Skocz do zawartości
moonka

Critical x4. Box szafa 100x60x155. Oswietlenie Kingbrite 240W

Rekomendowane odpowiedzi

@divi0000 drukarka jest jedynie narzedziem. Potrzeba jeszcze fantazji, zeby cos powstalo😂  teraz z ciekawosci drukuje obudowe filtra do wyciagu. Mam duuuzo wegla, z ktorym nie mam co zrobic wiec chce zmontowac filtr🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sztuka wydrukowana🙃Troche maly wiec lece z przeskalowana wersja. 18cm dlugosci oraz 18cm srednicy. Zmiesci on okolo 2litry wegla i jestem ciekaw czy ogarnie moja szafe. Na stanie mam ze 20 litrow wegla wiec bede mogl zaczac mala manufakture jesli sie sprawdzi😂 oczywiscie pozostaje wklejenie siatki ale tym zajme sie na drugim wielszym wydruku a ten zostawie "na pozniej"🙃

20250201_171035.jpg

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobotnio niedzielne podlewanie... mialem je podlac wczoraj ale nalalem im 0.5litra i zanim sobie przypomnialem o dolewce to ledy juz zgasly🙃 dzisiaj rano dostaly wiec reszte piciu🙂 zamontowalem filtr zeby go przetestowac. W boxie smierdzi, wyciag chodzi na okolo 80% wiec sa odpowiednie warunki do testow😁 

20250202_121655.jpg

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szamayo max co moglem wydrukowac to 180x180mm wiec takie wymiary ma filtr nie liczac kolnierza. Kolnierz pod rure 100mm. Znalazlem filtry o identycznych wymiarach i ogarniaja do 240m3h a optymalny przeplyw to 160m3h. Co do ilosci wegla to mysle, ze weszlo okolo 1 kg ale moge sie mylic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka widzę że masz wentylator Aygrochy,to ten 350 m³/h i 100mm z regulacją obrotów?Jak go oceniasz,warty uwagi?Jak działa reguacja obrotów,płynnie,nie buczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender rozebralem ten wielki filtr, ktory mialem w duzym boxie. Nikt go nie chcial wiec obudowa do kosza a wegiel sie przyda🙂

@Kamehameha wyciag jest nawet spoko. Ogolnie jest wzglednie cichy ale u mnie jest przykrecony do sufitu i mimo gumowych podkladek wibracje przechodza na szafe i calosc buczy. Regulacja dziala plynnie i ciagnie bardzo dobrze. Mam tez Brogachy czy jakos tak ale 200mm i cos kolo 700m3h ze sterowaniem przez wifi. Identyczna konstrukcja i rowniez calkiem fajna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi