moonka 3,385 Napisano 29 Października @Tester zapewne tak ale... jakos sie to ogarnie😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 29 Października Jak nie urok to sraczka... Ogarnalem ladowarke i dlugi przewod ale powstal inny problem. Mam 5 telefonow, luzno lezacych ale z kazdym jest cos nie halo🙈 pol roczny samsung do ktorego moja zona zapomniala pinu😂 galaxy s9 plus ma rozbity ekran i nie nadaje sie do wilgotnego pomieszczenia, s7 nie ma w aparacie opcji timelapse ale moze zainstaluje jakas aplikacje. I na koniec 2x Huawei ale one ledwo sie wlaczaja😂 gdybym wiedzial to nie sprzedawal bym note 10 plus🙈 byl w stanie idealnym a jedynie bateria dawala onsobie znac...🙈 Szybka aktualizacja. Ogarnalem s7 i zainstalowalem na nim framelapse w spiraconej wersji😂 szalu z jakoscia nie bedzie ale jest jeszcze szansa na to, ze pin sie komus przypomni...🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 29 Października @moonka jak ci bardzo zalezy to u każdego ciapaka w sklepie z telefonami zdejmą ci pin za kilka euro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 29 Października @Boczelli u mnie na wsi brak takiego punktu a tym bardziej ciapakow😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 29 Października (edytowane) @Tester zrobilem to specjalnie dla Ciebie😂 Zainstalowalem sie z telefonem w szafie i odpalilem nagrywanie. Kompletnie nie wiedzialem z jaka czestotliwoscia ustawic zdjecia. Uznalem, ze 1 foto co pol h powinno byc ok. Na weg 1 dzien nagrywania to 1.5 sekundy filmu. Na flo 1 dzien to 1 sekunda filmu. Liczac okolo 100-120 dni grow da to okolice 2 minut filmu🙃 jesli pomylilem sie w obliczeniach to prosze mnie poprawic Sory za brzydkie rurki ale tylko takie mi zostaly🤷♂️😅 napewno musze dociazyc dol aby byl bardziej stabilny. Na ta chwile jest ok ale po uniesieniu telefonu wyzej calosc zaczyna sie delikatnie kolysac Edytowane 29 Października przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Października @moonka tam regulacja jest żeby podnieść do góry w razie czego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 29 Października (edytowane) @Tester jest jest😉 w razie czego wkladam dluzsza rurke i moge podniesc pod sam sufit🙃 mysle jednak czy nie "krecic" troche bardziej z boku a nie tak od gory. Takie 45° wydaje mi sie lepsze. Musze to chyba poprawic poki jest jeszcze na to czas🙂 Edytowane 29 Października przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 30 Października Mamy juz 1.22sek nagrania. Wytnie sie noc i zostanie z 50sekund😂 Dzisiaj przyszly mi termowentylatory a jutro przyjdzie do nich zasilacz 12v 120W😅 Narazie chce przetestowac 1sztuke i zobaczyc jakie beda efekty🙂 dzisiaj rowniez zajme sie mieszakami a wlasciwie narazie jednym bo tyle wystarczy. Od wczoraj wszystkie sa na powierzchni wiec dzisiaj zarzadzam DZIEN 1😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 30 Października Wypadalo je odrobine podlac wiec dostaly wywaru... Doslownie😂 w ruch poszedl ukorzeniacz jako podstawa diety, do tego szczypta mikoryzy oraz bakterii glebowych. Sypalem na oko do 400ml wody i powstala ciemnobrazowa zupa😂 dostaly 2x po 50ml i nic nie wylecialo dolem🙂 swiatelko na 15% zeby przypadkiem nie zaczely sie za bardzo wyciagac jak jest to u mnie w zwyczaju i zamykamy wrota😂 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 30 Października Jako, ze ta uprawa bedzie w pelni diy to wynalazlem cos co jesli zadziala to rozbije bank😂 wszystko w swoim czasie ale nawet ja jestem ciekaw czy a wlasciwie jak zadziala moj "smart" pomysl😁😁😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 31 Października (edytowane) Juz wczoraj nie chcialo mi sie pisac bo bylo pozno ale znalazlem cos co pozwala w prosty sposob przerobic kazdy panel led na sterowanie wifi. Niby nic specjalnego ale jesli dodamy do tego w pelni konfigurowalne ustawienia wschodu i zachodu slonca... zaczyna robic sie ciekawie😁 za jakies 2 tygodnie powinienem miec w domu wszystko co potrzebne bo przerobki i bede dzialal🙂 Edytowane 31 Października przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 1 Listopada (edytowane) Mini ogrzewacz w fazie testow🙃 narazie wiem, ze podlaczone ze soba dzialaja😂 teraz musze rozpracowac ustawienia... 😅 Edytowane 1 Listopada przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 2 Listopada Dziem 4. Ogrzewacz out. Jest jakis problem ze sterownikiem i raz na jakis czas sam z siebie sie wylacza. Na drugim jest dokladnie to samo wiec odpuszczam temat ze wzgledow bezpieczenstwa i poszukam innego rozwiazania🙃 Co do roslinek to druga z lewej ma jakies problemy wieku dzieciecego. Od poczatku miala dziwny kolor a teraz jest wyraznie w tyle ze wzrostem. Zobacze dzisiaj jakie jeszcze mam pestki i jesli znajde jakiegos sezona to chyba go wykielkuje w razie czego. Podlane sama woda w ilosci blizej nieznanej. Nalalem na oko zeby bylo dobrze🙂 timelapse nagrywa sie nadal a ja czekam na czesci do leda😁 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 2 Listopada @moonka mialem pisac wczesniej, ale nie chcialem sie wtracac. Do różnego rodzaju ogrzewania w boxie ludzie stosuja sterownik STC 3028 i z tego co wiem to jest niezawodny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 2 Listopada @Boczelli widzialem je i nie wiem czemu nie kupilem od razu😅 tak czy inaczej chyba najpierw zajme sie ledami i zobacze jak bedzie to dzialalo. Gdyby wszystko gralo w 100% to wtedy jest opcja polaczyc sterowanie ledow z wyciagiem, ogrzewaniem i nawilzaczem za pomoca jednego urzadzenia. Do tego dodac system nawadniania i wszystko robi sie samo🙂 poza nawozami i kontrola roslin🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 2 Listopada @moonka pewnie ze jest do zrobienia. Są takie gotowe urządzenia, są też gotowce które same regulują ph pożywki czy dawkują nawozy, ale koszty są duże i to raczej do dużych upraw a nie tam kilku roslinek. Chociaz jakby zrobic wszystko samemu po kosztach to czemu nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 2 Listopada On sie wyłącza bo ma tak zwany overrun protection, jak się przegrzewa to żeby sie nie stopić się wyłączy, tak jak suszarka do włosów, jak za długo działa to trzeba czekać aż ostygnie żeby się włączyła, wyciągnij go z tego plastiku i sprawdź czy będzie działać lepiej, może po prostu potrzebuje większego opakowania żeby działać lepiej 👌 Możesz jeszcze usprawnić to mosfetem takim jak ja do płyty, mosfet będzie odpowiadał za duże natężenie prądu co odciąży sterownik, a sterownik będzie tylko włączać mosfet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 2 Listopada @JarzynaSWDN nie jest to zwiazane w zaden sposob z cieplem. Czasami wylaczy sie po 3 sekundach a czasami po godzinie. Czytalem w necie oponie, ze te sterowniki czasami tak miewaja i wydlaga, ze trafily mi sie dwa wadliwe @Boczelli sa urzadzenia sterujace za okolo 400€. Steruja swiatlem, wilgotnoscia, wyciagiem i ogrzewaniem. Czujnik swiatla na bierzaco dostosowuje DLI do wielkosci i wieku roslin. Ustawiasz wschody i zachodu slonca tak jak ci sie podoba, wyciag dostosowuje sie do warunkow w srodku... duzo by pisac a najlepiej sprobowac ile to warte🙃 Ja narazie czekam na inny dimmer bo potrzebuje z wyjsciami do spiecia kilku lamp razem no i na sam sterownik. Narazie jedynie do swiatla ale to juz zawsze cos🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 2 Listopada https://www.supergreenlab.com/shop/ Tanie i dobre kontrolery do grow boksów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 2 Listopada @JarzynaSWDN nic tam specjalnego nie znalazlem😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach