Skocz do zawartości
michov115

Dozowanie Biobizz TRY-PACK INDOOR

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam automat (18 dni). Kupiłem Biobizz TRY-PACK INDOOR i mam kilka pytań. 

1. czy roślinka nie jest jeszcze za mała na nawożenie?
  2. częstotliwość podlewania: w tabelkach od BioBizz, zalecają nawożenie przy każdym podlaniu, ale czy to nie za dużo? Może bezpieczniej będzie nawozić 2x w tygodniu?
  3. czy na razie wystarczy podlewać BioBizz BioGrow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@michov115 w jakiej ziemi jest roślinka? Nawozy w niej zawarte zwykle wystarczają na kilka tygodni. Później dodajemy nawozy do każdego podlania, zaczynamy od malych dawek. 

Masz jakieś zdjęcie roślinki? Co jest w tym trójpaku oprócz biogrow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@michov115 wkop je głębiej w ziemie zeby cale zakryło i podsyp roslince ziemi do pierwszego piętra lisci, przed mozesz porobic dziury w tym kubeczku zeby szybciej korzenie się wydostały. Z nawozami tak jak wyżej jeszcze poczekaj.

Te docelowe donice ile maja l i mają dziury od spodu.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Boczelli napisał:

@michov115 wkop je głębiej w ziemie zeby cale zakryło i podsyp roslince ziemi do pierwszego piętra lisci, przed mozesz porobic dziury w tym kubeczku zeby szybciej korzenie się wydostały. Z nawozami tak jak wyżej jeszcze poczekaj.

Te docelowe donice ile maja l i mają dziury od spodu.?

Donice nie wiem ile mają l, ale są naprawdę spore. Doniczki nie mają dziur - zrobić je tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@michov115 mam te wentylatory i szczerze sa marne😅 raz, ze halasuja jak opetane a dwa ledwo to ciagnie. Poczatkowo mialem jeden jako wyciag, po czasie dolozylem drugi szeregowi ale i tak na niewiele sie do zdalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, michov115 napisał:

@Boczelli @WBB @Lady Green Chłopaki i dziewczyny czy ten zestaw wentylacyjny https://www.growbox.pl/pl/products/zestaw-wentylacyjny-axial-quiet-fi-100mm-100m3h-super-cichy-3558# będzie ok do mojego boxa? 

Mam ten wentylator, box zamkniety w szafie to nie bardzo go słyszę, ale słabo ciągnie, mam małego boxa (35x35x90) lampa 100w (marshydro ts600) i potrafi zagotować powietrze, a ten wentylator nie wyciąga dobrze jak to powinno być i w boxie czasem do 31 stopni podbije,  jak wilgotność spadnie poniżej 50%,  lepiej dołożyć i mieć spokojną głowę niż się martwić i kombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi