zawarte zwykle wystarczają na kilka tygodni. Później dodajemy nawozy do każdego podlania, zaczynamy od malych dawek. Masz jakieś zdjęcie roślinki? Co jest w tym trójpaku oprócz biogrow? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 5 Listopada @Lady Green Zestaw zawiera: 250ml Bio Bloom. 250ml Bio Grow. 250ml Top Max. Ziemia Biobizz Light-mix. @Lady Green Rzuć okiem proszę na roślinkę i zobacz czy wygląda ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Listopada @michov115 nawozów jej nie brakuje. 👍🏻 Ona/one w tych kubeczkach zostają czy bedziesz je przesadzał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 5 Listopada @Lady Green Te kubeczki podobno się w ziemi rozpuszczają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Listopada @michov115 wkop je głębiej w ziemie zeby cale zakryło i podsyp roslince ziemi do pierwszego piętra lisci, przed mozesz porobic dziury w tym kubeczku zeby szybciej korzenie się wydostały. Z nawozami tak jak wyżej jeszcze poczekaj. Te docelowe donice ile maja l i mają dziury od spodu.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 5 Listopada @michov115 tak właśnie myślałam... różnie z tym "rozpuszczaniem" podobno bywa i troche czasu to czasem zajmuje, no ale nie wiem, może różne kubeczki mają różny czas rozkładu. 🤷♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Listopada Ja bym tam dno wyłamał i zakopał całe ziemią pod rant doniczki... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 5 Listopada 9 minut temu, Boczelli napisał: @michov115 wkop je głębiej w ziemie zeby cale zakryło i podsyp roslince ziemi do pierwszego piętra lisci, przed mozesz porobic dziury w tym kubeczku zeby szybciej korzenie się wydostały. Z nawozami tak jak wyżej jeszcze poczekaj. Te docelowe donice ile maja l i mają dziury od spodu.? Donice nie wiem ile mają l, ale są naprawdę spore. Doniczki nie mają dziur - zrobić je tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Listopada @michov115 koniecznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 5 Listopada @Boczelli @WBB @Lady Green Chłopaki i dziewczyny czy ten zestaw wentylacyjny https://www.growbox.pl/pl/products/zestaw-wentylacyjny-axial-quiet-fi-100mm-100m3h-super-cichy-3558# będzie ok do mojego boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 5 Listopada @michov115 mam te wentylatory i szczerze sa marne😅 raz, ze halasuja jak opetane a dwa ledwo to ciagnie. Poczatkowo mialem jeden jako wyciag, po czasie dolozylem drugi szeregowi ale i tak na niewiele sie do zdalo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 5 Listopada @moonka Niby wentylator ma tylko 25 dBA @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 5 Listopada @michov115 ja za mało wentylacji przerobiłem żeby cokolwiek komuś doradzić... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Listopada @michov115 lipa, doloz i kup lepszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 5 Listopada 2 godziny temu, michov115 napisał: @Boczelli @WBB @Lady Green Chłopaki i dziewczyny czy ten zestaw wentylacyjny https://www.growbox.pl/pl/products/zestaw-wentylacyjny-axial-quiet-fi-100mm-100m3h-super-cichy-3558# będzie ok do mojego boxa? Mam ten wentylator, box zamkniety w szafie to nie bardzo go słyszę, ale słabo ciągnie, mam małego boxa (35x35x90) lampa 100w (marshydro ts600) i potrafi zagotować powietrze, a ten wentylator nie wyciąga dobrze jak to powinno być i w boxie czasem do 31 stopni podbije, jak wilgotność spadnie poniżej 50%, lepiej dołożyć i mieć spokojną głowę niż się martwić i kombinować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 10 Listopada W dniu 05/11/2024 o 12:30, michov115 napisał: 250ml Bio Bloom. 250ml Bio Grow. 250ml Top Max @Boczelli @WBB @Lady Green. Siema, chciałbym dzisiaj zastosować powyższe nawozy - pytanie które? Roślinki mają 23 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Listopada @michov115 pokaz rośliny, co to za ziemia? Może wogole jeszcze nawozu nie potrzebują... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 10 Listopada @michov115 bio bloom i top max jest na kwitnienie, bio grow mógłbyś dać jeśli potrzebuje ale od wtorku wątpie że coś w tej kwestii się zmianiło. Kubeczki się rozpadły? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michov115 2 Napisano 10 Listopada @Lady Green Jedna roślina dostała plam na liściach, dlatego wszystkie rośliny podlałem bio-grow 2 ml/L. Co mogą oznaczać te plamy hmm? Kubeczki się rozpadły. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach