Skocz do zawartości
ZM-69

Pomocy !!! Namiot z Auto Ultimate x20/21 DP

Rekomendowane odpowiedzi

@PogromcaBaobabow może mój fryzjer wygląda drastycznie ale tak nie jest .

Ogólnie jak patrzę na inne fotorelacje to niektórzy zrobili rzeźnie roślina i ich rośliny żyją ładnie kwitną,puchną, i dają piękne plony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Qurwa @Boczelli Ty jesteś niczym ostry dyżur zawsze w pogotowiu szczerze że ostatnio dawałem magnez 1,5 tyg teraz mają rośliny 50% mocy na lampach .

Mam zrobić oprysk czy podać do ziemi ???

Edytowane przez ZM-69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też ale nie wiem czy to nie przesuszenie trochę bo calmaga dostały dawkę x2 plus oprysk ta która najjaśniejsza i nie działa czytałem gdzieś że jak się nawozi i przesusza to nawozy gromadzą się w ziemi i roślina nie przyjmuje a jak podlejesz za dużo to później mają za wysokie ec i najlepiej wypłukać ustabilizować pH i później zrobić podlanie nawozami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo Siemka co zrobiłeś żeby problem minął liście które są żółte później doszły do siebie czy jak to wyglądało.?  Zrobiłem  dwukrotnie oprysk z Calmag Pro .

Powtórzę za dwa dni będę obserwować co będzie się działo.  

@PogromcaBaobabow Siemka jak.u ciebie wszytko idzie ? 

Wszystko okey .? 

Możesz podesłać z 2 fotki ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 Siemka u mnie ok nie przejmuj się niedoborami itd do tego trzeba wprawy ja poprzednią miałem całą popalaną a ładnie dała musisz się pogodzić x tym że jak zaczynasz to rady forum ci nie wiele dadzą metodą prób i błędów trzeba się nauczyć obserwacji na forum traktuje jak takie wsparcie i staram się obserwować co się dzieje z roślinką ponieważ każda inaczej reaguje dasz tyle samo nawozu np każdej a niektóre będą miały za dużo 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie szukam rozwiązania też spr samych oprysków , jakie proporcje najlepsze? Na minerałach

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, mateo napisał:

Właśnie szukam rozwiązania też spr samych oprysków , jakie proporcje najlepsze? Na minerałach

Za późno zrobiłem 2ml na l ogólnie spr ec oraz pH wypływ

pH ok 7 troszkę za wysokie i

Ec 950 też za wysokie ,,chyba ,,

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo Siemankooo ja od poczatku podaje Calmag Pro Plagron 2ml/1 litr wody o wyrównanym Ph .

Rozrabiam 5 litrów w opryskiwaczu takim na pompkę pojemności 5 litrów. I pryskam +/- 2,5 litra na 22 rośliny. 

Oczekuję jakieś 2 godziny i potem pryskam drugi raz kolejne 2,5 litra .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 rośliny he ja mam 5 🫣 ale mają sporo ziemi będą długo siedzieć żeby cały box był😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo Jeśli chodzi o wpływ to w normie mam bo dzis sprawdzałem  Ph wypływu wynosi 6.3 Ph .

Wiec jest okey . 

Zgodze sie z czym pisales kilka komentarzy wcześniej bo rośliny miały pieprz zamiast ziemi było sucho. 

Muszę teraz zwracać uwagę bo bardzo dużo piją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi