Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Boczelli napisał:

Jak automaty to szkoda czasy. Kup sobie light mix, @WBBwstawiał chyba gdzieś tabele jak nawozić Plagrona

Wstawiałem u siebie. Ale to na stronie Plagrona układasz sobie taki harmonogram.... Najpierw określasz medium, jakie nawozy masz, długości wega i flo i na koniec dostajesz kalendarz nawożenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB @Boczelli  ale i tak dziwna sprawa żeby ziemia mogła tak rozjebać system chwasty powinny normalnie rosnąć bo związki nawozowe i tak w czasie się rozkładają . Chyba że od razu zapakowałem je w duże donice a nie przesadziłem. Aczkolwiek i tak nie da rady dojść co nie tak się stało. A raczej wątpliwa sprawa żeby 4 nasiona były jakieś trefne zawsze w rękawiczkach wszystko robię więc też mały % szans żebym jakąś chorobę przeniósł.  Chyba że istnieje jeszcze jedna opcja bo nie mam wentylatora wtlaczajacego powietrze mogły się ( zdusić? ) mieszający ciągle chodzi . A mam otwarte 2 kanały żeby chłodniej było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB teraz to wgl zauważyłem że zaczęły wolniej rosnąć i to o wiele . Larw żadnych nie mam patrzyłem mikroskopem  ziemię .Dzurę z boku doniczki zrobiłem na dole to ziemia wilgotna a nie mokra. Dostałem rozpiskę z Plagron i się stosowałem 

Screenshot_2024-11-07-08-56-49-783_com.mi.globalbrowser.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na razie w ten kalendarz nie zerkam.... mam 6 tydzień i daję PowerRoots i Pure Zym, trochę CalMagu dwa razy też polałem i to nie wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB power roots i pure zym jeden ukorzeniacz a drugi od bakterii no tym spalić to raczej się nie da 😂

@WBB zdjęcie z teraz liście suche i elastyczne dziwne w dotyku pozbyłem się tych spalonych i jakiś chorych i jakies dziwne plamy maja i białe nitki na zewnętrznej stronie. Poczekam parę dni zanim ziemia przyjdzie nowa . Może się odbija @Boczelli

IMG_20241107_093034.jpg

IMG_20241107_092546.jpg

IMG_20241107_093008.jpg

IMG_20241107_092554.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MatiasFarmer nie ma co rozkmniac nic z tego już nie będzie tzn. 5 czy 10g że sztuki moze bys zebrał ale to mija sie z celem. 

Jak chcesz sadzic bezpośrednio w docelowe donice to wsyp tam gdzie roslinka będzie zaczynać z 1l lightmixa, a resztę mozesz dac mocniejszej ziemi.

Gdyby to były sezony to dałbyś im czasu i by się ogarnęły, a tak automaty to zaraz zaczna kwitnac I dupa z tego bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi