Boczelli 3,537 Napisano Niedziela o 09:17 @ZM-69 jest ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 277 Napisano Niedziela o 10:44 @ZM-69 ja jak się uczyłem to za wiele z rośliny nie zostało a dała porządny plon 😀 one się tak zaadaptowały do zmian do warunków stresu itd że ciężko je zajebać jakimiś drobnymi zmianami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano Niedziela o 11:47 @PogromcaBaobabow może mój fryzjer wygląda drastycznie ale tak nie jest . Ogólnie jak patrzę na inne fotorelacje to niektórzy zrobili rzeźnie roślina i ich rośliny żyją ładnie kwitną,puchną, i dają piękne plony . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 277 Napisano Niedziela o 12:33 @ZM-69 no dokładnie to nie jest jakaś tragedia dla rośliny gorzej ją złamać trochę moim zdaniem @ZM-69 ja za chwilę moje obcinam to zobaczysz ile liści będzie 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 22 godziny temu Dzień dobry wszystkim mam pytanie co to może być liście żółtawe. Załączam zdjęcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano 21 godzin temu Niedobor magnezu najprawdopodobniej 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 21 godzin temu (edytowane) @Boczelli Qurwa @Boczelli Ty jesteś niczym ostry dyżur zawsze w pogotowiu szczerze że ostatnio dawałem magnez 1,5 tyg teraz mają rośliny 50% mocy na lampach . Mam zrobić oprysk czy podać do ziemi ??? Edytowane 21 godzin temu przez ZM-69 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,007 Napisano 21 godzin temu U mnie też ale nie wiem czy to nie przesuszenie trochę bo calmaga dostały dawkę x2 plus oprysk ta która najjaśniejsza i nie działa czytałem gdzieś że jak się nawozi i przesusza to nawozy gromadzą się w ziemi i roślina nie przyjmuje a jak podlejesz za dużo to później mają za wysokie ec i najlepiej wypłukać ustabilizować pH i później zrobić podlanie nawozami 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 277 Napisano 21 godzin temu @Boczelli miałem napisać a mnie wyprzedziłeś 😂 a chciałem się wykazać hah 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano 20 godzin temu @mateo to również może być przyczyną, ale zawsze pierwsze co to stawiam na to co jest najbardziej oczywiste. Czyli robiłbym oprysk 2 -3razy i obserwowal co się dzieje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 19 godzin temu @Boczelli w ciągu dnia zrobić oprysk 2-3 razy ?. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,537 Napisano 18 godzin temu @ZM-69 daj im kilka godzin odpocząć po każdym, więc może w ciągu 2 dni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 461 Napisano 18 godzin temu Przyczep na namiot parę magnesów z lodówki i będzie 🎸 🫣 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 13 godzin temu @mateo Siemka co zrobiłeś żeby problem minął liście które są żółte później doszły do siebie czy jak to wyglądało.? Zrobiłem dwukrotnie oprysk z Calmag Pro . Powtórzę za dwa dni będę obserwować co będzie się działo. @PogromcaBaobabow Siemka jak.u ciebie wszytko idzie ? Wszystko okey .? Możesz podesłać z 2 fotki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 277 Napisano 12 godzin temu @ZM-69 Siemka u mnie ok nie przejmuj się niedoborami itd do tego trzeba wprawy ja poprzednią miałem całą popalaną a ładnie dała musisz się pogodzić x tym że jak zaczynasz to rady forum ci nie wiele dadzą metodą prób i błędów trzeba się nauczyć obserwacji na forum traktuje jak takie wsparcie i staram się obserwować co się dzieje z roślinką ponieważ każda inaczej reaguje dasz tyle samo nawozu np każdej a niektóre będą miały za dużo 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,007 Napisano 12 godzin temu (edytowane) Właśnie szukam rozwiązania też spr samych oprysków , jakie proporcje najlepsze? Na minerałach Edytowane 12 godzin temu przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,007 Napisano 12 godzin temu (edytowane) 54 minuty temu, mateo napisał: Właśnie szukam rozwiązania też spr samych oprysków , jakie proporcje najlepsze? Na minerałach Za późno zrobiłem 2ml na l ogólnie spr ec oraz pH wypływ pH ok 7 troszkę za wysokie i Ec 950 też za wysokie ,,chyba ,, Edytowane 12 godzin temu przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 11 godzin temu @mateo Siemankooo ja od poczatku podaje Calmag Pro Plagron 2ml/1 litr wody o wyrównanym Ph . Rozrabiam 5 litrów w opryskiwaczu takim na pompkę pojemności 5 litrów. I pryskam +/- 2,5 litra na 22 rośliny. Oczekuję jakieś 2 godziny i potem pryskam drugi raz kolejne 2,5 litra . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,007 Napisano 11 godzin temu 22 rośliny he ja mam 5 🫣 ale mają sporo ziemi będą długo siedzieć żeby cały box był😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 135 Napisano 11 godzin temu @mateo Jeśli chodzi o wpływ to w normie mam bo dzis sprawdzałem Ph wypływu wynosi 6.3 Ph . Wiec jest okey . Zgodze sie z czym pisales kilka komentarzy wcześniej bo rośliny miały pieprz zamiast ziemi było sucho. Muszę teraz zwracać uwagę bo bardzo dużo piją. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach