MatiasFarmer 16 Napisano 6 Listopada @moonka Dzieki za wskazówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,306 Napisano 6 Listopada @MatiasFarmer i daj sobie spokoj z automatami, sadz sezony jak na faceta przystalo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 7 Listopada 10 godzin temu, Boczelli napisał: Jak automaty to szkoda czasy. Kup sobie light mix, @WBBwstawiał chyba gdzieś tabele jak nawozić Plagrona Wstawiałem u siebie. Ale to na stronie Plagrona układasz sobie taki harmonogram.... Najpierw określasz medium, jakie nawozy masz, długości wega i flo i na koniec dostajesz kalendarz nawożenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 16 Napisano 7 Listopada @WBB @Boczelli ale i tak dziwna sprawa żeby ziemia mogła tak rozjebać system chwasty powinny normalnie rosnąć bo związki nawozowe i tak w czasie się rozkładają . Chyba że od razu zapakowałem je w duże donice a nie przesadziłem. Aczkolwiek i tak nie da rady dojść co nie tak się stało. A raczej wątpliwa sprawa żeby 4 nasiona były jakieś trefne zawsze w rękawiczkach wszystko robię więc też mały % szans żebym jakąś chorobę przeniósł. Chyba że istnieje jeszcze jedna opcja bo nie mam wentylatora wtlaczajacego powietrze mogły się ( zdusić? ) mieszający ciągle chodzi . A mam otwarte 2 kanały żeby chłodniej było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 7 Listopada @MatiasFarmer ja podobnie robię i tak mocno jeszcze mi się popaliło... trochę je czasami powykręca ale nie usychają. Nic też nie wtłaczam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 16 Napisano 7 Listopada @WBB teraz to wgl zauważyłem że zaczęły wolniej rosnąć i to o wiele . Larw żadnych nie mam patrzyłem mikroskopem ziemię .Dzurę z boku doniczki zrobiłem na dole to ziemia wilgotna a nie mokra. Dostałem rozpiskę z Plagron i się stosowałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 7 Listopada Ja na razie w ten kalendarz nie zerkam.... mam 6 tydzień i daję PowerRoots i Pure Zym, trochę CalMagu dwa razy też polałem i to nie wszystkim. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 16 Napisano 7 Listopada @WBB power roots i pure zym jeden ukorzeniacz a drugi od bakterii no tym spalić to raczej się nie da 😂 @WBB zdjęcie z teraz liście suche i elastyczne dziwne w dotyku pozbyłem się tych spalonych i jakiś chorych i jakies dziwne plamy maja i białe nitki na zewnętrznej stronie. Poczekam parę dni zanim ziemia przyjdzie nowa . Może się odbija @Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,306 Napisano 7 Listopada @MatiasFarmer nie ma co rozkmniac nic z tego już nie będzie tzn. 5 czy 10g że sztuki moze bys zebrał ale to mija sie z celem. Jak chcesz sadzic bezpośrednio w docelowe donice to wsyp tam gdzie roslinka będzie zaczynać z 1l lightmixa, a resztę mozesz dac mocniejszej ziemi. Gdyby to były sezony to dałbyś im czasu i by się ogarnęły, a tak automaty to zaraz zaczna kwitnac I dupa z tego bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 16 Napisano 7 Listopada @Boczelli dokładnie tak jak mówisz . Zamawiam sezony . Jutro będzie light mix. A ta ziemia nadaje się jeszcze ? Zostawić czy wymieszać ? Dziękuję wszystkim @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,306 Napisano 7 Listopada @MatiasFarmer ja bym zostawił i wsypał najpierw pol donicy starej i uzupełnił light mixem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach