Kalafior 18 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Witam, pytanie odnośnie CO2. Czy można przesadzić z CO2? Występuje u mnie spory problem z wentylowaniem boxa. Zapach nie jest problemem, planuje uchylac drzwiczki w celu umożliwienia dopływu świeżego powietrza. Obawiam sie jednak czy tym sposobem nie bedzie doplywalo za malo CO2, wiec planuje zakup jakiegos środka z CO2. I teraz: 1. Czy z CO2 mozna przesadzić? Moze byc go za duzo? 2. Jesli tak to czym mierzyć czy jest prawidłowe? 3. Polecacie jakis środek z CO2? Ewentualnie jakies dobre rady na mój przypadek sa bardzo mile widziane. Box 40x40 z jedną roslinką na początek. Docelowo będą dwie POZDRAWIAM Edytowane 3 Listopada 2019 przez Kalafior @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziomek 2 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) @Kalafior tutaj masz coś o CO2 możesz samemu nawet zrobić, ogólnie bym się nie martwił tak o te CO2 na tak mały BOX Edytowane 3 Listopada 2019 przez ziomek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalafior 18 Napisano 3 Listopada 2019 @ziomek Tak sie właśnie nad tym zastanawiałem. A czy dzieje sie cos niedobrego z rośliną gdy CO2 jest za dużo? Można przesadzić z CO2? A moze wystarczy jedynie przewietrzyć boxa np co drugi dzien w czasie gdy działa światło? Pytam tez w kontekście tego ze o ile box dzis ma 40x40 to pozniej bedzie powiekszony do 60x60 zeby zmiescily sie dwie rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziomek 2 Napisano 3 Listopada 2019 @Kalafior jak to się mówi co za dużo to nie zdrowo, przy takiej małej powierzchni nie musisz się bawić z CO2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach